artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 21. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves

Barbecue csirkés tortilla tekercs hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreo krémes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2024. május 24-től 2024. június 14-ig Tiszatenyő — Lőkösháza oh. állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 101 Püspökladány — Biharkeresztes oh. vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Püspökladány — Biharkeresztes (— Oradea) között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A 346 és 347 számú DACIA és a 472, 473 számú ISTER nemzetközi vonatok módosított menetrend szerint, Biharkeresztesen át kerülő útirányon közlekednek. A 369 számú vonatpótló autóbuszról Romániába történő utazás esetén Biharkeresztesen át kell szállni a 12473 számú ISTER InterCity vonatra. Felhívjuk tisztelt utasaink figyelmét, hogy a vonatpótló autóbuszok Bárándon és Mezőpeterden nem a vasútállomáson állnak meg!

2024. május 23-án a Tiszatenyő — Lőkösháza oh. állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 101 Püspökladány — Biharkeresztes oh. vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A 347 számú DACIA és a 473 számú ISTER nemzetközi vonatok módosított menetrend szerint, Biharkeresztesen át kerülő útirányon közlekednek.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be. Ezzel 2024. július 1-jétől az MVM Next az országban egyedülálló módon, egységes márka alatt szavatolja mind a földgáz-, mind a villamos energia egyetemes szolgáltatást, amellyel az ügyintézési lehetőségek minden ügyfél számára immáron egy helyről lesznek elérhetők. A szolgáltatóváltozásról minden ügyfél részletes tájékoztató levelet kap. Az egyetemes szolgáltatóváltozás a Dunántúlon élők mellett az Opus TITÁSZ szolgáltatási területén élő tiszántúli ügyfeleket érinti. Ezzel egységesen az MVM Next válik az ország teljes területének egyetemes áramszolgáltatójává.

2024. május 9-én a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Kiselőadók szakkör tanulói köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából a BERÉPÓ Nonprofit kft. Idősek Otthonában.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Berettyóújfalu Város Önkormányzata a Berettyóújfaluban lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező 16 éven aluli gyermeket nevelő családok részére a Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő szabadtéri strandfürdőjébe történő belépéshez kérelemre évente, gyermekenként 10.000 forint értékű támogatást, illetve a 65. életévüket betöltött személyek részére az életminőségük javítása érdekében a Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdőbe történő belépéshez kérelemre évente egyszer 10 alkalmas fürdőbelépő árának megfelelő összegű támogatást biztosít.

Tisztelt rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők! Ezúton értesítjük azokat a szülőket, törvényes képviselőket, nagykorú jogosultakat, akiknek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt megállapító határozata 2024. augusztus hónapban érvényét veszti, hogy a jogosultság ismételt megállapítása iránti kérelem a korábbi jogosultság időtartama alatt, annak megszűnését megelőző három hónapban is benyújtható.

Tekintettel az ebben az időszakban lejáró magas számú jogosultságokra, kérem Önöket, hogy éljenek a lehetőséggel és amennyiben a jogosultsági feltételeknek továbbra is megfelelnek, már június hónaptól kezdődően nyújtsák be új igényüket.

Tájékoztatást a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján (telefon: 54/505-450) kérhetnek.

Kérelmeket benyújtani a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejében (hétfő és csütörtöki napokon 8.00-12.00 és 13.00-16.00 óra között, kedden 13.00-16.00 óra között) lehet.

Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatala

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a 49/2024. (IV. 25.) önkormányzati határozat alapján pályázatot hirdet a Bajcsy-Zsilinszky utca – Oláh Zsigmond utca – József Attila utca által határolt zöld területen létesítendő Trianon emlékpont koncepciótervének benyújtására.

Anyák napja alkalmából ünnepi rendezvény keretén belül köszöntötték a Fényes-ház lakóit, melyen a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bessenyei György Technikumának 11. a. osztályos tanulói színes műsorral és saját készítésű ajándékokkal kedveskedtek.

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu.

A Bihari Vállalkozók Baráti Társasága soron következő, évnyitó találkozóját 2024. április 25-én tartotta a Nyíri István Vállalkozók Házában. A rendezvényen részt vett Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere is. KÉPGALÉRIA

Assisi Szent Ferenc az itáliai Greccio városában 1223-ban arra kérte egy barátját, a nemes Jánost, hogy rendezzen be egy barlangot, készítsen jászolt, hozzon szalmát, szamarat és ökröt, majd értesítse a pásztorokat: elevenítse fel tehát Jézus születésének történetét. E keresztény szokás nyomán keresem Berettyóújfalu betlehemét, melynek terveit bárki elkészítheti!

A Föld Napja módot ad arra, hogy nemtetszésünknek hangot adjunk az állatok védelméért. Környezetünk terhe az állattartásban is érzékelhető. Kizsákmányolt gazdasági állatok, túlszaporított házi kedvencek, ez mind ott van a környezetünk terhei között.

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu.

2024. április 17-én adták át a 2019. november 28-án elhunyt Balázs József korábbi önkormányzati képviselőről elnevezett Balázs József Közösségi Házat Berettyóújfaluban, a Nefelejcs utca 45. szám alatt, ezzel is tisztelegve emléke előtt. Az eseményen beszédet mondott Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Rákóczi Tagóvoda műsora volt látható. Az alábbiakban közreadjuk a néhai képviselő búcsúztatásakor elhangzott rövid életrajzát, valamint a városunkért és a lakosságért végzett munkásságát. KÉPGALÉRIA

A Konrád-ház falánál, a vészkorszak áldozatainak és a világon szétszóródott újfalui zsidóság tiszteletére állított emléktáblánál kezdődött a megemlékezés városunkban, ahol a Debreceni Zsidó Hitközség, Berettyóújfalu Város Önkormányzata, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ és a Berettyó Kulturális Központ képviselői helyezték el koszorúikat. Ezt követően a Zsinagóga Kultúrtérben folytatódott a rendezvény, melyen köszöntőt mondott Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke. A megemlékező előadást - egy rendhagyó történelem órát - Heller Zsolt, a Debreceni Zsidó Hitközség alelnöke tartotta Berettyóújfalu valamennyi 8. osztályos tanulója számára. A műsorban közreműködött a Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI, a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Hunyadi Mátyás Tagiskolája, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI és Széchenyi István Tagiskolája. KÉPGALÉRIA

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu.

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu.

Új otthonfelújítási programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére: egymillió forint önrész mellett maximálisan 6 millió forintos támogatás vehető igénybe, amelynek fele kamatmentes hitel, másik fele vissza nem térítendő támogatás - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy városunkban 2024. április 27-én (szombaton) lesz a lomtalanítás.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata 2024. június 1-én, szombaton 8.00-11.30 között a Zöldhulladék gyűjtő pont területén (Berettyóújfalu, Vágóhíd u. 9.) veszélyeshulladék-gyűjtést szervez.