artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

viktoriatours

20ulius

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. augusztus 9. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


stopmenu
Stop Vendéglő

Berettyóújfalu, Keresztesi út 1.

06 (54) 402-218

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ

ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

    ilonatavasz2020

Forrás: Ingatlannet.hu

A koronavírus által előidézett árcsökkenési tendenciák országszerte korábban nem látott helyzetet teremtettek az ingatlanpiacon, hiszen a korlátozó rendelkezések, valamint a lezajló gazdasági változások mind a vásárlás előtt állókat, mind a házukat, lakásukat áruba bocsátókat felkészületlenül érték. Berettyóújfaluban és környékén sem volt ez másképp. Az eladásra kínált ingatlanok átlagos négyzetméter árairól azonban elmondható, hogy az áprilisi visszaesés után június-júliusra visszatértek a “normál kerékvágásba”.

Az átlagos foglalási érték 12 százalékkal több idén nyáron a Balaton térségében, mint tavaly. Az aktív foglalások darabszáma 6 százalékkal nőtt 2019-hez képest. Siófok, Balatonfüred és Hévíz a legnépszerűbb úti célok a magyar tenger környékén. Az augusztus huszadikai hétvége teltházas lesz a Balatonon.

A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítésének részeként lezárják a Kishegyesi úti szintbeni vasúti átjárót.

A szállodák és a szakmai szervezetek összefogásának eredményeként sokkal olcsóbb 2020-ban Budapesten nyaralni, mint a Balatonnál – hangzott el az Everguest vendéglátóipari menedzsment- és tanácsadó cég webinarján.

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Rengő Néptánc Egyesület tábora 2020. július 6.-2020. július 11. között. KÉPGALÉRIA

A kormány döntése értelmében a Széchenyi Kártya Program szeptemberben új hitelkonstrukcióval bővül, amely csak a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára lesz elérhető – jelentette be Guller Zoltán.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatója arról, hogy augusztus 1-től milyen feltételekkel léphet be magyar állampolgár sárga és piros jelzésű országból, valamint mi a teendője akkor, ha az elrendelt hatósági házi karatén alól mentesülni szeretne. Itt közöljük a PCR-tesztet végző laborok listáját is.

A 2020. augusztus 1. napjától mindenki számára elérhető utazáshoz kötött mintavételt végző laboratóriumok listája itt található:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/mintavetel-celjabol-felkeresheto-intezmenyek

A kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, mert bármilyen módosítás kockázatos lenne - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a - Covid 19 járványhelyzet miatt elhalasztott - lomtalanítás településünkön ősszel lesz megtartva. A Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a lomtalanítás tervezett időpontja: 2020. szeptember 19. szombat délelőtt.

Az Országos Katasztrófavédelemmel történő egyeztetés eredményeként Berettyóújfaluban 2020. augusztus 3-án légi szúnyoggyérítés lesz a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartaléknapok: 2020. augusztus 4-5.

Szalmonella kórokozó jelenléte miatt visszahívja az Aranykorona Zrt. a tojótyúk-tartó telepéről június 26. és július 24. között kikerült, 28 napos szavatossági időn belüli tojásokat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

A Covid-19-betegséget okozó SARS-CoV-2 vírust inaktiváló maszkon egy vállalatokból álló konzorcium és tudományos kutatóintézetek dolgoztak. A MoxAD-Tech elnevezésű textilmaszk sikeresen teljesített a teszteken, amelyeket a Joao Lobo Antunes Molekuláris Orvostudományi Intézetben (iMM) végeztek el – hozta nyilvánosságra a konzorcium szombaton.

Az elmúlt hetekben két alkalommal is elvégezték a városban a szúnyoggyérítést, amiről újabb információk érkeztek szerkesztőségünkbe, erről kérdeztük Demény Zsoltot, a városfejlesztési iroda munkatársát. Az újabb gyérítés 2020. július 28-án, kedden 21 órától kezdődik.

Mozikba került az utóbbi évek legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatának legújabb része, a Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese. A csigafiú és a katicalány 14 új, összefűzött kalandját országszerte több mint negyven város 52 filmszínháza tűzte műsorára. Ennek örömére a rajzfilmet gyártó KEDD Stúdió játékot hirdet, amely során Bogyó és Babóca legnagyobb rajongóit keresik.

Júliusban indul Berettyóújfaluban a Fűben-fában orvosság tanfolyam Láposi Istvánné biharnagybajomi füvesasszony vezetésével, ahol a résztvevők megismerhetik a természet által nyújtott orvosságokat, gyógyszer helyettesítő gyógynövényeket. Első alkalom 2020. július 23-án, csütörtökön 17 órakor lesz a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. A részvétel ingyenes.

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A kerekesszékes Holdbogár történetével tanítja elfogadásra az óvodásokat a legsikeresebb gyerekfilm-sorozat legújabb része, amely városunk filmszínházában is látható.

A Debreceni Törvényszéken, valamint az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon az ítélkezési szünet 2020. július 16-tól 2020. augusztus 19-ig tart. Az ítélkezési szünet tartama alatt főszabály szerint a bíróságok nem tartanak tárgyalásokat, majd csak augusztus 20-át követően.

Július 15-e a Bíróságok Napja, amely a bíróságokon munkaszüneti nap. Ezért minden bíróságon, így a Debreceni Törvényszéken és az illetékességi területéhez tartozó bíróságokon az ügyintézés ezen a napon szünetel, az irodák zárva tartanak.

A kormány a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három - vörös, sárga és zöld - kategóriába sorolja az államokat és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.