artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 19. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Staféta rovatunkban olyan embereket szólítunk meg, akik a mindennapi tevékenységük, a közösségért végzett munkájuk alapján példaként állíthatók embertársaik elé. Most rendhagyóan nem egy embert, hanem a Bajnóca Néptánc Egyesületet és annak "frontembereit", Turzó Renátát, Turzó Boglárkát és Csarkó Erikát mutatjuk be, akik óriási jelentőségű munkát végeznek a felnövekvő generációkkal! KÉPGALÉRIA

Staféta rovatunkban olyan embereket szólítunk meg, akik a mindennapi tevékenységük, a közösségért végzett munkájuk alapján példaként állíthatók embertársaik elé. Most egy olyan személy kapta a stafétát, aki fiatal kora ellenére már az élet számos területén bebizonyította, hogy a szavakon túl  tettekkel, közös párbeszéddel, együtt gondolkodva minden feladatot meg lehet oldani. Csarkó Imrét mutatjuk be olvasóinknak.

Staféta rovatunkban - legutóbbi interjúalanyunk, Lisztes Éva ajánlására – a város közéletének olyan szereplőjét kérdezzük, aki munkájában és szabadidejében is a közösségek és a kulturális élet területén tevékenykedik. Kolozsvári István 12 évig volt a város kulturális menedzsere, jelenleg a Berettyó Kulturális Központ munkatársa, emellett két helyi egyesület elnöke, és a berettyószentmártoni egyházi élet aktív tagja is.

Újraindul Staféta rovatunk, amelyben olyan embereket szólítunk, meg, akik valamilyen szempontból értéket teremtettek városunkban, példaként állíthatók a közösség elé. Interjúalanyunk Lisztes Éva közművelődés-szervező, aki idén 30 éve kulcsszerepet tölt be Berettyóújfalu közösségi és kulturális életében, jelenleg a Berettyó Kulturális Központ igazgató-helyettese, a Bihari Népfőiskola elnöke, saját vállalkozásában pedig egy autósiskolát vezet.

„Gyerekként megfogott a sziréna hangja.”

Tovább folytatódik staféta rovatunk. Mostani interjúalanyom Dr. Korcsmáros Ferenc főorvos, a Sürgősségi Betegellátó Osztály vezetője, a Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalui Szervezetének Területi elnöke. Nős, két gyermek boldog édesapja. Igazi lokálpatrióta. Hogy miért is? Az interjúból kiderül. A stafétát Török Istvánnétól, a volt óvodai intézményvezetőtől kapta.

A Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke. A Staféta című rovatunk következő vendége Török Istvánné, akitől megtudhatjuk, hogyan lehet már ovis korban megszerettetni a népművészetet a gyerekekkel.

A legtöbben az Arany János Gimnázium franciatanárnőjeként ismerik, de ezen kívül népi iparművész, valamint nagy természetbarát is. A francia nyelvvel való kapcsolatáról, munkásságáról, elért eredményeiről Nagy Magdolnát kérdeztük.

Természetközelség, hagyományos életforma, túrázás. Egy olyan emberrel beszélgettünk, aki maga is a természet szerelmese, tehát Szarka István után szintén egy természetbúvár kapta a stafétát. A Bihari Természetbarát Egyesület vezetőjét, Hegedűs Zoltánt munkájáról, életéről, jövőbeli terveiről kérdeztük.

Mennyire fontos napjainkban a természet szeretete, vagy miért jó falra mászni, esetleg több kilométeres túrákat megtenni? Kérdéseinkre városunk egyik leglelkesebb természetjárója, - egy olyan pedagógus, aki úszik, túrázik, és akinek útját még egy meredek sziklafal sem állíthatja meg - Szarka István válaszolt.

Fotó:

Talán már vagy nyolc év is eltelt azóta, hogy utoljára a gimiben jártam. Aztán pár hete odavetett a sors, csak úgy kíváncsiságból. Meglepő élmény volt, amerikai filmekben látott nagy tér fogad, széles folyosók, Európa-kompatibilis felszerelések, átalakítások. Túl sok minden megváltozott. Öregnek éreztem magam. A tanári előtt kicsit kémleltem a maiakat, aztán sikerült elérnem tanár urat is.

Vasárnap késő délután hívtam fel. Azt mondta nem zavarom; bár épp a stúdióban szerkeszt, egy kicsit beteg, de ha az ember szereti, amit csinál, akkor nem számít sem a hétvége, sem a betegség. Így megy ez most is. Bár időközben nyugdíjassá vált, úgy tűnik, a munkától el lehet szakadni, de a hivatástól sohasem. Új életéről, további terveiről a város televíziósát, Kari Sándort kérdeztem.

Vasárnap késő délután hívtam fel. Azt mondta nem zavarom; bár épp a stúdióban szerkeszt, egy kicsit beteg, de ha az ember szereti, amit csinál, akkor nem számít sem a hétvége, sem a betegség. Így megy ez most is. Bár időközben nyugdíjassá vált, úgy tűnik, a munkától el lehet szakadni, de a hivatástól sohasem. Új életéről, további terveiről a város televíziósát, Kari Sándort kérdeztem.

Staféta című új rovatunkban olyan - városunkban élő, vagy innen származó - embereket szeretnénk ezentúl megszólaltatni, akiket valamilyen okból érdekesnek és értékesnek tarthatnak olvasóink, akár munkájukról, hobbijukról, vagy bármilyen velük történt dologról, eseményről legyen is szó. A beszélgetés végén megkérjük, javasoljanak egy riportalanyt, akiről szívesen olvasnának a következő interjúban.

 

Mindig is nagyra becsültem azokat az embereket, akik pénzt, időt és energiát nem kímélve foglalkoznak olyan dolgokkal, amikre nem kényszeríti őket semmilyen külső kényszer. Szerencsére sok ilyen ember van, csak meg kell őket találni.