artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. december 8. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Palócgulyás

Szilvás gombóc

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta erdei gyümölcs öntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihari Vállalkozók Baráti Társasága a soron következő, egyben évzáró találkozóját 2023. november 30-án tartotta a Nyíri István Vállalkozók Házában. Az összejövetel programjai – mely témákban Kövérné Pásztor Olga, Kádár Marcell és Oláh Norbert, az Ernst & Young képviseletében tartottak előadást – a következők voltak: - vállalkozásoknál keletkezett hulladékgazdálkodással összefüggő törvények, - körforgásos gazdaság, - ESG stratégia, - állami támogatási könnyítések, kistérségi beruházások. A rendezvényen részt vett Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere is, - aki több örvendetes bejelentést tett - illetve Győrfi Sándor, a Hajdú- Bihar Vármegyei  Kereskedelmi és Iparkamara helyi elnöke. KÉPGALÉRIA

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a 2024. évben összesen 5.740.000,-Ft összegben nyújt támogatást a berettyóújfalui fiatalok számára, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében.

A programsorozat célja hidat építeni az az egyre növekvő társadalmi szakadék fölött, ami a fiatalok és az idősek között mutatkozik. Ennek a szakadéknak az áthidalásban lett partnere az idősek otthonának a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Rákóczi tagóvodája. KÉPGALÉRIA

A KEHOP-2.1.1-15-2015-00007 „Északkelet-Magyarországi ivóvízminőség-javító program 1. (ÉKMO 1)” című projekt sajtónyilvános zárórendezvényére 2023. december 4-én került sor, melynek helyszíne a Berettyóújfalu Vízműtelep (Budai Nagy Antal utca hrsz: 0439) volt. A projekt a Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat által nyújtott, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. KÉPGALÉRIA

Zsúfolásig megtelt a Nadányi Zoltán Művelődési Ház udvara advent első vasárnapján, a város apraja-nagyja kíváncsian várta, hogy felgyúljanak az ünnepi fények a város karácsonyfáján, melyet Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere kapcsolt fel.

Az ünnepi műsort és a szeretetvendégséget a Berettyóújfalui és a Berettyószentmártoni Református Gyülekezet szolgáltatta, igét Nagyné Bakó Katalin református lelkész hirdetett. A város gyönyörű adventi koszorúját idén is Erősné Bak Szilvia készítette el, melyen a hit gyertyáját Dr. Hodosi Julianna gyermekorvos gyújtotta meg. A Pénz-Ügyesek Egyesület forró teával és forralt borral kínálta az érdeklődőket. KÉPGALÉRIA

Berettyóújfaluban évek óta hagyomány, hogy adventkor felállítjuk a város karácsonyfáját, közösen gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit. Ezeken a rendezvényeken a berettyóújfalui egyházak szolgálnak és berettyóújfalui magánszemélyek, civil szervezetek vendégelik meg süteményekkel, forró teával, forralt borral a kilátogatókat. A rendezvény sokáig a Szent István téren, a koncertek pedig a Makk Kálmán Moziban kerültek megrendezésre, majd átkerültek a Nadányi Zoltán Művelődési Házba és annak udvarára. Ennek részleteiről Lisztes Évát, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház igazgatóját kérdeztük.

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után jelentős, intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében. A legtöbb, akár 15 centiméternyi hó Borsod-Abaúj-Zemplénben és azon belül is a magasabban fekvő területeken várható. A Magyar Közút munkagépei minden érintett területen teljes kapacitással fognak dolgozni, de a folyamatos havazás miatt időszakosan téliesebb útviszonyokra számíthatnak a közlekedők.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata Szervezésében került megrendezésre 2023. november 24-én az a vármegyehéthez kapcsolódó rendezvény városunkban, melyen Csík János és a Mezzo szórakoztatta a Nadányi Zoltán Művelődési Ház közönségét. Az eseményen köszöntőt mondott Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke. KÉPGALÉRIA

2023. november 23-án került megrendezésre a Magyarság KicsiNagykövete országos vetélkedő Hajdú-Bihar vármegyei döntőjének díjátadója, melynek idén városunk adott otthont. Az immáron 2. alkalommal megrendezésre kerülő országos vetélkedő fővédnökei között tudhatjuk Novák Katalin köztársasági elnök asszonyt, Magyar Levente miniszterhelyettes, parlamenti államtitkárt. A rendezvényen a díjakat Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere adta át. A díjátadón részt vett Strack Marika programalapító ötletgazda is. KÉPGALÉRIA

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség „Védjük meg a szuverenitásunkat!” címmel tartott lakossági fórumot 2023. november 23-án a Nadányi Zoltán Művelődési Házban, melynek témája a nemzeti konzultáció volt. A teltházas rendezvényen Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő vendégével a berettyóújfalui születésű Nagy János, Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkárral a nemzeti konzultációban való részvételről, a magyar szuverenitás megvédésének fontosságáról beszélgetett. A fórum üzenete: Ne táncoljunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül! Töltse ki Ön is a nemzeti konzultációt!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal 2023. december 18-tól 2023. december 29. napjáig téli igazgatási szünetet tart. Az igazgatási szünet alatt a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal csökkentett köztisztviselői létszámmal ügyeletet tart.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó szabályokról szóló 12/2022.(VII.1.) önkormányzati rendelete alapján Berettyóújfalu Város Önkormányzata hirdetményt ír ki az alábbi nyugdíjasházban található 2 darab önkormányzati lakás, bérleti jogának elnyerése céljából a következő feltételekkel:

Hudák Attila a Hajdú-Bihar Vármegyei és Debreceni Honismereti egyesület és a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Vármegyei Levéltára írott forrásokon alapuló helytörténeti pályázatán egyéni és közös pályaművel indult. Egyéniben a „Berettyóújfalu utcái – A településen kialakult tagolódások, és utcák elnevezései a XIX-XX. század fordulóján” helytörténeti dolgozattal, és egy közös pályamunkával Gál Csaba honismeret kutatóval „Szomolyom – adatok egy elveszett bihari faluról” címmel. A beérkezett hat pályamunkából az egyéni pályázat a negyedik helyezést kapta, a közös munka ötödik helyet ért.

Az arra érdemes dolgozatokat a pályázat kiíró – bíráló bizottság – javaslata alapján az Új Nézőpont online folyóiratban is megjeleníti.

Részletes beszámoló es videó a díjátadóról.

hudak1

hudak2

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete közmeghallgatást tartott 2023. november 15-én, melynek első részében a Berettyóújfaluban elszállásolt harmadik országbeli vendégmunkásokkal kapcsolatban adott tájékoztatást Muraközi István polgármester. Városunk polgárai közül viszonylag sokan részt vettek a több mint 3 órás rendkívüli testületi ülésen és a vendégmunkás kérdésen kívül számos más témában – többek között az ivóvíz és a belvárosi közlekedés – fejtették ki véleményüket, kérdéseiket, javaslataikat. KÉPGALÉRIA

Tájékoztatjuk Berettyóújfalu lakosságát, hogy az ÉRV Zrt. Berettyóújfalu településen hálózatmosatási munkákat végez. A munkavégzés időtartama alatt nyomásingadozás várható. A munkálatok befejezését követően előfordulhat, hogy az ivóvíz zavarossá válhat, a víz elszíneződhet, fogyasztása azonban nem jelent az egészségre veszélyt.

Amennyiben a meghirdetett munkálatok során bármilyen, a korábbinál megszokott vízszolgáltatástól eltérő hatást észlelnek, azt kérjük jelezzék munkatársainknál, akik szakszerű tájékoztatással állnak rendelkezésükre.

Az okozott kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük.

A hibabejelentés telefonszáma: 0680/22-42-42, 0630/983-96-58.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) a november 17-ei koraszülöttekért világnaphoz kapcsolódóan nemrég indította el Lila nap című kampányát. Az elmúlt időszakban számos cég, intézmény és szervezet is csatlakozott a KORE felhíváshoz, így soha nem látott összefogás jött létre a koraszülöttekért. Ennek keretein belül budapesti és vidéki ikonikus épületek borulnak lilába és a közösségi felületeken is lilára váltanak majd a cégek, hogy így fejezzék ki együttérzésüket és támogatásukat.

Második állomásához érkezik a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének Karácsonyi Szeretetakciója: 2023. november 17-18-19-én az Élelmiszerbank láncolatában öt áruházban gyűjtenek – elsősorban tartós élelmiszert – az önkéntesek és munkatársak, hogy minél több családnak, egyedülálló idős, beteg embernek tudjanak segélycsomagot adni az ünnep előtt.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Az érintett állomány felszámolása már befejeződött. Az újabb kitörés is jól mutatja, hogy az ország egész területén kiemelten fontos a biológiai biztonsági előírások fokozott betartása.

Mesterszakácsként is a folyamatos szakmai fejlődés és tanulás lebeg Kelemen Roland séf előtt, aki a Bocuse d'Or magyar döntőjének nyerteseként hazánkat képviseli jövőre az európai döntőn. A fiatal szakemberrel a Trend FM készített interjút.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a szociális munka napja alkalmából ünnepséget rendezett 2023. november 14-én a Makk Kálmán Moziban. Köszöntőt mondott Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, majd kulturális programokkal és a szociális intézményekben dolgozók elismerésével folytatódott a rendezvény. KÉPGALÉRIA