artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Napjainkban egyre szélesebb körben elterjedni látszik a kineziológiai tapasz használata. Az Interneten temérdek ragasztási módot és technikát találhatunk és a boltok polcain is egyre több féle tapasz sorakozik. Az emberek többsége azonban nem sokat tud erről a technikáról. Nézzük, honnan is ered.

A kineziológiai tape anyagot a japán kiropraktőr, Dr. Kenzo Kase, az 1970-es években fejlesztette ki az ugyancsak japán Nitto Denko céggel együtt. A kineziológiai tape terápia ismerete lehetővé teszi a nyirokrendszer és a fájdalomcsillapító folyamatok serkentését.

Ha a kineziotape - ről beszélünk szinte mindenkinek a sportsérülések jutnak eszébe. Ez a terápia azonban sokkal, de sokkal szélesebb körben használható fantasztikus eredménnyel. A klasszikus sportsérüléseken kívül mozgásszervi fájdalmak és ízületi panaszok esetén, műtétek utáni rehabilitációs időszakban is hatékony eredményeket érhetünk el az alkalmazásával. Ortopédiai, nyirokrendszeri, neurológiai, belgyógyászati, nőgyógyászati és gyermekgyógyászati területen is alkalmazzák.

Magyarországon egyedülálló szemléletet vall magáénak a K-aktív cég csapata. A K-Active módszer fő célja a test öngyógyító folyamatainak támogatása és aktiválása a tape megfelelő felhelyezésével. A tape tulajdonságai a bőrhöz hasonlítanak, így felhelyezve pozitív információt közvetít a testünknek.

K-Active szemlélet az emberi testet egységként kezeli, egymással szoros kapcsolatban lévő elemek hálózataként (bőr, kötőszövet, fascia-rendszer, izmok, zsigerek, stb). A test rendszerében megjelenő eltérések felborítják az egyensúlyt, ami fájdalommal, mozgásszervi vagy egyéb panaszokkal járhat.

kine2

Ki helyezze fel a tapet? Önmagában a tape felhelyezésével az érintett területre még nem jelent megoldást. Felismerve az eltéréseket a képzett K-Active terapeuta képes még a tape felhelyezése előtt letesztelni a megfelelő és az adott esetben jól működő technikát, azaz felhelyezési módot, tehát a szakember nem találomra teszi fel a tapaszt, hanem egy vizsgálatot követően, ami feltárja hol is van a panaszt okozó eltérés. Ennek tudatában óvatosnak kell lennünk az interneten található ragasztási technikákat illetően, hiszen nincs két egyforma sérülés. Nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy térdfájásra így kell ragasztanunk a tapet, sérvműtét regenerálására pedig így. A megfelelő szakmai tudás nélkül nem lesz eredményes a kezelés. Sőt az avatatlanok által használt ragasztás akár kárt is tehet egészségünkben. A tape minősége is nagyban befolyásolja a kezelés eredményességét. Csak Európában már több mint 150 után gyártott kineziológiai tape anyag került forgalomba. A K-Active cég számára továbbra is az eredeti anyag áll rendelkezésre.

Kutatások szerint a kineziológiai tapasz szakszerű használata számos egészségügyi panaszra adhat megoldást. Mellékhatások és vegyi anyagok nélkül nyújt segítséget az egészségügyi panaszra. Érdemes tehát ezt az alternatív technikát szem előtt tartanunk és szükség esetén segítségül hívnunk.

DRZ

You have no rights to post comments