artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

helyijárat

2021. április 16. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócgulyás

Fahéjas szilvás gombóc

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Vaníliakrémmel töltött palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócleves

Aranygaluska vaníliasodóval

Heti "B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ


termalligetbanner

Telefon: +36 30 963 3740

Napi menü:

Magyaros burgonyaleves

Mexikói tokány párolt rizzsel

HETI MENÜ

veradas

koboreb

prophibanner

 ilonatavasz2020

drsim kovicseniko2021. március 8-tól Dr. Simkovics Enikő kapott megbízást a Gróf Tisza István Kórház orvos-igazgatói feladatainak ellátására.

Igazgatónő 1997-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán summa cum laude eredménnyel, 2003-ban belgyógyász, 2007-ben reumatológia, 2009-ben mozgásszervi rehabilitáció szakorvosi végzettséget szerzett. 2016-ban egészségügyi szakmenedzseri MSc diplomát kapott.

2007-től dolgozik Berettyóújfaluban a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon főorvosként és ellátja a reumatológia, osteoporosis szakrendeléseket, emellett a mozgásszervi rehabilitációs nappali szanatóriumot vezeti. A járványhelyzet kezdete óta a kórház COVID ellátásában is aktívan részt vesz.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Tarsoly Attila, Körösszegapáti polgármestere az Apáti Ízek süteményeiből ajándékozott a Gróf Tisza István Kórház dolgozói számára, hogy megköszönjék a vírushelyzetben tanúsított odaadó, megfeszített munkájukat.

Tisztelt Hozzátartozók! A Covid-járvány harmadik hulláma térségünket és Intézményünket is elérte. A pozitív betegek száma jelentősen megnövekedett, az osztályok terhelése tovább nőtt. Az Országos Kórházi Főigazgató emiatt a látogatási tilalom szigorú betartását rendelte el.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Gróf Tisza István Kórházba eddig kiadott látogatási engedélyeket a mai nappal visszavonjuk, azok március 11-től nem jogosítanak fel a beteglátogatásra!

Természetesen továbbra is lehetőség van a törvény által lentebb felsorolt betegcsoportokba tartozókkal történő kapcsolattartásra, azonban kérem, hogy ezt újabb kérelem beadásával kezdeményezzék a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, az Interreg V-A Románia-Magyaroszág Program ROHU 357 kódszámú „Együttműködés a magas szintű egészségügyi ellátás érdekében a betegségek megelőzésében, korai felismerésében és hatékony kezelésében a Bihor-Hajdú Bihar Euroré­gióban” elnevezésű pályázata támogatást nyert.

A gyors technikai fejlődésnek köszönhetően a háztartásokban egyre nagyobb számban válnak feleslegessé még működő televízió készülékek, melyeket a "Ne Dobd Ki Alapítvány" egészségügyi intézmények részére ajánl fel.

Örömmel vettük a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum felajánlását, akik már második alkalommal járultak hozzá az elkészített arcvédő pajzsokkal a kórházunkban zajló biztonságos betegellátáshoz.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének képviseletében a helyi szervezet elnöke, Gombos Irén korábban betegágyat, antidecubitor matracot és ezen a héten 5 db kerekesszéket adományozott a Gróf Tisza István Kórháznak, melyeket Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolási igazgató vett át.

Március 1-jén éjfélig kaptak határidőt az Országos Kórházi Főigazgatóságtól az orvosok és az egészségügyben dolgozó szakdolgozók, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony szerinti új szerződéseiket aláírják. A tavaly októberben elfogadott orvostörvény szerint ugyanis az orvosok és a szakápolók az állami, vagy önkormányzati egészségügyi szolgáltatónál csak ilyen jogviszony keretében dolgozhatnak. Ennek kapcsán megkérdeztük Dr. Muraközi Zoltánt, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatóját, hogy városunk kórházában milyen arányban került aláírásra a szerződés az orvosok és szakdolgozók között.

3 nap alatt 540 ember kaphatja meg első koronavírus elleni védőoltását a Gróf Tisza István Kórházban 2021. február 25-én megnyíló oltópontokon. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Dr. Muraközi Zoltán főigazgató az oltópontoknak helyet adó épületben. KÉPGALÉRIA

2020 decemberében a KórházSuli Alapítvány által közvetítve, a Rexfilm Broadcast és Kommunikációs Rendszerek Kft. részéről felajánlott 300.000,-Ft értékű vásárlási utalvány érkezett kórházunkba 10.000,-Ft-os címletekben, a rászoruló szakdolgozók részére. Az utalványokat a kórház ápolási-igazgatója vette át a cég képviselőjétől, és az átadás örömteli pillanatairól fényképek készültek.

adomany01adomany02adomany03

A Berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskola és Hajdú Lajos képviselő úr, a MonerSaber Kft. Élelmiszerbolt vezetője adománygyűjtést szervezett a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szakdolgozói részére.

A Gróf Tisza István Kórház tájékoztatja a Kedves Hozzátartozókat, hogy a Krónikus Belgyógyászat „A” és „B” részleg betegei felől az alábbi telefonszámokon tudnak érdeklődni.

Telefonszámok:

06-30/121-2733

06-30/121-2732

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ a mai napon kelt határozata alapján megerősítette, hogy valamennyi fekvőbeteg ellátó egészségügyi intézményben szigorú látogatási tilalom került elrendelésre.

A fentiekre és a járvány gyors terjedésére tekintettel, valamint arra, hogy a kórházunkban a Covid - járvány elleni védekezés lépéseként újabb átszervezések és költözések történnek, az eddig kiadott egyedi látogatási engedélyeket 2020. november 12-től visszavonjuk.

Természetesen az Eütv 11.§ (3)-(6) bekezdéseiben foglalt kapcsolattartási lehetőséget továbbra is biztosítanunk kell:

  • A súlyos állapotú, végstádiumú betegek esetében az általa megjelölt személy
  • Kiskorú beteg esetében szülője, törvényes képviselője illetve az általuk megjelölt személy
  • Szülőnő vonatkozásában az általa megjelölt nagykorú személy részére.

Az intézetbe történő belépéskor a szájmaszk használata továbbra is kötelező!

A fenti kivételek esetében újabb egyedi kérelem beadása szükséges, melynek méltányosság keretében kell elbírálni.

A kérelmet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük küldeni, ebben megjelölni a beteg nevét, az Őt ápoló osztályt illetve a látogatási engedélyt kérő nevét.

A betegek részére küldött csomagokat a korábban kiadott tájékoztatás alapján munkatársaink a beléptető ponton átveszik és a betegek részére eljuttatják.

Megértésüket és együttműködésüket kérjük és köszönjük, vigyázzunk egymásra!

Az elmúlt napokban néhány olvasónk azzal a kérdéssel keresett meg bennünket, hogy igaz-e a hír, miszerint a Gróf Tisza István Kórház egyik osztályán orvosok és nővérek is megfertőződtek az új koronavírussal, és emiatt az osztályt be kellett zárni.

Tekintettel a járvány terjedésének dinamikájára, az eddig kiadott látogatási engedélyeket heti 1 alkalomra módosítjuk úgy, hogy 1 beteghez kizárólag 1 hozzátartozó érkezhet, és az esetleges új engedélyek kiadásakor is ezt az eljárást fogjuk követni.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Tájékoztatjuk Kedves Betegeinket, hogy 2020. szeptember 28-tól a Gróf Tisza István Kórháznál bevezetett

EGYPONTOS BELÉPTETÉS

az alábbiak szerint módosul.

Belépési lehetőség a Rendelőintézet főbejáratánál történik, ahol a kórházunkba érkezők előszűrésére kerül sor (testhőmérséklet-mérés, kérdőív kitöltés).

IDEIGLENESEN a rendelőintézet melletti külső beléptető pont bezárásra kerül.

Továbbiakban tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványveszélyre tekintettel a látogatási tilalom ideje alatt a bent fekvő betegek részére továbbra is biztosítjuk a hozzátartozók által behozott csomagok átvételét, melynek ideje 13-17 óra közöttire módosul.

Megértésüket köszönjük!

Gróf Tisza István Kórház
Vezetősége

A Magyarországon emelkedő tendenciát mutató koronavírus fertőzések miatt 2020. augusztus 31-én, hétfőtől, a Gróf Tisza István Kórház minden osztályán látogatási tilalom lép életbe.

A Gróf Tisza István Kórházban 2020. augusztus 13-tól látogatási tilalom kerül elrendelésre a Krónikus Betegellátó osztály A és B részlegeken, valamint a Pszichiátriai osztályon.

Az elmúlt hétvégén a közösségi médiában sokan adtak hangot a felháborodásuknak, mert a Gróf Tisza István Kórházban fizetőssé vált a COVID-19 teszt elvégzése. A kommentelők szerint a közösségi összefogásból megvásárolt PCR laboreszközt ingyenesen kellene a berettyóújfalui lakosság rendelkezésére bocsátania a kórházunkak. Ennek kapcsán kerestük meg Dr. Muraközi Zoltán főigazgatót, és kértük, válaszoljon a felmerült kérdésekre.

Az Országos Tisztifőorvos 34546-2/2020 EÜIG számú határozatában engedélyezte akkreditált laboratóriumok számára 2020. augusztus 1-től az utazáshoz kötött COVID-19 PCR tesztek térítésköteles elvégzését és hivatalos eredmény kiadását. Az egészségügyi szolgáltatók pedig jelentkezésük alapján lehetőséget kaptak a minták levételére és a vizsgálat elvégeztetésére. Intézetünk nem rendelkezik akkreditált PCR-laboratóriummal, azonban szerződést kötöttünk egy ilyen engedéllyel rendelkező szolgáltatóval a vizsgálatok térítéses elvégzésére, így a mintavételre, a minták beszállítására és az eredmények kiközlésére engedélyt kaptunk.

A fentiek alapján tájékoztatunk minden érintettet, hogy 2020. augusztus 3-tól lehetőség van kórházunkban az utazási (fizetős) COVID-19 tesztminták levételére. Egy vizsgálat ára 40.000 Ft. A laboratóriumi eredményeket a mintavételt követő 48 óra múlva kapjuk meg és haladéktalanul továbbítjuk e-mailben a mintaadó részére a befizetési számlával együtt.

Azért, hogy a mintavételre jelentkezők és a betegellátásra érkezők lehetőleg ne keveredjenek, és a mintákat a kijelölt időpontig Debrecenbe tudjuk szállítani,

a mintavételt hétfőtől péntekig 6:00 és 7:30 óra között végezzük.

A vizsgálat elvégzésére időpontot kell kérni a hétköznap 08:00-14:00 óráig hívható telefonszámon:

54/507-562