precizbanner

akcio

19karivirag

gazdatél

ZöldVáros Szerelempark

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2020. január 21. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Bakonyi betyárleves

Rántott tengeri halfilé párolt rizzsel, remulád mártással

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Sajtos hús tört burgonyával

"B" menü:

Paradicsomleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

telivasar  

ablakállás

 

Impozáns beruházások veszik kezdetüket a közeljövőben a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térségben. Összeállításunkban csokorba fűztük a turizmust érintő beruházásokat.

Tisztelt Vásárlóink! A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Hódkertész Kft. elővigyázatosságból visszahívja azon lédig Fürtösparadicsom termékét, amely üzleteinkben 2020.01.08. és 2020.01.10. közötti időszakban volt kapható.

Egy létavértesi kacsatartó gazdaságban is madárinfluenza jelenlétét igazolta a Nébih laboratóriuma január 14-én. A vizsgálatok ezúttal is a betegség H5N8 altípusát mutatták ki. Az állategészségügyi szakemberek a mintegy 115.000-es állomány leölését már gyanú alapján megkezdték.

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban. A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette, a vírus elterjedésének megakadályozása érdekében az állatokat állami kártalanítás mellett leölik. Az országos főállatorvos az ország teljes területén elrendeli a baromfik zártan tartását. A kimutatott H5N8 altípus kapcsán eddig még nem fordult elő emberi megbetegedés Európában, a baromfi termékek továbbra is biztonsággal fogyaszthatók.

2019 decembere megkoronázta az egyesület egész évét. Rövid idő alatt lényeges sikereket értünk el és talán az a legnagyobb eredmény, hogy 2018 decemberében még nem is hittük, hogy új arcokkal, új energiákkal folytatni tudjuk munkát. A tavalyi esztendő vége talán már nem volt olyan színes, mint az eddigi hónapok, de minőségben határozottan felülmúltuk eddigi önmagunkat. Büszkék vagyunk magunkra! 2020 a mi évünk lesz, rengeteg ötletünk van, tartsatok velünk!

Tavaly év végén ismét meghirdette „Álomút” című országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek. Az elmúlt években számos gyerek nyertes rajza díszítette már az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát és rengeteg díjazott osztály szerzett felejthetetlen élményt a társaság interaktív Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumában. A szervezők 2020. január 15-ig várják az újabb rajzokat, melynek témája az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, úton dolgozókhoz kapcsolódik. A legjobbak kirándulást nyernek osztálytársaikkal együtt és a díjazott pályaműveket egy évig az útellenőri autókon láthatja az ország.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a Berettyóújfalui Települési Értéktár Bizottság várja mindazok jelentkezését, akik olyan ajándéktárgyak, csomagok előállítására vállalkoznának, melyek alapanyaga, készítési technikája és az általa hordozott jelentés igazolhatóan bihari, kiváltképpen pedig berettyóújfalui sajátosság. Az ajándéktárgyakat 2020. január 31-ig lehet eljuttatni a Tourinform iroda címére (4100 Berettyóújfalu, Szent István tér 11.)

Hamarosan széleskörű korszerűsítésen eshet át az Aquaticum Élményfürdő Debrecenben, melynek attrakciófejlesztéséhez már megjelent a tervpályázati kiírás – számol be a Magyar Építők. A csúszdarendszert is korszerűsíteni fogják.

Évente mintegy 80 gyermekkórházat - gyermekosztályt támogat a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktor csapat. A segítők gyakran tartanak diafilmek felhasználásával meseolvasásokat. A hagyományos diafilm és az élő szóban elmondott mese nagy sikert arat a 2-8 éves kisgyermekek körében. SEGÍTS diafilmmel! - szól a közösségépítő felhívás.

Csúszós útburkolat, köd, havazás várható Hajdú-Bihar megyében is. Kérjük, fogadják meg tanácsainkat!

"Hozzászokhattunk már az előző években készült újévi beszélgetésekből, hogy amikor visszatekintünk az elmúlt esztendőre, mindig egy-egy szóval próbáltam jellemezni azt. Volt itt felemelkedés, stabilizálódás, kiegyensúlyozottság stb. Ám a 2019-es évvel bajban lennék, ha egy szóval kellene jellemeznem, annyira kétarcú volt 2019. Ha a város fejlesztését, működtetését, üzemeltetését, pénzügyeit vesszük górcső alá, akkor azt mondhatnánk, hogy minden rendben van körülöttünk, ám 2019-ben 2 választás is volt Magyarországon, így az évünket ugyanúgy jellemezte a választásokkor megszokott – néhol ellenséges, indulatoktól sem mentes – hangulat." - Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármesterének évértékelőjét olvashatják.

Hosszú, méltósággal és türelemmel viselt betegség következtében december 29-én, 53 éves korában elhunyt Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója – tudatta december 31-én a hivatal.

Fotók: Kari Sándor

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vessze, hanem örök élete legyen” (János evangéliuma 3. rész 16. vers)

János apostol evangéliumából szólt szent este délutánján, a karácsonyi istentiszteleten a prédikáció. A kérdés mindnyájunkhoz szólt: mi szeretjük-e Istent ugyanígy? Ez a délután olyan megindítóan szép volt, hogy bízvást mondhattunk szívünkben igent. Remélve, hogy ez az igen a templomból kilépve is érvényes marad. KÉPGALÉRIA

2020. január 1-től a berettyóújfalui háziorvosok és gyermekorvosok rendelési ideje az alábbiak szerint módosul.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a szilveszter közeledtével 13 jó tanáccsal kívánja segíteni a biztonságos szórakozást.

Átlagosan 64 ezer forintot fizetünk szálláshelyért szilveszterkor – a Szallas.hu foglalási adatai szerint. A vendégek ilyenkor akár 50 százalék felárat is megfizethetnek. A legtöbben 2 éjszakára utaznak el. Emilio, Radics Gigi, Kökény Attila és Kocsis Tibor is kiereszti hangját szilveszterkor. Siófok, Hajdúszoboszló, Szeged, Eger és Budapest a legfelkapottabb úti célok.

Jövőre csupán két munkanap-áthelyezéssel kell tervezniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Az első hosszú hétvége 2020-ban a húsvéti időszakra esik majd, összesen hat hosszú hétvégével és két szombatra áthelyezett munkanappal lehet tervezni jövőre.

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat - haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol. Sok kóborló kutya - macska soha többé nem kerül haza. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető lehet, hogy a Szilveszteri petárdázásból eredően a háziállatok kapcsán kellemetlen szituációk képződjenek.

"Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje." (Vass Albert)

Advent negyedik vasárnapján a Makk Kálmán Mozi előtt Szabóné Nagy Andrea református lelkész hirdetett igét, majd a város adventi koszorúján a szeretet gyertyájának lángja is fellobbant, melyet a Fráter László díjas Dr. Vitályos Lenke gyújtott meg. Ezt követően Szulák Andrea adott meghitt, az ünnephez méltó koncertet a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. A rendezvényeken készült fotókkal kívánunk olvasóinknak áldott, békés, boldog Karácsonyt! KÉPGALÉRIA