artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Január végén arról írtam, hogy véleményem szerint nagyon komoly problémákat okozhat egy embernek, ha arra figyel az életében, ami rossz, mert ettől, előbb-utóbb egyre rosszabbul fogja érezni magát. Hiszen a rossz, könnyen lehet, hogy még több rossznak lesz a melegágya. Így kerülnek bele az emberek egy olyan örvénybe, ami akaratuk ellenére egyre messzebb viszi őket attól az élettől, amit valójában élni szeretnének. Részben a több évtizedes saját tapasztalatomból, és mások megfigyeléséből tudom ezt, egészen biztosan, részben azoknak az embereknek az elbeszéléseiből, és a velük való közös munkából, akikkel az elmúlt öt évben kapcsolatba kerültem mediátorként, coachként, vagy képzőként. Most van a házasság hete, így arra szeretném ösztönözni a kedves olvasót, együtt gondoljuk végig, mennyivel rosszabb vége lesz annak, amit többen csinálnak rosszul.

Mi történik akkor, amikor már nem csak egy ember figyel valamivel kapcsolatban a rosszra, hanem kettő? Sohasem álltak közel hozzám a reál tudományok, de annyit bölcsészként is tudok, hogy minél többen tesznek valamiért, annál nagyobb lesz a végeredmény, vagy annál hamarabb bekövetkezik, vagy az esetek többségében, a kettő kombinációjának bármelyik formája megtörténhet. Ha egy házasságban él két olyan ember, aki az átlag magyar gondolkodáshoz hasonlóan figyel a rosszra is, és annak megjelenésekor azon töri a fejét, hogyan lehetne azt kijavítani, majd minden erejével arra törekszik, hogy a rosszat jóvá tegye, akkor szerintem jó úton haladnak afelé, hogy ők is az elvált emberek táborát növeljék. Egy rossz útnak ugyanis, általában nem lesz jó vége.

Mit tegyenek akkor azok, akik eredeti elhatározásuknak megfelelően, boldog házasságban szeretnének élni, egészen addig, amíg a halál el nem választja őket egymástól? Erre nagyon sok hasznos tippet lehetne mondani, de talán az egyik legfontosabb közülük az, hogy tanuljanak meg tudatosan a jóra figyelni az életükben, és ezen belül a házasságukban is. A jót emlegessék fel, arra figyeljenek, ami összeköti őket, ne arra, ami szétválasztja. Minden házasságban történnek rossz dolgok, mindegyikben vannak nehézségek, de mindegyikben van számtalan jó is. Ne feledjék, mindig mi döntünk arról, hogy a figyelmünkkel a bennünk és körülöttünk élő jót, vagy rosszat tápláljuk.

boiannacoachJó hír, hogy mindez tanulható. Tegyenek magukért! Aki bennünket választ, már ma elkezdheti az ingyenes képzéseket távoktatásban. Egy telefonon elolvashatja a kiküldött leckéket, és ezt követően azon keresztül is konzultálhat, felhasználva valamelyik ingyenes lehetőséget.

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240 0007 - es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

Címlapkép forrása: https://hazassaghete.hu

You have no rights to post comments