precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

ZÁRVA

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740
 

veradas

koboreb

viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok október 23-a alkalmából adott át elismeréseket a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Elkezdődött a városközpont rehabilitáció harmadik üteme, amely városunk jelenleg is futó uniós projektjei közül a legnagyobb összegű és talán a legnagyobb volumenű is. A projekt indulásáról és annak részleteiről korábbi cikkünkben már beszámoltunk, most a munkálatok jelenlegi állásáról kérdeztük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu polgármesterét. KÉPGALÉRIA

Az Idősek Világnapja alkalmából a Fényes-házban ünnepi rendezvény keretén belül köszöntötték a szépkorú lakókat 2018. október 16-án. KÉPGALÉRIA

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kedden elfogadott törvénymódosítás, amelynek értelmében kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását. A jogszabály szerdán lép hatályba. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket.

Fotó: turizmus.com

Wellspring of Wonders az új magyar országmárka szlogenje, amelyet a második alkalommal megrendezett Turizmus Summit alkalmával mutatott be az MTÜ.

Fotó: Fegyverneki Máté archívum

A feltételezések szerint a szerbiai Mladenovac települést egy 7,6-os erősségű földrengés rázta meg. A NATO Euro-atlanti Katasztrófareagálási Koordinációs Központja és a szerb belügyminisztérium által szervezett gyakorlaton harmincöt szövetséges ország csapatai vettek részt, tizenkét országból érkeztek városi kutató-mentő egységek, köztük a nehéz kategóriájú minősítéssel rendelkező HUNOR.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata tisztelettel meghívja a város lakosságát az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi eseményekre 2018. október 23-án, valamint a forradalom és szabadságharc áldozatainak emléknapján tartandó megemlékezésre 2018. november 4-én.

 

Idén 21. alkalommal vette kezdetét Berettyóújfaluban a Bihari Számadó Napok a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Berettyóújfalu Város Önkormányzata szervezésében. A kétnapos rendezvényen közel 70 kiállító mutatkozik be a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban, miközben szakmai előadások, folklór előadók gazdagítják a programkínálatot. KÉPGALÉRIA

A Berettyóújfalui Református Egyházközség tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és szeretteit 2018. október 14-én, vasárnap délelőtt 10 órára, a református templomban tartandó Ünnepi Istentiszteletre, melyen a templom megépítésének 210. évfordulójáért adnak hálát.

Az 1-2 éjszakás üdülés volt a legnépszerűbb a harmadik negyedévben, a foglalások több mint fele ilyen rövid időtartamra szólt – derül ki a Szallas.hu friss elemzéséből. Átlagosan 57 211 forintot költöttünk szálláshelyre. Belföldi úti célok közül Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest tündököltek, míg a külföldiek közül Zakopane, Vir és Crikvenica vitték a prímet. A szállásfoglaló portál becslése szerint a turizmus 12,5 százalékkal bővült.

Arról álmodozol, hogy marketing, divat, IT, kereskedelem, menedzsment vagy sales területen helyezkedsz el? Ha igen, akkor szívesen segítünk. Megalkottuk a Trendhim Scolarship-et, így minden évben támogathatunk egy vagy több hallgatót €2.000-val.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Berettyóújfalu Város Önkormányzata minden érdeklődőt szeretettel vár a XXI. Bihari Számadó Napok rendezvényeire 2018. október 12-13-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2018. október 8-án hozott ítéletet annak a három vádlottnak az ügyében, akik 2015 novemberében megszegték a munkavédelem és a darukezelői kézikönyv több előírását, amely egy ember halálát okozta. A vádlottak lemondtak a tárgyalás tartásáról, bűnösségükre vonatkozóan teljes körű beismerő vallomást tettek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei 2018. szeptember 12-20. között négy alkalommal ellenőrizték az utasok csomagjait a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A közös akció célja az volt, hogy felmérjék a személyi forgalommal járó növény-egészségügyi kockázatokat, egyúttal felhívják a figyelmet a 2019 decemberétől szigorodó uniós szabályozásra, amely a jövőben az utazóktól is felelős magatartást vár el a növényi károsítók terjedésének megakadályozása érdekében.

Ismét megható ünnepi eseményen vehettünk részt 2018. október 5-én, ugyanis a Fényes-ház lakóját, Papp Józsefné Erzsike nénit 95. születésnapján köszöntötte a város vezetése, hozzátartozója, az intézmény lakói és dolgozói. KÉPGALÉRIA

A Berettyóújfalu-Szentmártoni Református Egyházközség szeretettel meghív minden érdeklődőt Kovács Krisztián: Vallomások a templomkertből - Imádságok, meditációk, áldások című kötetének bemutatójára 2018. október 14-én, a 11.00 órás istentiszteletet követően a Berettyószentmártoni Református Templomba. A kötetet bemutatja Nagy Zsoltné Kiss Katalin (lelkipásztor – Biharkeresztes).

A 2012-ben alakult Bihari Mézlovagrend immár 7. alkalommal rendezte meg a Bihari Mézes Napot. A rendezvénynek a Nadányi Zoltán Művelődési Ház adott otthont, és több helyszínen egész napos programok zajlottak. KÉPGALÉRIA

A gyakorlatban is egyre jobban működnek az Önkormányzat által bevezetett családbarát intézkedések.

Egy augusztus végi ellenőrzés folytatásaként nem engedélyezett összetevőket, gyógyszer hatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az érintett szlovák forgalmazó további, eddig még nem ellenőrzött termékeit hatósági zár alá vették a szakemberek, azok laboratóriumi vizsgálata folyamatban van.

A Kormány július végén, határozattal intézkedett azoknak a háztartásoknak a téli rezsicsökkentéséről, amelyek nem rendelkeznek földgázszolgáltatói, illetve távhőszolgáltatói szerződéssel, azaz eddig még nem kapták meg a 12.000.- Ft-os téli rezsicsökkentési támogatást.