artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. október 5. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Betyárborda rántva, burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (650 Ft):

Vaníliás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotok megoldására, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. A házi kedvencek tartásáért az ember a felelős, tőlünk függ a kis kedvencek jóléte. Az Állatok Világnapján elmondhatjuk, hogy ez is egy fontos állattartói küldetés.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a 2022. szeptember 29-én megtartott képviselő-testületi ülésén energiatakarékossági intézkedési tervet fogadott el, amelyről 2022. október 3-án tartottak sajtótájékoztatót.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete 167/2022. (IX. 29.) önkormányzati határozatában döntött arról, hogy csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók („A típusú pályázat), valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok („B” típusú pályázat) támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2023. évi pályázati fordulójához.

Életünkben meghatározó szerepet játszanak a házi- és haszonállatok. E kapcsolatra hívja fel a figyelmet az Állatok Világnapja, amit Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emlékére október 4-én tartanak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, hogy az őszi szünet helyett idén hosszabb lesz majd a téli szünet. A takarékosság érdekében már december 22-én elkezdődik és egészen január 8-ig tart majd. Ugyanebben az időszakban kormányzati igazgatási szünet is lesz. Ezekben a napokban kötelezően szabadságot kell kivenniük a kormányzati igazgatásban dolgozóknak, így jelentős spórolásra van mód a közigazgatás területén is – tette hozzá.

A Magyar Közút Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a 42. sz. főút és 47. sz. főút kereszteződésében lévő körforgalmi csomópont garanciális burkolatjavítási munkáit 2022. október 1-2. között végzik. Szombaton történik a meglévő burkolat marása a körgyűrűn, vasárnap pedig az aszfaltozási munkálatokat végzik el. Minden körforgalmi ágban jelzőőrös forgalomirányítás várható, felváltva lesz lezárva egy-egy szakasz (irány) a körpályán.

A berettyóújfalui Herpály-Team Kft. folyamatosan törekszik arra, hogy modern, színes programokat, lehetőségeket és új elérhető szolgáltatásokat kínáljon a város lakossága számára. 2022. október 04-től a már megszokott piacnapok (csütörtök és szombat) mellett, lehetőség lesz keddenként is árusítani a helyi piac területén. A keddi piacnapok igazán különlegesek lesznek, hiszen mindig 1-1 adott témában, kategóriában értékesítők számára lesznek foglalhatóak a területek.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata versenytárgyalás útján értékesítette a volt Szabó Pál Kollégium épületét, amit a Agro-Sziklai Kft. vásárolt meg. Sziklai László, a cég ügyvezető igazgatója bemutatta a Kft-t, valamint ismertette a megvásárolt ingatlannal kapcsolatos terveket és a már folyó beruházás részleteit.

2022. október 14-15-én immár a 24. Bihari Számadó Napok kerül megrendezésre Berettyóújfaluban. A kétnapos rendezvényt évről évre a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) főszervezésében rendezik meg, társszervezője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Győrfi Sándort, a HBKIK Berettyóújfalui Területi Szervezetének új elnökét arról kérdeztük, a világban zajló események hatására miben lesz más az idei esemény mint a korábbiak, milyen jelentőséggel bír, mi a célja egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező szakmai fórumnak.

A függetlenként induló Rácz Anikó nyerte a polgármester-választást vasárnap Derecskén - tájékoztatta az MTI-t Majoros Gabriella, a helyi választási iroda vezetője.

Az elmúlt időszakban megnövekedett forgalom miatt megszaporodtak a burkolathibák a légikikötő aktív műveleti területén, ezért a halaszthatatlan javítások miatt október 3-9. között teljesen bezár a Debrecen Nemzetközi Reptér.

A déli és keleti megyékben 2022. október 1-jén kezdődik az őszi repülőgépes rókavakcinázás. A kampány a lakott, sűrűn beépített övezeteket nem érinti. Az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe. Ezek pontos időpontjáról a települések állategészségügyi és önkormányzati szervei tájékoztatják a lakosságot.

Immár 2. alkalommal indít rendhagyó közösségi véradókampányát a Magyarországi Légimentésért Alapítvány a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel közösen és a Magyar Vöröskereszt és szakmai partnere az Országos Vérellátó Szolgálat: egyszerre 7 helyszínen várják a véradókat szerte az országban!

Bruttó 400 ezer forint – ennyit keres szeptembertől a legalacsonyabb rendfokozatú katona a Magyar Honvédségnél, ehhez általános iskolai végzettség is elég. A kormány célja, hogy a katonák érezzék az anyagi megbecsülést, ezért 2024-től újabb béremelést garantálnak számukra. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a témával kapcsolatban korábban többször kiemelte: a katonákra háruló felelősség, az áldozatvállalás és megnövekedett terhek anyagi kompenzálása – az erkölcsi megbecsülés mellett – a Kormány határozott szándéka.

Az első határvadászok az eskütétel és a sikeres vizsga után megkezdték munkájukat megyénk határszakszán.

A Belügyminisztérium a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag biztosítása érdekében az önkormányzatok segítségét kéri, a barnakőszén igények felméréséhez. Erre hivatkozással felhívjuk a lakosságot, hogy a Berettyóújfaluban élő, széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező és azt használni kívánó családok, személyek jelezzék a Polgármesteri Hivatal felé téli szén-szükségletüket.

Az igényfelméréshez elegendő a nevet és a szén-szükséglet mennyiségét megjelölni és azt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldeni 2022. szeptember 29-ig.

Név                                                                                                 Téli szén-szükséglet (mázsában)

Az önök által nyújtott információ elősegíti, hogy valós segítséget jelentő megoldási javaslat kerülhessen a döntéshozók elé.

Polgármesteri Hivatal

 

Szeptember 15-én új videoklipel jelentkezett a debreceni ATOM zenekar. A magyar nyelvű, punk rock stílusban utazó csapat az Audiodopping és a Slamasztika albumok után elkészítette harmadik lemezét a nyáron, amiről az első dalhoz, az Átjáróhoz készült most videó. Az Éléskarma lemez öt dallal októberben érkezik.

Másodszor landol a Légimentő-véradás Debrecenben. Hajdúböszörményben a Zúzapörkölt Fesztiválon belépőjegyet is kapnak a donorok. Az éves vérkörükbe lépnek a középiskolák és munkahelyek. Mindenütt egy a kérés és a cél: adjunk vért, tartsuk szinten a vérkészleteket.

Városunk lakosságának szinte minden korosztályát érintő fejlesztések megvalósulását segíti a kormány. Mint azt Muraközi István polgármestertől megtudtuk, a TOP-Plusz keretében több pályázatot adott be az önkormányzat, ezek közül 3 esetben született támogatói döntés, melyek között vannak olyan pályázati programok, amiket a Magyar Kormány – az Európai Unióval való megállapodás megtörténtéig – a magyar költségvetésből finanszíroz. Az első támogatói döntések a közelmúltban meg is születtek, melynek értelmében Berettyóújfalu 1 milliárd 100 millió forintos támogatást nyert. Városunk polgármesterét arra kértük, ismertesse olvasóinkkal az egyes pályázatokat és azok részleteit.

A legfrissebb kormányzati intézkedésekről tájékoztat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.