artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. október 24. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


stopmenu
Stop Vendéglő

Berettyóújfalu, Keresztesi út 1.

06 (54) 402-218

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ

ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

 ilonatavasz2020

Szigorodott a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet. Október 23-tól szabadtéri rendezvényeken, gyűléseken – beleértve a sportrendezvényeket is - 6 éves kor felett mindenki köteles orrot-szájat is takaró maszkot viselni.

„A magára maradt Európában csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol – még közvetve sem – igazoljuk a gyilkosokat.” /Albert Camus /

Megemlékezést tartottunk ma délelőtt 9 órakor az ’56-os emlékműnél, ahol Bónácz János alpolgármester mondott ünnepi beszédet, majd az intézmények, egyházak és pártok képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúit. A forradalom áldozatainak emlékére november 4-én, 17 órakor csendes főhajtás mellett gyújtunk gyertyát a népligeti emlékfánál.Alábbiakban az ünnepi beszéd teljes terjedelmében olvasható. KÉPGALÉRIA

A debreceni ATOM punk rock zenekarnak elkészült az új szövegvideója Az úr a házban című dalukhoz. A dal egy mindenkit érintő belső harcról szól - ki irányítja az életünket, amíg a félelmeink bennük élnek?

Tisztelt Berettyóújfalui Polgárok! A járványügyi helyzetre és az Operatív Törzs ajánlásaira való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára szervezett megemlékezések programját módosítjuk. Arra törekszünk, hogy a megemlékezés és ünneplés minél kisebb létszámú és önkéntes legyen. Ezeknek megfelelően a programok a következőképpen alakulnak:

  • Október 22-én, 17 órától, a Nadányi Zoltán Művelődési Házban, Tornyi Ildikó színművész emlékműsorára a kiadható regisztrációs jegyek számát csökkentjük, a távolságtartási szabályok betarthatósága érdekében. A rendezvényen szájmaszk használata kötelező!
  • Október 23-án az ünnepi istentisztelet elmarad, az ’56-os emlékműnél 9.00 órakor kezdődik a megemlékezés, az ünnepi műsor megtartása és az Ifjúsági Fúvószenekar közreműködése nélkül. Az ünnepi beszédet követően helyezzük el a megemlékezés koszorúit. Arra kérjük a koszorúzni szándékozó intézményeket és szervezeteket, hogy a lehető legkisebb létszámban képviseltessék magukat.
  • November 4-én, 17.00 órától csendes főhajtás mellett gyújtunk gyertyát a népligeti emlékfánál.

A megvalósuló programokról a Berettyó Televízió részletes tudósítást fog adni. Megértésüket köszönjük! Vigyázzunk egymásra!

Muraközi István
polgármester

Az árkülönbségek továbbra is jelentősek a hazai ingatlanpiacon, különösen igaz ez a vidéki és a fővárosi ingatlanok között. Viszont, aki Berettyóújfaluban vagy a környéken keres ingatlant, meglepő árkülönbségeket is találhat a Hajdú-Bihar megyei ingatlankínálatban. Nem mindegy ugyanis, hogy a megyeszékhelyünkről, egy kisebb városról, vagy esetlegesen egy faluról van szó. Emellett fontos tényező lehet még az ingatlan állapota, alapterülete, az adott településen belüli elhelyezkedése és még számos tényező.

Hatalmas érdeklődés övezte az MVM okosbútor nyereményjátékát. Az energetikai-fenntarthatósági témájú keresztrejtvényt az ország 397 iskolájának közel 2200 diákja töltötte ki. A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző között volt a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egy diákja is, aki nagy értékű okosbútort nyert iskolájának.

Románia feloldja a múlt héten bevezetett karanténkötelezettséget, miután a koronavírus-fertőzések lakosságarányos rátája időközben meghaladta a magyarországi adatot.

„A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szent Lélek által.” 2Timóteus 1.14

A Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Berettyóújfalui Telephelyén 2020. október 13-án ünnepélyes keretek között nyitották meg a Csoda-tár Óvoda és Korai Fejlesztő Központot az Orbán Balázs tér 1. szám alatt, a régi kórházi bölcsőde felújított épületében. KÉPGALÉRIA

A Széchenyi 2020 program keretében Berettyóújfalu Város Önkormányzata, Tiszadada Község Önkormányzata valamint Tiszadob Nagyközség  Önkormányzata 1 ,202 milliárd forintvissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Északkelet-Magyarországi ivóvízminőség-javító program 1. (ÉKMO 1)” elnevezésű, KEHOP-2.1.1 -15-2015-00007 azonosító számú projekt megvalósítására.

2020. október 9-én városunkban megrendezésre került az Országos Polgárőr Szövetség és a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség rendkívüli kihelyezett ülése, ünnepsége. A Berettyóújfalui járáshoz tartozó településeken szolgálatot teljesítő polgárőrök elismeréseket vehettek át. A Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület tagját, Kurtán Imre polgárőrt - aki egyben a Felügyelő Bizottság Elnöke is - az Országos Polgárőr Szövetség elnöke ezüst polgárőr érdemkereszt kitüntetésben részesítette. A kitüntetés Boros Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke adta át.

ki1ki2

Lezárult a koronavírusról szóló nemzeti konzultációs ívek feldolgozása és értékelése. Mint ismert, a magyar állampolgárok postai úton és az interneten is visszaküldhették a kérdőívet. Az eredményeket közjegyző is hitelesítette.

A Széchenyi Kártya Programban szeptember 21-én bevezetett Széchenyi Turisztikai Kártya folyószámlahitel október 22-től a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozások számára is elérhető lesz.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2020. október 8-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az ünnepi rendezvényen Bulcsu László, a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés alelnöke és Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere mondott köszöntőbeszédet. Az est meglepetéseként Soltész Rezső adott koncertet. KÉPGALÉRIA

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a „Köszönjük, Magyarország!” program keretében ingyenes kulturális produkciók, köztük cirkuszi előadások megvalósulását támogatja országszerte. Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő kezdeményezésére az utazó Circus Americano Vargas október 9-én, pénteken Berettyóújfaluba látogat és tart előadást, melynek kezdési időpontja 15 óra. A kulturális tárca pályázati támogatásának köszönhetően a gálaelőadásra Berettyóújfalu Város Önkormányzata 250 db tiszteletjegyet kapott, melynek jelentős részét az öt berettyóújfalui általános iskola diákjai számára adott át. Az előadás ültetett rendszerben, az egészségügyi szabályok figyelembe vételével kerül megrendezésre. Berettyóújfalu, 2020. október 7. Berettyóújfalu Város Önkormányzata

A 14 napos karanténkötelezettség másik 48 olyan országból érkezőkre is vonatkozik, ahol az utóbbi két hétben a koronavírus-fertőzések lakosságarányos száma meghaladta a romániai adatot.

2020. október 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk a népligeti életfáknál. A megemlékezésen közreműködött Balázs Amarilla népdalénekes, Kocsis Csaba énekmondó, ifj. Miczura Károly prímás és Pető István versmondó. "Bánat sír a száraz ágon..." című műsoruk, valamint a fáklyák és mécsesek fénye is bevilágította gyásznapunk estéjét. KÉPGALÉRIA

A kormány pályázatot hirdet, hogy a rendezvénytechnikusok közül minél többen maradhassanak a szakmájukban - jelentette ki a kormányszóvivő a közösségi oldalán közzétett videóban.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretein belül kerékpártúrán vehetnek részt az érdeklődők 2020. október 17-én, szombaton 10 órától.

„Odaveszett Bihar…” címmel megemlékezést tartanak városunkban, a II. világháború berettyóújfalui áldozatainak emléknapja alkalmából 2020. október 17-én, szombaton 14 órai kezdettel.

Az ember a Föld első számú csúcsragadozója, hiszen a mindennapi életben a hobbiállatok, a természetben élő állatok egy része és a gazdasági haszonállatok is az emberi cselekményektől függenek. Az állatvédők szemléletformáló programjaik révén segítik, hogy a helyzet elfogadhatóbb legyen. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az ember első számú érdeke a gazdasági haszon és a jólét hajszolás, csak ezután következik pl. a gazdasági haszonállatok tartási színvonala vagy a házi kedvencek felelős tartása, a természet megóvása, a környezet védelme vagy akár a tudatos vásárlói kultúra előtérbe helyezése. Néhány apró lépéssel felelősségteljesebb környezetkezelők lehetünk, jobb állattartókká válhatunk, az Állatok Világnapján ezekre a fontos kérdésekre kerülhet nagyobb hangsúly.