precizbanner

gafem2020

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

eszakiipar

gazdatavasz

aurabannermedium2

iparterulet

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. április 7. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tarhonyaleves

Gyrostál

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Szárazbableves füstölt hússal

Slambuc

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

szeman

buntetes

ilonatavasz2020  

 

A bentlakásos szociális intézmények - kiemelten az idősotthonok - kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban. Kockázatot jelentenek önmagukban azért, mert sokan vannak egy helyen, és azért is, mert lakóik idős, gyakran krónikus beteg emberek, akikre a vírus különösen veszélyes. Az idősotthonok többségében önkormányzati, esetleg egyházi, civil vagy magánfenntartásúak. A fenntartóknak különösen nagy a felelőssége a járványügyi intézkedések szigorú betartásában és végrehajtásában. Sajnos, már két fővárosi önkormányzati fenntartásban lévő idősek otthonában is regisztráltak fertőzötteket, ezért az országos tisztifőorvos újabb intézkedések végrehajtására kérte fel a fenntartókat és az idősek otthonok vezetőit. A kormány emellett elrendelte, hogy az idősotthonokban dolgozók számára akár 24 órás műszak is alkalmazható, amely után 48 órás pihenőidő jár.

A jó idő beköszöntével egyre többen közlekednek kerékpárral. Fontos, hogy a biciklije védelméről soha ne feledkezzen meg! Egy kerékpár ellopásához néhány másodperc is elegendő. Kellő óvatossággal és megfelelő védelmi eszközök, módszerek alkalmazásával ezeknek a bűncselekményeknek egy része megelőzhető. Kérjük, fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. április 6-án bejelentette Magyarország Kormánya által kidolgozott gazdaságvédelmi akciótervet. Ezt követően Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere az alábbi rendkívüli intézkedéseket tette közzé közösségi oldalán.

A kormány által kidolgozott gazdaságvédelmi akcióterv célja, hogy annyi munkahelyet hozzanak létre, amennyit a koronavírus tönkretesz - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az M1 aktuális csatornán sugárzott nyilatkozatában. Hangsúlyozta: egyetlen magyar sincs egyedül. Bejelentett továbbá egy bértámogatási programot, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a kiemelt nemzetgazdasági ágazatok újraindítását, valamint azt, hogy több mint 2000 milliárd forint értékben biztosítanak támogatott hitelt vállalatok finanszírozására.

Nem mindenkinek muszáj vagy ajánlott a védőmaszk viselése, de ha használja, akkor használja jól! Ebben segít a Magyar Vöröskereszt új videója. Amint a Magyar Vöröskereszt felhívja rá a figyelmet, a rosszul kezelt védőmaszk akár a fertőzés forrása is lehet, így fontos a maszk megfelelő felhelyezése, viselése, valamint eltávolítása. Videóval!

Húsvét közeledtével sokunkban felmerül a kérdés, hogy a jelenlegi járványidőszakban a szokásosnál nagyobb fertőzésveszélyt rejt-e a sonka és a tojás fogyasztása. Bár a vírus terjedése szempontjából ezek az élelmiszerek alapvetően nem jelentenek különösebb veszélyforrást, esetükben sem árt az elővigyázatosság. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) néhány fontos tanáccsal szeretne hozzájárulni a hagyományos húsvéti ételek biztonságos elkészítéséhez, tárolásához, elfogyasztásához.

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Kin Ágnes házi gyermekorvos 2020. április 06. napjától határozatlan időre életkorára figyelemmel (65 életévét betöltötte) – a csecsemő tanácsadást kivéve - személyes betegellátást nem végez, azaz rendelést nem tart a veszélyhelyzet időtartama alatt (sem az Orbán Balázs tér 3., sem a Szentmárton tér 5/C. szám alatti rendelőben).

Telefonon és e-mailben továbbra is áll a Szülők rendelkezésére, a receptfelírás folyamatos.

Dr. Kin Ágnes doktornő a következő elérhetőségeken várja a Szülők megkeresését:

  • Telefonon: 70/522-1323
  • E-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dr. Hodosi Julianna doktornő rendelési ideje nem változik.

Amennyiben a fentiekben bármilyen változás áll be, arról külön közleményben tájékoztatjuk a Szülőket!

Berettyóújfalu Város Önkormányzata

cimer berettyoujfaluTájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró – korábban már megállapított – lakhatási támogatásokat az önkormányzat a veszélyhelyzet megszűnéséig tovább folyósítja.

Ezeknek az ügyfeleinknek semmit nem kell tenni! A támogatást a korábbiaknak megfelelően folyósítjuk tovább a közüzemi szolgáltatók felé.

Új kérelem benyújtására a Hivatal honlapjáról (www.berettyoujfalu.hu) letöltött nyomtatványon, esetleg a Hivatal portáján beszerezhető nyomtatványon – szükséges mellékletekkel felszerelve – a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy kihelyezett tárolódobozba bedobással van lehetőség.

Kérjük, hogy a telefonszámukat a kérelmen feltétlenül tüntessék fel!

Megértésüket köszönjük.

Berettyóújfalu, 2020. április 3.

                                                        Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal

Segíthetsz, tehetsz a koronavírus ellen biztonságos körülmények között! Önkénteseket toboroz a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete az Országos Mentőszolgálat Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével együttműködve a koronavírus elleni küzdelem feladataihoz.

A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket. (Fotó:Kertész László)

Példátlan önzetlenségről, és együttérzésről tettek tanúbizonyságot a Berettyóhír olvasói, amikor a pillanatnyi létfenntartásához kért segítséget tőlünk egy környékünkön élő idős hölgy. 

Kedves Berettyóhír Olvasók! A Facebook-on a napokban több követőnknél is láttunk olyan fényképeket, amelyek mosolyt csaltak arcunkra, ezért arra gondoltunk, hogy fogjunk össze bárhol is vagyunk a világban, készítsünk egy közös, mindenki számára elérhető fotóalbumot, „Maradj otthon!” címmel. A fotóikat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk, kérjük írják meg a készítő nevét, hogy hol készült a kép, illetve lássák el egy címmel is. A tárgy mezőben ne felejtsék feltüntetni: „Maradj otthon!”

Itt a tavasz, kezdődik a motoros szezon. A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően egyre több motorkerékpáros jelenik meg az utakon, amellyel megnövekedhet a baleseti helyzetek kialakulásának lehetősége.

A koronavírus járvány megjelenésével, illetve a fertőzés terjedésének lassítása érdekében bevezetett intézkedések, a kijárási korlátozás bevezetésével egyre csökken a tömegközlekedési eszközöket használók száma, szerencsére. Demény Zsoltot, a városfejlesztési iroda helyettesét  arról kérdeztük, hogyan érinti ez a Berettyóújfaluban közlekedő helyi járatú autóbusz menetrendjét.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Megnövekedett a határátlépés és a várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.

A lakosság jobb élelmiszer ellátása és az élelmiszer üzletekben tapasztalható zárttéri zsúfoltság enyhítése érdekében, korlátozottan március 31-től újra nyit a berettyóújfalui piac - tudatta a lakosokkal ma reggel Muraközi István polgármester a közösségi oldalán.

Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart. Ennek megfelelően minden évben más dátumra esik. Magyarországon 2 órakor előre, októberben pedig 3 órakor vissza kell állítani az órákat. Az óraátállítás napja mindig vasárnap. 2020-ban ez azt jelenti, hogy március 29-én kell majd hajnali két órakor három órára állítani az órákat.

"Nehéz megmondani, mit tartogat a jövő. Az élet mindenkinek szolgál meglepetésekkel. Néha a legborzasztóbb dologból is születhet valami csodálatos." Ken Liu

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola dolgozói a jelenlegi vészterhes időkben egy nagyon megható és szép üzenetet küldtek az iskola ablakaira írva a diákoknak és többi munkatársuknak: HIÁNYOZTOK!

A Berettyóhír szerkesztősége sok erőt, egészséget és kitartást kíván minden pedagógusnak, diáknak és családnak!

A technika fejlődésének köszönhetően egyre szélesebb körben próbálják kiaknázni a drónok által nyújtott előnyöket világszerte, a katonai célú alkalmazások mellett dinamikusan fejlődik a kereskedelmi, kutatási és közszolgálati célú felhasználások köre is. Mint azt megtudtuk, a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete szükség esetén gyors és hatékony segítséget tud nyújtani az egyre fokozódó járványveszélyben, legyen szó akár fertőtlenítésről, a lakosság rendkívüli tájékoztatásáról, vagy sok egyéb kiemelten fontos tevékenységről. Ennek részleteiről kérdeztük az egyesület Észak-Alföldi régiójának vezetőjét, a berettyóújfalui Török Sándort, akinek neve ismerős lehet, hiszen számos lélegzetelállító drónfotóval örvendeztette már meg Olvasóinkat.