artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. június 6. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Vadas sertés szelet makaróni tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék 2023. április 28-án előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, aki egy bekapcsolt hősugárzó közvetlen közelében magára hagyta egy hónapos alvó babáját.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2023. április 13-án előkészítő ülést tartott annak a hat vádlottnak az ügyében, akikkel szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2023. április 3-án, előkészítő ülésen kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki egy páncélszekrényből többezer eurót lopott. A vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. Az elsőfokú bíróság elfogadta a beismerő vallomást és a férfit bűnösnek mondta ki jelentős értékre üzletszerűen folytatólagosan elkövetett lopás bűntettében, ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. A bíróság ezen felül elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2023. március 1-jén kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki azt a vádlottat, aki 2021 decemberében rátámadt egy nőre Hajdú-Bihar vármegyében. Az erőszakos bűncselekmény során a nő gyermeke is megsérült.

Az elsőfokú bíróság a férfit szexuális erőszak bűntettében, súlyos tesi sértés bűntett kísérletében, védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettében, garázdaság bűntettében és magánlaksértés vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért őt a bíróság halmazati büntetésül 5 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte és 6 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától. A bíróság ezen felül elrendelte egy korábbi, a Berettyóújfalui Járásbíróság büntetővégzésében jogerősen kiszabott 6 hónapos börtönbüntetés utólagos végrehajtását is. ( A fotó illusztráció!)

A Debreceni Járásbíróság 2023. március 3-án egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség. A megalapozott gyanú szerint a nő 2023. február 26-án a késő délutáni órákban polgári lakóhelyén, nála mint nevelőszülőnél ideiglenes hatállyal elhelyezett két éves és öt hónapos kisfiút – annak szófogadatlan viselkedése miatt – olyan súlyosan bántalmazta, hogy a gyermek röviddel a cselekmény után elhalálozott. / A fotó illusztráció./

A Debreceni Járásbíróság 2023. február 9-én az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, de legfeljebb négy hónapig elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

A Debreceni Törvényszék Büntető Kollégiumának Katonai Tanácsa 2023. január 31-én előkészítő ülést tartott annak a volt katonának az ügyében, akivel szemben két rendbeli, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális kényszerítés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség. A vád szerint a férfi alárendeltjeit akarta szexuális cselekményre kényszeríteni. / A fotó illusztráció /

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója 2023. január 31-én egy hónapra elrendelte annak a három férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akikkel szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indult büntetőeljárás. A bíróság megállapítása szerint a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség indítványa megalapozott.

A Debreceni Törvényszék 2023. január 11-én nyilvános ülésen hirdetett határozatot annak a letartóztatásban lévő férfinak a büntetőügyében, aki megöléssel fenyegette a rendőröket Hajdú-Bihar vármegyében.

A Debreceni Törvényszék 2023. január 11-én hirdetett határozatot annak a férfinak a büntetőügyében, aki rendőrnek adta ki magát és megbírságolt egy bolti eladót Debrecenben. Az álrendőrnek nem ez volt az első „akciója”, korábban Hajdúsámsonban „intézkedett”, most börtönbe vonul.

A Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság a 2022. november 18-án tartott tanácsülésén, az állatkínzás bűntette miatt indult büntetőeljárásban a Berettyóújfalui Járásbíróság ítéletét megváltoztatta.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. október 10-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki végzetesen bántalmazott egy kutyáját egy hajdú-bihari településen. A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit állatkínzás bűntettében, ezért őt 1 év 2 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. szeptember 13-án távmeghallgatás útján tartott előkészítő ülést annak a vádlottnak az ügyében, aki fenyegetően lépett fel a vele szemben intézkedő rendőrökkel szemben.

A Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2022. szeptember 8-án tanácsülésen hozott határozatot annak a vádlottnak az ügyében, aki csalással a munkaadójának, a hajdúszoboszlói gyógyfürdőnek több millió forintos kárt okozott.

Tájékoztatjuk, hogy a Debreceni Törvényszéken, valamint az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon az ítélkezési szünet 2022. július 15-től augusztus 20-ig tart.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék 2022. június 17-én azt a vádlottat, aki tégladarabokkal teli hátizsákkal támadt meg egy eladót Mezőpeterden.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A férfi leghamarabb 25 év múlva szabadulhat feltételesen.

Előkészítő ülésen hirdetett ítéletet a Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. június 13-án annak a két vádlottnak az ügyében, akik rokonaikat akarták illegálisan Svédországba és Németországba csempészni.

Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot, valamint mértékes indítványt tett a büntetés tartalmára vonatkozóan, ha a két svéd állampolgár beismerő nyilatkozatot tesz és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. A vádlottak a vádirattal egyezően elismerték a bűncselekmény elkövetését, tárgyaláshoz való jogukról lemondtak, amit a bíróság végzésével elfogadott.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. május 9-én ítéletet hirdetett annak a két vádlottnak az ügyében, akik megkínoztak egy kutyát a Hajdú-Bihar megyei Zsákán. A bíróság a két férfit állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek, amelyet az elsőrendű vádlott bűnsegédként követett el. Ezért az elsőrendű vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét, míg a másodrendű vádlottat 1 év 4 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte.  és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A másodrendű vádlott vonatkozásában a bíróság a Berettyóújfalui Járásbíróság korábban jogerőssé vált ítéletében kiszabott 1 év 8 hónap börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel jelen cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A Debreceni Járásbíróság 2022. április 19-én, előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki szeméremsértő módon viselkedett egy debreceni vendéglátóhely közelében.

A Debreceni Törvényszék 2022. április 21-én ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki a nőismerősét rávette arra, hogy pénzért szexuális tevékenységet folytasson, majd a pénzt elvette.

A bíróság a vádlottat rendszeres előnyszerzés céljából, a sértett sanyargatásával, szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért a férfit a törvényszék 6 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.