precizbanner

gafem2020

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

eszakiipar

gazdatavasz

aurabannermedium2

iparterulet

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. április 7. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tarhonyaleves

Gyrostál

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Szárazbableves füstölt hússal

Slambuc

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

szeman

buntetes

ilonatavasz2020  

 

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten azt ígértem ezen a héten onnan folytatjuk tovább, hogy megnézzük, mit lehet tenni, egy elromlott párkapcsolat esetében, hogy mentve legyen, ami még menthető.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról beszéltünk a házasság hetével kapcsolatban, hogy csapatjáték-e a házasság? Feltételezem, hogy minden házasság és párkapcsolat csapatjátékként indul, viszont egy idő után nagyon sok házasság és párkapcsolat válhat csapdává. Ezt támasztja alá a válások magas száma, a párkapcsolati problémák sokasága, és súlyossága is, ami miatt, az emberek jelentős része inkább csapdának éli meg a házasságát, mint egy jó csapatjátéknak. De hogyan lesz csapda, az egykori csapatból?

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Január végén arról írtam, hogy véleményem szerint nagyon komoly problémákat okozhat egy embernek, ha arra figyel az életében, ami rossz, mert ettől, előbb-utóbb egyre rosszabbul fogja érezni magát. Hiszen a rossz, könnyen lehet, hogy még több rossznak lesz a melegágya. Így kerülnek bele az emberek egy olyan örvénybe, ami akaratuk ellenére egyre messzebb viszi őket attól az élettől, amit valójában élni szeretnének. Részben a több évtizedes saját tapasztalatomból, és mások megfigyeléséből tudom ezt, egészen biztosan, részben azoknak az embereknek az elbeszéléseiből, és a velük való közös munkából, akikkel az elmúlt öt évben kapcsolatba kerültem mediátorként, coachként, vagy képzőként. Most van a házasság hete, így arra szeretném ösztönözni a kedves olvasót, együtt gondoljuk végig, mennyivel rosszabb vége lesz annak, amit többen csinálnak rosszul.

Napjainkban egyre több nőről (és férfiről) derül ki, hogy inzulinrezisztenciával küzd. Általában, ha megszületik a diagnózis, hajlamosak vagyunk a kétségbeesés szélére kerülni és eltemetni eddigi életünket. Az kering a fejünkben, hogy betegek lettünk, ez biztos visszafordíthatatlan. A legtöbb nőben megfogalmazódik az is, hogy „most már biztosan soha többet nem ehet semmit”. Ezek teljesen normális gondolatok, kell egy kis idő ahhoz, hogy megnyugodjunk, és a kezünkbe vegyük a problémát illetve annak megoldását.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról beszéltünk, hogy érdemes találni egy olyan módszert, vagy nézőpontot, amivel újra a hála és a szeretet érzései dominálnak bennünk, még akkor is, ha egyébként valami olyan dolog történt velünk, ami számunkra kedvezőtlen. Egy mondás szerint „Azt nem tudjuk megakadályozni, hogy a szomorúság madarai röpködjenek a fejünk körül, de azt igen, hogy fészket rakjanak a fejünkre.”

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten a tanulmányi eredményekkel kapcsolatban arról beszéltünk, hogy a szülők általában hatni szeretnének a gyermekükre. Ösztönözni szeretnék arra, hogy javítson a tanulmányi eredményén, és egyre jobb tanuló legyen. De a legjobb szándék mellett is előfordul, hogy ehhez nem megfelelő eszközöket használnak, ezzel nagyon megnehezítve minden résztvevő számára a helyzetet.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Két dolog miatt is aktuális az a heti témánk. Egyrészt rövidesen megérkeznek a családokba a félévi bizonyítványok, másrészt azt ígértem az elmúlt héten, hogy még ezen a héten is a komfort zónával fogunk foglalkozni, csak most a tanulmányi eredményekkel kapcsolatban.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Azt ígértem az elmúlt héten, hogy megosztok néhány apró trükköt azzal kapcsolatban, mit érdemes szem előtt tartani, amikor szokásokat akarunk átalakítani.

Forrás: alexandra.hu

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Ezen a héten is a szokásokról gondolkodunk tovább, mert olyan ajándékot rejthetnek, ami talán egyre merészebb álmainkat is túlszárnyalja.

Forrás: pixabay.com

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt hetekben a szokásokról beszélgetünk, de vajon mennyire vagyunk tisztában azzal, mik a szokások? Persze, mindannyian tudjuk, mit jelent a szokás szó, hiszen mindennap szoktunk mosakodni, fogat mosni, naponta többször szoktunk enni, szoktunk sportolni, néha moziba járni, és még sorolhatnánk a végtelenségig mi mindent szoktunk csinálni.

Forrás: pixabay.com

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten a szokásokról beszélgetünk. Biztosan senki sem lepődik meg azon, hogy minél több információhoz jut hozzá egy család, annál többféle szokás gyökerezhet meg a családon belül, hiszen sok mindent eltanulunk egymástól. Ezek a szokások, amik az étkezésről, lakástakarításról, vendégvárásról, ajándékozásról és a Jézuskáról szólnak, szinte kézzelfogható, jól megérthető szokások. De vannak olyanok is, amelyek kicsit megbújva, kicsit rejtőzködve építhetik, szépíthetik a családokban élők életét.

Fotó: Pixabay

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten a hálálkodás jó szokásáról beszéltünk. Tudom, nagyon sokan nem hisznek abban, hogy egy ilyen egyszerű, ingyenes, örömet hozó dolognak, mint a hála kifejezése valóban egészségjavító, életszépítő, szívet melengető szokása lenne.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. A coaching során gyakran találkozunk olyan esetekkel, amik a szokásokhoz kapcsolódnak. Attól függően, hogy milyen szokásaink vannak, lehet nagyon jó, és nagyon rossz életet is élni.

Forrás: https://www.goodnewsnetwork.org/louise-hay-built-healing-empire-healed-1926-2017

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. A munkám során rendszeresen találkozom olyan esetekkel, ahol gyermekkori sérülések vannak a háttérben. Szinte természetes, hogy minden embert ér ilyen sérülés, amíg felnő.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. A nevelés árnyoldalairól kellemetlen beszélni, de biztos vagyok benne, hogy szükséges. Ez az írás is azokról szól, akik nem kaptak gyermekkorukban szeretetet, vagy, ha kaptak is, nem annyit, amennyire szükségük lett volna.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. A gyermeknevelésről azt írtam legutóbb, hogy a hatásai nagyon hosszú időn át meghatározóak, hiszen a mai cselekedeteink a gyermekünkkel együtt növekszenek tovább.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. A gyermeknevelésben az a fantasztikus, hogy a hatásai nagyon hosszú időn át meghatározóak. Éppen ezért érdemes mindent szívvel, lélekkel, de mégis átgondoltan, és tudatosan tenni. Hiszen a mai cselekedeteink a gyermekünkkel együtt növekszenek tovább.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Ezen a héten azt járjuk körbe, hogy a problémamegoldó, elfogadó, együttműködő emberek gyermekként milyen szellemi örökséget kaphattak az őket körülvevő felnőttektől.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet  Az elmúlt héten azzal fejeztem be a gondolatmenetemet, milyen jó úgy élni az embernek az életét, hogy él a benne rejlő lehetőségekkel.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten igazán érdekes témát kezdtünk el.