artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról írtam, hogy most, a karantén feloldása után valószínűleg sok embernek érdemes lenne átgondolnia hogyan tovább, mert a történtek hatására lehet, nagyot változik a világ. A segítő szakember szerint, ahogy változik a világ, úgy érdemes nekünk is változnunk vele. Érdemes tudatosan átgondolni mi az, amivé válni szeretnénk. Az elmúlt heti írás az életútépítésről szólt, és arról, hogy a szakemberek szerint érdemes saját kezünkbe venni a sorsunkat abból a szempontból is, hogy mi találjuk ki és tervezzük meg azt az életutat, amit a mostani időszaktól a szakmai visszavonulásunk időpontjáig szeretnénk bejárni. Ehhez segítségünkre lehet három olyan mentális eszköz, amelyekkel érdemes lenne hosszú távú kapcsolatot kialakítanunk, hiszen a legsegítőkészebb barátaink lehetnének az életutunkon. Ez a három jövőbeni jó barát a tudatosság, az őszinteség és a bizalom.

A tudatosság azért fontos, mert nélküle semmilyen jövőbeni tervet nem lehet megvalósítani. Képzeljék el, milyen lenne, az az utazás, ahol felszállok egy buszra, és arra a kérdésre „hogy hova tetszik a jegyet kérni?” azt válaszolnám, hogy nem tudom. Ha nem tudom hova tartok, akkor hogyan érjek oda?

Tehát mindenképpen érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen célt szeretnénk elérni, milyen életet szándékozunk megvalósítani. Ennek a célnak a kitűzéséhez pedig nagy segítség, ha tisztában vagyunk az értékeinkkel és az alapvető szükségleteinken túl, azokkal a szükségleteinkkel is, amelyek hozzájárulnak a jólétünkhöz. Hiszen különböző dolgok mozgatnak bennünket. Van akinek a munka azt jelenti, hogy megkeresi vele azt a pénzt, amivel el tudja tartani a családját, így elsősorban pénzkereseti lehetőségként tekint a munkájára. De sokan vannak olyanok is, akik a pénzkereseten túl önmaguk megvalósításának a lehetőségét is keresik a munkájukban, hiszen hetente legalább negyven órát töltenek el azzal.

Őszinteségre véleményem szerint azért van szükség az életutunk megtervezéséhez, mert ennek hiányában lehet, hogy olyan célokat tűzünk ki, amik valójában nem is motiválnak bennünket. Visszatérve az előző példához, ha valakit elsősorban anyagi érdekek ösztönöznek, akkor jól teszi, ha ezt őszintén elismeri legalább magának, de akár a környezetének is, és ezt felvállalva tervezi meg a jelenlegi életútját. Mindannyian jól tudjuk, hogy vannak az életnek olyan időszakai, amikor az anyagi érdekek felülmúlják, megelőzik a többi szükségletet. Mindannyian átéltük ezt, amikor családot alapítottunk, fészket raktunk, gyerekeket neveltünk, takarékoskodtunk, hogy fizetni tudjuk a taníttatásaikat, vagy a családi nyaralásokat. Teljesen rendjén van, amikor anyagi érdekek mozgatnak bennünket. De ha ezt valamilyen félreértelmezett, vagy spirituális elgondolásból nem vállaljuk fel, bántani fog bennünket, hogy figyelmen kívül hagytuk az érdekeinket.

Végül nézzük meg, önmagunk legideálisabb életútjának megteremtéséhez miért lehet szükség bizalomra? Véleményem szerint bizalom nélkül nem működik a világ. A bizalom az egyik legalapvetőbb érzelem, hiszen amikor megszülettünk feltételek nélkül bíznunk kellett a körülöttünk lévő emberekben, mert saját magunktól semmire sem voltunk képesek. Bíznunk kellett abban, hogy minden szükségletünket és igényünket kielégíti a környezetünk, és a körülöttünk lévőktől megkapjuk azt, amire szükségünk van. Sőt sokszor annál sokkal többet is. Bizalom nélkül semmi sem tud jól működni, sőt a bizalom mennyisége sokszor összefüggésbe hozható a siker mennyiségével.

Ha ezzel a három jó baráttal összefogva állunk neki az életút megtervezésének, felhasználva az elmúlt héten leírtakat is, akkor jó eséllyel egy olyan életutat tervezhetünk meg, aminek már a tervezése is nagyon sok örömmel járhat.

boiannacoachAkinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240 0007 - es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

You have no rights to post comments