precizbanner

epervasa15

tavasz18.01

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. június 3. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Sárgaborsóleves

Sonkával töltött csirkemell rántva, zöldséges rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Feketeerdő szelet 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Sült oldalas tört burgonyával

"B" menü:

Paradicsomleves

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

Magyarország Kormánya engedélyezte, hogy a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója, egyben a nemzeti összetartozás napja alkalmából - a távolságtartás és a személyes biztonság szabályainak betartása mellett - nyilvános megemlékezésekre kerülhessen sor. Mindezekre tekintettel tisztelettel várnak minden érdeklődőt a holnap délutáni, esti órákban megrendezésre kerülő berettyóújfalui eseményekre, melyek részletes programja az alábbi plakáton olvasható.

kutA vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 2020. július 1-én hatályba lépő módosítása alapján:

Mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki 2020. július 1-ét megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízilétesítményt (ásott, vagy fúrt kutat), ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2023. december 31-ig kérelmezi.

A korábbi, 2020. december 31-i határidő tehát meghosszabbításra került három évvel.

Részletes tájékoztatás a fúrt vagy ásott kutak jegyzői hatáskörbe tartozó engedélyezéséről, a kérelmezés részleteiről a www.berettyoujfalu.hu oldalon a Hírek – Hirdetmények linken olvasható, vagy IDE kattintva letölthető.

Dr. Körtvélyesi Viktor

jegyző

Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A program célja, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz. A szervezők 2020. június 16-ig országszerte 89 átvételi ponton várják a tartósélelmiszer-adományokat.

jakabgyorgyKedves Barátok!
Kedves Ismerősök!

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Jakab György István 2020. május 10-én örökre megpihent.

Szeretett halottunkat ökumenikus szertartás szerint

2020. június 5-én 11 órakor

kísérjük utolsó útjára Berettyóújfaluban a Téglaparti temetőben.

Gyászoló felesége Gyöngyike és gyászoló lánya Ildikó

Édességgel, tombolasorsolással várják a donorokat a debreceni Csokonai Színházban a Vöröskereszt önkéntesei, munkatársai június 4-én 13-18 óra között. A véradást meghosszabbították, sorszámokkal gyorsítják, és igyekeznek kellemessé tenni a várakozást.

500 millió forintos keretösszeggel településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer sorfát igényelhetnek a most induló programban térítésmentesen - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden Kecskeméten, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Juniperus Parkerdészetében.

Megváltozott május 30-tól a vonatok menetrendje és a jegyek díjszabása is.

Olaszország június 3-tól az EU-tagállamaiból és Nagy Britanniából érkezők, június 15-től pedig az összes többi beutazó előtt megnyitja határait, miközben az óvintézkedések értelmében továbbra sem engedélyezett a kongresszusok rendezése, valamint a büféreggeli sem. (fotó: MTI)

A Szallas.hu-n évente átlagosan 30 milliárd forint értékben foglalnak szállást a magyarok, ami a magyar kereskedelmi szálláspiac 10 százalékát teszi ki, így a foglalási adatok elemzésével jól szemléltethetők a turizmus aktuális trendjei.

A Magyar Vöröskereszt megyei és fővárosi ügyfélszolgálatai újból fogadják a jelentkezéseket a jogosítványhoz szükséges közúti elsősegélynyújtó vizsgára, ami 2020. június 2-tól országszerte szigorított járványügyi eljárásrendben indul újra.

Hamarosan elkészül a Tiszafüred-Poroszló között épülő kerékpárút, a kerékpárosok várhatóan a turistaszezon kezdetétől, június közepétől vehetik birtokba a létesítményt.

Kiváló eredmény a bor világnapján: az Irsai Olivér borok hatósági, laboratóriumi és kedveltségi szempontból egyaránt mindenben megfeleltek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztjén. A hivatal szakemberei összesen 25, 2019-es évjáratú termék komplex vizsgálatát végezték el.

A Berettyóújfalui Református Egyházközség Istentiszteleti alkalmai az alábbi időpontokban lesznek megtartva.

Az országos veszélyhelyzettel kapcsolatos korlátozások értelmében nyilvános önkormányzati rendezvények szervezésére továbbra sincs lehetőség, viszont a város napja alkalmából Berettyóújfalu Város Önkormányzata mindenképp szerette volna, hogy a város közössége szempontjából jelentős események és eredmények kellő nyilvánosságot kapjanak. Ennek érdekében az alábbi programok – kizárólag az érintettek, illetve a Képviselő-testület tagjai részvételével – kerültek megrendezésre. KÉPGALÉRIA

Közérdekű munkára ítéltek két férfit Békéscsabán, akik valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi oldalon februárban a koronavírusról - tájékoztatta pénteken közleményben a Békés Megyei Főügyészség az MTI-t.

A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével kívánja segíteni a koronavírus-járvány idején a munkahelyteremtést a Magyar Honvédség (MH) - mondta a honvédelmi miniszter az MH Altiszti Akadémián Szentendrén.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3556 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 467 főre emelkedett az elhunytak száma, 1412-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 

Mintegy 10 600 fő vett részt két hét alatt a négy hazai orvosképző egyetem és a KSH közreműködésével indított országos koronavírus-szűrővizsgálaton, melynek eredménye így reprezentatív lett. A legmagasabb, 75 százalék feletti részvétel Veszprém, Nógrád és Pest megyében volt, míg a legjobban teljesítő megyeközpontban, Salgótarjánban a meghívottak 77 százaléka jelent meg.

“Kedves Testvéreink! Isten iránti hálaadással adjuk hírül, hogy gyülekezeti alkalmaink május 24. vasárnaptól fokozatosan újraindulnak, melyről hamarosan pontos híradással leszünk. Szintén örömmel tájékoztatjuk Testvéreinket, hogy május 16-án, szombaton megkezdődik Templomunk felújítása. Áldás Békesség!“ Majláth József lelkész

dsc06864dsc06865

dsc06866dsc06868

A felújításról korábbi cikkünkben írtunk.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések további enyhítését jelentette be a megyékre nézve a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Gulyás Gergely közölte, a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, ezért Pest megyét mostantól a többi megyével tekinti egy egységnek a kormány.