precizbanner

Berettyó Kártya 2017 borító

kutyakozmetika allo

ilonaosz17

coaching2

trendyosz

termeloiallo

2017oszbanner

BoPi nyito banner uj

2017. október 24. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tarhonyaleves

Rántott tengeri halfilé párolt rizzsel, remulád mártással

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lebbencsleves

Sárgaborsó főzelék debreceni párossal

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok vitaminsalátával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

precizbannerkicsibobpark

Törökbúza, málé, tengeri – mind a kukorica elnevezései. A Bihari Múzeum ez alkalommal Múzeumi Morzsoló címmel rendezte meg családi délutánját szeptember 21-én. A rendezvényre látogatók részletesen megismerkedhettek a növénnyel, kipróbálhatták a morzsolást, tornyot építhettek csutkából és kreatív játékokat is készíthettek.

Törökbúza, málé, tengeri – mind a kukorica elnevezései. A Bihari Múzeum ez alkalommal Múzeumi Morzsoló címmel rendezte meg családi délutánját szeptember 21-én. A rendezvényre látogatók részletesen megismerkedhettek a növénnyel, kipróbálhatták a morzsolást, tornyot építhettek csutkából és kreatív játékokat is készíthettek.

Selymesen lágy gesztenye és rumos kakaókrém puha mézeslapok között , áfonyadzsemmel megbolondítva - ez a Berettyó szelet, a Berettyóhír legújabb kreációja. Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom. Érdemes kipróbálni!

Túl vagyunk a május elsején, ami sok-sok éven át a munka ünnepét jelentette kicsinek és nagynak, kisdobosnak, úttörőnek, gyári munkásnak és TSZ-elnöknek egyaránt. Nézzük,  mi is a munka? Az emberiséggel egyidős ténykedés – hisz már az ősember is megdolgozott azért, hogy kielégíthesse alapvető szükségleteit. A munka olyan tudatosan végzett cél és eredményorientált tevékenység, amely hatással van a személyiségfejlődésünkre, társas- és magánéletünkre, anyagi helyzetünkre, mindennapjainkra.

A magyar juhtenyésztés évezredes múlttal rendelkezik – őseink étrendjében kézenfekvő alapanyag volt a juhhús hétköznapi nevén – s ezt fogom az egyszerűség kedvéért ezentúl használni – a birkahús. Sajnos napjainkban egyre kevesebbet fogyasztunk belőle, aminek számos oka van. 

A héten minden a Húsvétról szól. Ezernyi emlék tör fel a múltból. Az ünnep előtti nagytakarítás fáradalmai. A tojásfestés- matricázás öröme. A süteménysütés édesen szálló illata. Az elmaradhatatlan sonka-főzés, az ünnepi asztal feldíszítése a tavasz első virágaival. Izgatott várakozás a locsolókra.

Ki ne emlékezne gyermekkora mézédes csemegéjére, a datolyára, ami 1-2 évtizeddel ezelőtt még valóban csak szezonálisan volt beszerezhető - már ha elég gyors és szemfüles volt az ember. Mert bizony gyakran előfordult, hogy „pult alól”, és „csak ismerősnek” jutott a déli finomságból.

Így tavasz kezdetén még nem bővelkedik a piaci kínálat gyümölcsökben, hacsak nem a spanyol eperszemekkel akarja valaki az emésztőrendszerét próbára tenni.

 

Méltatlanul mellőzött gabonafélénk. Igaz tavaly – az ország tortája révén, ami kölesből készült – rövid időre „reflektorfénybe „került, de mostanra újból a feledés homálya fenyegeti térhódítását. 

Húsleves, rántott csirke, rizibizi, pörkölt, rakott krumpli, túrós csusza, gulyásleves – magyaros és jellegzetesen finom ételek, de egy idő után – főként, ha gyakran ismétlődnek étrendünkben -unalmassá válhatnak. Higgyék el, van élet a töltött káposztán túlmenően is – ezernyi új íz, és aroma  vár felfedezésre – változatosabbá téve mindennapjainkat. Fedezzük fel együtt ezeket – következzék a HETI ÍZPRÓBA - tartsanak velem.