artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Forrás: https://www.goodnewsnetwork.org/louise-hay-built-healing-empire-healed-1926-2017

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. A munkám során rendszeresen találkozom olyan esetekkel, ahol gyermekkori sérülések vannak a háttérben. Szinte természetes, hogy minden embert ér ilyen sérülés, amíg felnő.

Elképzelhetetlennek tartom, akármilyen tudatosak legyenek is a szülők, hogy úgy tudják felnevelni a gyermekeiket, hogy semmilyen sérülés nem éri őket a gyermekéveik alatt. Hiszen gondoljanak csak bele, nem azért bántjuk egymást, vagy bántjuk meg a gyerekeinket, mert rosszak vagyunk, vagy így akarjuk, hanem azért, mert abban a helyzetben, pillanatnyilag nem vagyunk képesek másképp viselkedni. Nagyon sokszor végiggondoltam már az életemben, hogy ilyen szempontból gonoszság tulajdonképpen nem is létezik, hiszen senki nem szándékosan teszi azt a rosszat, amit tesz. Persze nem mindegy, hogy kit milyen mennyiségű, és mennyire súlyos sérülés ér gyermekkorában. Az elmúlt négy hétben tárgyalt nevelési stílusoknál a könnyebb sérülésektől haladtunk, az egyre borzalmasabbak felé. Sokszor gondoljuk azt, hogy vannak olyan sérülések, amiket nem is lehet jóvátenni. Pedig mindig van választás. Akármi történt is velünk az életünk során, mi mindig dönthetünk úgy, hogy a szeretetet választjuk. A szeretet pedig, tényleg mindig mindent meggyógyít. Tudom saját tapasztalatból, hogy néha nem könnyű szeretni, de mindig megéri, még nehézség árán is.

Louise L. Hay az egyik kedvenc íróm és példaképem, azt mondja, hogy amikor a szüleinkről van szó, gondoljunk arra, hogy milyen lehetett az ő gyermekkoruk. Hiszen mindenki az áldozatoknak az áldozata. Louise L. Haynek egyébként nagyon nehéz gyermekkora volt. A szülei elváltak, amikor Louise L. Hay tizennyolc hónapos volt. Az édesanyja ezt követően férjhez ment, és összeköltözött egy olyan emberrel, akire a Louise elmondása szerint, a germán hidegség volt a jellemző. Ez az ember nem csak érzelmileg volt hideg, hanem bántalmazta is Louiset. Érzelmileg, testileg, lelkileg, verbálisan, fizikailag, és szexuálisan is. Ráadásul, amikor Louise öt éves volt, az idős, alkoholista szomszédjuk is megerőszakolta, amiért börtönbe is került. Louise kislányként, egész gyermekkorában attól retteget, hogy kiszabadulva újra bántani fogja őt ez az ember, mert úgy hitte miatta került börtönbe. Mivel Louise L. Hay gyermekkorában nagyon sokat szenvedett, és sérült, kamaszként ezek a szenvedések úgy ütöttek vissza, hogy gyakorlatilag mindenkivel lefeküdt, aki egy kicsit is kedves volt hozzá. Elszökött otthonról és kimaradt a középiskolából. Egy kisvendéglőben, pincérként dolgozva kereste meg a mindennapi kenyerét, egészen addig, amíg a sok átmeneti kapcsolatból egy nap kismama nem lett. Azt mondja ahhoz nem volt ereje, hogy felnevelje a gyermekét, viszont annyi jóság marad benne, hogy magára sem akarta hagyni. Ezért keresett egy olyan gyermektelen házaspárt, akik felnevelték a kislányát. Úgy fogalmazott az „Éld az életed” című könyvében a 253 -263. oldalon leírt „Történetem” című fejezetben, hogy neki „csak a veszteség, a lelkifurdalás, és a szégyenérzet maradt.”

Ennek ellenére Louise L. Hay, amikor 91 évesen meghalt a világ egyik vezető spirituális tanítója volt. Az ő nevéhez kötődik a Hay House Kiadó, ami élen járt a legtöbb önsegítő könyvnek a kiadásában. Számos kazetta, könyv, oktató és ismeretterjesztő film, tréning, tanfolyam kötődik a nevéhez, amikben az önszeretet fontosságára tanított. Igazán csodálatos életút, amint a sokszorosan bántalmazott gyermektől, a gyermekét idegeneknek örökbeadó gyermekanyán, később a megcsalt és elhagyott feleségen, majd ezt követően a gyógyíthatatlan rákbetegen át, eljutott odáig, hogy a világ egyik kiemelkedő tanítója legyen. Sok nehéz dologról beszéltünk az elmúlt négy héten a gyermekneveléssel kapcsolatban. Nekem mégis az a legnagyobb tanulság, - és azért akartam ezen a héten Louise L. Hay életéről, szenvedéseiről, megpróbáltatásairól, és fantasztikus hitéről írni, hogy megértsük, - bárhonnan indul is el valaki élete, bármi történik is vele, az hogy végül mit hoz ki azokból a dolgokból, amik vele megtörténtek, az végső soron rajta múlik. A legsötétebb múltból is lehet ragyogó életet építeni, ha olyan a hozzáállásunk, ami képes a rosszat jóra fordítani.

boiannacoachAkinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240-0007-es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a www.boianna.hu weboldalamon vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

You have no rights to post comments