artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. november 30. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Baconnel töltött csirkemell rántva, parajos burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Vaníliakrémes palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gulyásleves

Káposztás kocka

Heti "B" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

HETI MENÜ

A nemzetközi IKEA csoport belső vizsgálata szerint egyik kínai beszállítójuktól hamis tanúsítvánnyal rendelkező, tisztázatlan, vélhetően orosz eredetű fa bútorok kerültek az áruházakba több tagállamban, köztük Magyarországon is. A Nébih által folytatott hazai eljárás feltárta, a magyar IKEA megfelelő gondossággal járt el, így nemzetközi szinten folytatódik a vizsgálat. Az elkobzott bútorok megsemmisítés helyett – az áruházzal egyetértésben – rászorulókhoz kerülnek. Az ezt szolgáló pályázat mától elérhető a hivatal weboldalán.

cimer berettyoujfaluBerettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot ír ki az alábbi önkormányzati lakás bérleti jogának szociális alapon történő elnyerése céljából a következő feltételekkel:

cimer berettyoujfaluBerettyóújfalu Város Önkormányzata pályázatot hirdet a TOP-1.1.1-15-HB1-2016-00012 azonosítószámú, „Ipari park és iparterület fejlesztése Berettyóújfaluban” című pályázat keretében megvalósult Északi Iparterületen lévő, az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonában álló, belterület 2/9 hrsz.-ú, a kiépített út telekalakítását követően 2 ha 519 m2 nagyságú, kivett beépítetlen terület művelési ágú tehermentes, összközműves ingatlan bérleti jogának elnyerésére.

cimer berettyoujfaluBerettyóújfalu Város Önkormányzata meghirdeti eladásra az alábbi ingatlanokat versenytárgyalás útján történő értékesítéssel:

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit  Furtára, az adventi ajándékvásárunkba 2021. december 19-ig minden héten csütörtökön és szombaton 9-11 óráig.

Számítógépeket kapnak gyermekek, teljesen ingyen, a digitális felzárkózást segítő céllal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket.

2021. november 28-án, advent első vasárnapján 16 órától a Csűrdöngölő együttes Csodavárás című műsorával kezdődtek az ünnepkörhöz kapcsolódó rendezvények Berettyóújfaluban. 17 órától a Makk Kálmán mozi előtt kinyitottuk az újonnan elkészült betlehemi szárnyas oltárt, az igehirdetést követően pedig a hagyományokhoz hűen újra fellobbant városunk adventi koszorúján az első gyertya lángja. Az esemény az esős idő ellenére szépszámú látogatót vonzott. KÉPGALÉRIA !

Szomorú szívvel és mély megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy Török Istvánné Marika, a Bihari Népművészeti Egyesület alapító elnöke, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének felügyelőbizottsági tagja súlyos betegségével folytatott hosszas küzdelem után, 2021. november 25-én, életének 66. évében elhunyt.

A Cívis Szociális Étkezési Központon keresztül Berettyóújfalu is csatlakozott a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Debreceni Karitatív Testület, a CSAK Desingkör Egyesület és a Szívárvány az Esőben Alapítvány nagyszabású csokigyűjtő programjához. Berettyóújfaluban a NAPFÉNY Bioboltban (Dózsa Gy.u. 6 sz.) várják az adományokat nyitvatartási időben. ( Hétfőtől péntekig 8:30-16:30 ig, szombaton 8:30-12:30-ig.)

Tegyük együtt édesebbé a nehéz sorsú gyermekek karácsonyát!

Közel 1000 véradót tüntet ki a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2021-ben a magyar véradók napja alkalmából. Minden véradót ünnepel áldozatos és értékes tettéért a szervezet, mégis figyelemre méltó, hogy 170-szeres donort is köszönthet, és kiemelkedően sok a 100-szor vért adók száma is.

Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfiállományokban is madárinfluenza jelenlétét igazolta ma délelőtt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A hatósági szakemberek megkezdték a kitörések felszámolását. Az országos főállatorvos határozatban rendelte el a baromfik kötelező zártan tartását Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén.

Megjelent a "Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Vidéki turizmus fejlesztése" című felhívás. A felhívás keretében azok a mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők nyújthatnak be támogatási kérelmet, akik vidéki térségben működnek és új szálláshelyet akarnak létrehozni, vagy a meglévőt bővíteni.

Ismét Önkéntes Katonai Szolgálatra várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség. Elsősorban azok érdeklődésére számítanak, akik nem jutottak be idén főiskolára, egyetemre vagy a tanulmányaikat valamiért el kellett halasztaniuk. A jelentkezés rajtuk kívül is mindenki előtt nyitva áll, aki még nincs 65 éves, büntetlen előéletű, rendelkezik bejelentett magyar lakcímmel és legalább általános iskolai végzettséggel. Az alapképzés 2022. január 5-én indul.

2021. december 1-jén 5 népkonyha kezdi meg működését városunkban, ahol előzetes igény alapján minden 18. életévét betöltött berettyóújfalui lakos ingyen egytál melegételre lesz jogosult. A részletes információkat Bónácz János alpolgármester és Nagy Zsolt, a Cívis Szociális Étkezési Központ menedzser igazgatója sajtótájékoztató keretén belül ismertette.

A brit kormány hétfőtől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát. Szintén hétfőtől teljesen beoltottnak tekintik a még nem felnőttkorú beutazókat is.

Ausztriában a szövetségi kormány és a tartományok vezetőinek „történelminek” nevezett találkozóján a kritikus járványügyi helyzetre hivatkozva – a tavaly év végihez hasonló – teljes leállásról született döntést. Bejelentették továbbá: a kormány megkezdte a jogszabályi előkészítését, hogy 2022. február 1-jétől általános oltási kötelezettség lépjen hatályba a koronavírus elleni védekezés érdekében.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai rendszeresen végeznek sebesség-ellenőrzést a gyorshajtók kiszűrése érdekében.

Sokan fogyasztanak és jellemzően többfélét is az étrend-kiegészítőkből, ugyanakkor a termékkört érintő alapvető információkkal már nem mindenki van tisztában – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) online felmérésének eredményeiből. A mintegy 500 fő részvételével lezajlott kérdőíves kutatás a lakosság étrend-kiegészítő vásárlási és fogyasztási szokásaira, ismereteinek feltérképezésére fókuszált. Az aktuális helyzetkép ismeretében a hatósági szakemberek egy, a fogyasztókat segítő útmutató összeállításán dolgoznak.

Szombattól ismét kötelezővé tette a kormány a zárt terekben a maszkhasználatot - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten a kormányinfón. Gulyás Gergely közölte azt is, hogy kötelezővé tették a harmadik oltást az egészségügyi dolgozóknak. Ennek elrendelését tervezik az államigazgatásban is - jegyezte meg. Hozzátette: továbbra is védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket.

A szolgáltatások esetében a maszkhasználatról azt mondta, mindenhol kötelező a maszk viselése, ahol egy üzlethelyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. Az iskolákban az igazgatókat jogosítják fel, hogy döntsenek a maszkviselésről - ismertette. A maszkhasználat alól kivételt jelentenek az irodák és a sportolás céljára szolgáló helyiségek - mondta.

Az állam építőkövei sorozatot a közigazgatással folytatjuk. A közigazgatás szerepe különleges, mivel az állami feladatok (építőkövek) közötti kötőanyagot a közigazgatás biztosítja, ennek segítségével válnak szervezetté és átláthatóvá az állami feladatok.