precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 15. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Paradicsomleves

Fasírt tört burgonyával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

Napi menü:

Paradicsomleves

Tanyasi tokány tarhonyával

veradas

koboreb

 szintoktatas3

precizbannerkicsionkentesseg

Törökbúza, málé, tengeri – mind a kukorica elnevezései. A Bihari Múzeum ez alkalommal Múzeumi Morzsoló címmel rendezte meg családi délutánját szeptember 21-én. A rendezvényre látogatók részletesen megismerkedhettek a növénnyel, kipróbálhatták a morzsolást, tornyot építhettek csutkából és kreatív játékokat is készíthettek.

Törökbúza, málé, tengeri – mind a kukorica elnevezései. A Bihari Múzeum ez alkalommal Múzeumi Morzsoló címmel rendezte meg családi délutánját szeptember 21-én. A rendezvényre látogatók részletesen megismerkedhettek a növénnyel, kipróbálhatták a morzsolást, tornyot építhettek csutkából és kreatív játékokat is készíthettek.

Selymesen lágy gesztenye és rumos kakaókrém puha mézeslapok között , áfonyadzsemmel megbolondítva - ez a Berettyó szelet, a Berettyóhír legújabb kreációja. Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom. Érdemes kipróbálni!

Túl vagyunk a május elsején, ami sok-sok éven át a munka ünnepét jelentette kicsinek és nagynak, kisdobosnak, úttörőnek, gyári munkásnak és TSZ-elnöknek egyaránt. Nézzük,  mi is a munka? Az emberiséggel egyidős ténykedés – hisz már az ősember is megdolgozott azért, hogy kielégíthesse alapvető szükségleteit. A munka olyan tudatosan végzett cél és eredményorientált tevékenység, amely hatással van a személyiségfejlődésünkre, társas- és magánéletünkre, anyagi helyzetünkre, mindennapjainkra.

A magyar juhtenyésztés évezredes múlttal rendelkezik – őseink étrendjében kézenfekvő alapanyag volt a juhhús hétköznapi nevén – s ezt fogom az egyszerűség kedvéért ezentúl használni – a birkahús. Sajnos napjainkban egyre kevesebbet fogyasztunk belőle, aminek számos oka van. 

A héten minden a Húsvétról szól. Ezernyi emlék tör fel a múltból. Az ünnep előtti nagytakarítás fáradalmai. A tojásfestés- matricázás öröme. A süteménysütés édesen szálló illata. Az elmaradhatatlan sonka-főzés, az ünnepi asztal feldíszítése a tavasz első virágaival. Izgatott várakozás a locsolókra.

Ki ne emlékezne gyermekkora mézédes csemegéjére, a datolyára, ami 1-2 évtizeddel ezelőtt még valóban csak szezonálisan volt beszerezhető - már ha elég gyors és szemfüles volt az ember. Mert bizony gyakran előfordult, hogy „pult alól”, és „csak ismerősnek” jutott a déli finomságból.

Így tavasz kezdetén még nem bővelkedik a piaci kínálat gyümölcsökben, hacsak nem a spanyol eperszemekkel akarja valaki az emésztőrendszerét próbára tenni.

 

Méltatlanul mellőzött gabonafélénk. Igaz tavaly – az ország tortája révén, ami kölesből készült – rövid időre „reflektorfénybe „került, de mostanra újból a feledés homálya fenyegeti térhódítását. 

Húsleves, rántott csirke, rizibizi, pörkölt, rakott krumpli, túrós csusza, gulyásleves – magyaros és jellegzetesen finom ételek, de egy idő után – főként, ha gyakran ismétlődnek étrendünkben -unalmassá válhatnak. Higgyék el, van élet a töltött káposztán túlmenően is – ezernyi új íz, és aroma  vár felfedezésre – változatosabbá téve mindennapjainkat. Fedezzük fel együtt ezeket – következzék a HETI ÍZPRÓBA - tartsanak velem.