artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

viktoriatours

20ulius

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. szeptember 19. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Káposztaleves

Brassói aprópecsenye sós burgonyával

"B" menü:

Paradicsomleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


stopmenu
Stop Vendéglő

Berettyóújfalu, Keresztesi út 1.

06 (54) 402-218

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ

ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

 ilonatavasz2020

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Öt éve dolgozom coachként és mediátorként, és évről évre megdöbbenve tapasztalom, hogy mennyire nem hisznek az emberek abban, hogy képesek segíteni magukon. A jobbik eset az, amikor valaki - érzékelve azt, hogy az élete nem olyan jó, amilyennek szeretné -, külső segítséget kér.

Azért ez a jobbik eset, mert ilyenkor, valószínűleg ez az ember még bízik abban, hogy lehet jobb az élete. A legszomorúbb esetek azok, amikor valaki már régen letett arról, hogy neki is lehet több békéje, nagyobb nyugalma, boldogabb házassága, másokkal való jobb kapcsolatrendszere, egy jobb élete. Pedig mindennek a lehetősége készség szinten benne van az emberekben, csak fel kell ismerni, és fejlesztéssel, neveléssel képességgé és kompetenciává kell tenni.

Tudom, senkinek sem kell bővebben elmagyarázni, mit jelent az önsegítés szó, azt viszont annál több embernek, hogy ez egy olyan dolog, amit bárki meg tud csinálni. Az önsegítés ugyanis, születésünk óta belénk épített alaptartozék, ugyanúgy, mint a boldogság, a békesség, és az örömre való törekvés, csak, ahogy a többit, ezt is gyakran eltakarják előlünk az árnyak.

A coaching és mediációs üléseken gyakran találkozom olyan nőkkel és férfiakkal, akik úgy gondolják, hogy ők képtelenek segíteni magukon, hiszen ha tudnának magukon segíteni, akkor nem kellene coach-hoz vagy mediátorhoz fordulniuk. Ezzel szemben én úgy gondolom, hogy minden emberben benne van a készség arra, hogy segítsen magán, bármilyen helyzetben is van, csak ezt a készségét észre kell vennie, és képességé, majd kompetenciává kell csiszolnia. A készségek képességé és kompetenciává csiszolásához rendkívül sok hasznos, és egyszerű eszköz áll minden embernek a rendelkezésére.

Az önsegítéssel olyan változást hozzunk létre magukban, és a környezetükben, amely által az addig megoldatlan problémáink megoldódnak. Az önfejlesztés egy olyan folyamat, amely során észrevesszük, meglátjuk, tudatosítjuk, melyek azok a területek, ahol fejlődni szeretnénk. Az önnevelés során pedig tudatosan nekilátunk a szokásaink átalakításának azért, hogy profi önsegítővé, önfejlesztővé és önnevelővé váljunk.

Aki szeretne sokkal több információt minderről, vagy szeretné profi szinten megtanulni mindezt, a következő oldalakon tájékozódhat: http://wordmagic.hu/kepzesek/onsegites-onfejlesztes-onneveles-life-coachinggal/

boiannacoachPedagógusok számára ez a képzés még 120 továbbképzési pontot is jelent: http://wordmagic.hu/kepzesek/onsegites-onfejlesztes-onneveles-life-coachinggal-akkreditalt-pedagogus-tovabbkepzes-tavoktatasban/

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240 0007 - es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

Szóljon hozzá!