artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. február 1. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Füstölt csülökkel - lilahagymával tötltött sertéskaraj hasábburgonyával, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Meggyes-mákos krémmel töltött palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Piacfelújítás, inkubátorház-üzemeltetés, fürdőfejlesztés, geotermikus energiahasznosítás - csak néhány feladat azok közül, amelyek biztosan bekerültek a Herpály Team Kft. 2023-as határidőnaplójába. Mivel ezen munkálatok mindegyike széles rétegeket érint városunkban, arra kértük Zámbori Pétert, a Kft. ügyvezető igazgatóját, adjon betekintést olvasóinknak a részletekbe.

Bronzérmes lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjén, amelynek eredményét a rendezvény második napján, hétfő este hirdették ki a franciaországi Lyonban. Az idei döntő győztese Dánia csapata lett.

2023. 01. 24. és 01. 26. között, keddtől csütörtökig, minden nap 17:00 órától kerül megrendezésre az EGYETEMES IMAHÉT Berettyóújfaluban. A részletes program alább olvasható. 

„Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra.

(Ézsaiás próféta könyve 1:17.)

 

Az ügyeleti alapellátást 2023. február 1-től Hajdú-Bihar vármegyében továbbra is az Országos Mentőszolgálat látja el. Két elemből álló, betegközpontú rendszerrel (háziorvosi ügyeleti rendelés és sürgősségi ügyelet) biztosítják minden rászoruló számára.

A háziorvosi ügyeleti rendelés:

hétköznap 16:00-22:00 között

szombat-vasárnap, ünnepnapokon 08:00-14:00 között

Berettyóújfalu: 4100 Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 1.

A sürgősségi ügyeleti vagy mentőellátás:

Az egységes ügyeleti telefonszám február 1-től:

1830

hétköznap 22:00-08:00 között

szombat-vasárnap, ünnepnapokon 14:00-08:00 között

Berettyóújfalu: 4100 Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 1.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Korm. rendelet) meghatározott gázárkedvezmény szabályai 2023. január 10-i hatállyal módosultak, melyek a kedvezményezetti kör kibővítését célozzák.

Tisztelt Felhasználók!

Ezúton is tájékoztatjuk Önöket, hogy településükön a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal végzése alapján a közműves ivóvízellátással és szennyvízelvezetéssel összefüggő szolgáltatói feladatokat 2023. január 1. napjától az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV Zrt.) látja el.

A szolgáltatás díját az illetékes Hatóság határozza meg, a szolgáltató-váltással nem változik.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó szabályokról szóló 12/2022.(VII.1.) önkormányzati rendelete felhatalmazása alapján Berettyóújfalu Város Önkormányzata polgármestere pályázatot ír ki az alábbi önkormányzati lakás bérleti jogának piaci alapon történő elnyerése céljából a következő feltételekkel:

Berettyóújfalu Város Önkormányzata meghirdeti eladásra az alábbi ingatlanokat versenytárgyalás útján történő értékesítéssel:

Az adózók 2023. évben esedékes helyi iparűzési adót már euróban és dollárban is megfizethetik Berettyóújfalu Város Önkormányzati Adóhatóság számára.

Egy példaértékű kezdeményezés eredményeként jött létre az a civil összefogás városunkban, amelynek köszönhetőén színes programokkal tűzdelt jótékonysági nap kerül megrendezésre 2023. január 28-án 14 órától a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. A szervezők a rendezvény teljes bevételét Bence gyógyulására ajánlják fel, legyünk ott minél többen és segítsünk!

Bence történetét az esemény Facebook oldalára kattintva ismerhetik meg.

 

jotekonysaginap

Kedves Szülők! 2023. január 1-től a gyermekorvosi ellátás az alábbi rendelési helyeken és időpontokban érhetőek el.

„A politika és azon belül a városvezetés alapvetően tapasztalati műfaj, azaz a múltban bekövetkezett eseményekre való reagálásokat próbáljuk átültetni a jelenbe. Ez az esetek nagy százalékában működik. Így készítjük el egy-egy város éves költségvetését is. Ismerjük nagyjából a kötelező és önként vállalt feladatainkat, az azok elvégzéséhez szükséges intézményi, személyi, tárgyi feltételeket. Ismerjük a várható bevételeinket és ezeket megpróbáljuk egymáshoz közelíteni. Ezzel telnek az év első hetei.” - Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármesterének évértékelőjét olvashatják.

"Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje." (Vass Albert)

Részletesen mesél a történtekről a Magyar Közút legújabb videójában az a nő, akinek forgalmi okból lassító személyautójába hátulról becsapódott egy kamionos, ezzel belökve őt a személyautó előtt megálló másik kamion pótkocsija alá november 16-án, Szolnok külterületén a 4-es főúton található Szent István hídon. Csodával határos módon Tömösközi Kata komolyabb sérülés nélkül túlélte az esetet. Történetével a Közút arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az ünnepek alatt várhatóan megnövekedett forgalomban is mindenki fokozottan figyeljen az utakon, hiszen Kata esetéből is látszik, hogy mindössze pár másodperc is elég, hogy megtörténjen a baj.

Egy Hajdú-Bihar megyei, több mint 25 000 egyedet tartó tenyészpulyka telep állatainál is igazolta a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Ezzel újabb megye vált fertőzötté a 2022-es őszi járványban. A védő- és megfigyelési körzetek kijelölése megtörtént, valamint a partnerországok is értesítést kaptak a kitörésről.

Az eddiginél is intenzívebb toborzást folytat a Magyar Honvédség. A következő időszakban több ezer embernek kínálnak kiszámítható, változatos életpályát a régióban is. Nagy Zoltán alezredes, a 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka elmondta: a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár és MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred, valamint a nyíregyházi székhelyű MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred állományába is keresik az elhivatott jelentkezőket.

2022. december 18-án, advent negyedik vasárnapján 16 órától St. Martin „Valóra vált álmok” című ünnepi műsorát tekinthették meg az érdeklődők a Nadányi Zoltán Művelődési Házban, majd 17 órától Rákóczi Jenő katolikus plébános hirdetett igét. Városunk adventi koszorúján - melyet Erősné Bak Szilvia készített el - a negyedik gyertyát Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő gyújtotta meg, aki ma ünnepli 70. születésnapját. KÉPGALÉRIA

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság kéri, hogy az ünnepek közeledtével fogadják meg az alábbi tanácsokat!

2022. december 11-én, advent harmadik vasárnapján 16 órától Heit Lóri és Zenekara „Fel nagy örömre” című ünnepi műsorát tekinthették meg az érdeklődők a Nadányi Zoltán Művelődési Házban, majd 17 órától Pesti Csaba baptista lelkész hirdetett igét. Városunk adventi koszorúján - melyet Erősné Bak Szilvia készített el - a harmadik gyertyát Dézsi Ferencné gyújtotta meg, aki idén Báthory Gábor-díjban részesült. KÉPGALÉRIA