artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A „Tanterem kivitelezése Mikepércsen” című beruházás keretén belül, közel 740 millió forintból megújuló Mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola épületének átadó ünnepségére 2024. május 21-én került sor. A beruházás Magyarország Kormányának az 1082/2022. (II. 23.) számú kormányhatározata alapján valósult meg. KÉPGALÉRIA

Október 16. az Újraélesztés Világnapja. Ezen a napon hívják fel világszerte a figyelmet a laikus újraélesztés fontosságára. KÉPGALÉRIA

Iskolánk az idei tanévtől csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség „Aktív Iskola” elnevezésű mozgásösztönző programjához. A csatlakozással a legfontosabb célunk, hogy olyan környezetet alakítsunk ki a gyerekek számára, amely támogatja a mentális és fizikai fejlődésükhöz és jóllétükhöz szükséges rendszeres mozgást.

Iskolánk az idei tanévtől csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség „Aktív Iskola” elnevezésű mozgásösztönző programjához. A csatlakozással a legfontosabb célunk, hogy olyan környezetet alakítsunk ki a gyerekek számára, amely támogatja a mentális és fizikai fejlődésükhöz és jóllétükhöz szükséges rendszeres mozgást. Iskolánk már a 2022/2023 tanévben is részese volt a programnak "teszt" iskolaként, így ebben az évben tapasztaltabban vághatunk bele, hogy minél aktívabbak lehessünk. KÉPGALÉRIA

A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának Tiszántúli Református Egyházkerületi regionális zárórendezvényét tartották meg 2023. szeptember 18-án Berettyóújfalun. A Szivárvány Református Óvoda átadóünnepségével egybekötött projektzáró eseményen igei köszöntőt mondott dr. Fekete Károly, a Magyarországi Református Egyház Tiszántúli Református Egyházkerületének püspöke, ünnepi beszédet mondott Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint felszólalt dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere és Tóth Tibor, a Bihari Egyházmegye esperese. KÉPGALÉRIA

A Berettyóújfalui SZC Bessenyei György Technikumban szeptemberben új technikumi képzés indul. A Szakmajegyzék augusztustól új szakmákkal bővült, melyek közül az egyik az Óvodai nevelő. A Kormány az óvodai ellátás színvonalas szakmai megvalósítását kívánja támogatni az óvodai nevelő, mint új technikumi szakma bevezetésével. A képzés társadalmi igényként fogalmazódott meg, az egyre csökkenő óvónői létszám indokolja a bevezetését.

Az Oktatás ágazathoz tartozó új szakma ötéves (vagy érettségi bizonyítvány birtokában kétéves), kifejezetten gyakorlatorientált szakmai oktatásban fog megvalósulni. Az óvodai nevelők a diplomás óvodapedagógusok munkáját fogják segíteni, velük szoros együttműködésben, érdemben tudnak majd részt venni az óvodások nevelésében és fejlesztésében.  Óvodai nevelő végzettséggel betölthető az óvodapedagógus munkakör.

Az érettségivel rendelkező felnőttek kétéves képzése megfelelő létszám esetén akár már szeptembertől indulhat. Pedagógiai előképzettséggel a szakma akár egy év alatt megszerezhető.

A jelentkezési lap IDE kattinta letölthető.

Nappali képzésre 25 éves korig lehet jelentkezni. Esti képzésen korhatár nincs. A meglévő szakmai végzettség beszámításával a képzési idők rugalmasan rövidíthetőek.

ntp logokim logo color

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola sikeres pályázata

(NTP-TFJ-22-0074 - 2022.09.01.-2023.06.30.)

Iskolánk a tehetségazonosítás, tehetséggondozás és tehetségtámogatás terén több évtizedes hagyományokkal rendelkezik. Hisszük, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. Akkreditált Kiváló Tehetségpontként szervezzük Hajdú-Bihar megyében a Kaán Károly Természetismereti, a Herman Ottó Biológiai, a Hevesy György Kémiaversenyt, illetve társszervezői vagyunk a Megyei Tenisz Diákolimpiának. 400-nál is több diákunk közül rendkívül sokan vesznek részt komplex tehetséggondozó programokban, melynek területei logika-matematika-műszaki, informatika-robotika, iskolatenisz, grundbirkózás, szivacskézilabda. Célunk a tehetségek megtalálása, támogatása, komplex szakmai fejlesztése. A Nemzeti Tehetség Program pályázatának keretében beszerzett eszközök komplex fejlesztést szolgáltak, ezzel illeszkednek a komplex logikai-matematikai testi-kinesztetikai-interperszonális tehetséggondozó programunkhoz.

jatekok1

jatekok2

Természeti tehetségterületet felölelő 60 órás foglalkozássorozat fejeződött be a BSZC Arany János Gimnázium és Technikumban április 28-án. Az NTP-INNOV-22-0132 azonosítójú, a „Fenntartható egészség 2.0” névre keresztelt projekt megvalósítására az intézmény 1 millió forint támogatást kapott a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség jóvoltából.

2023. február 22-én, a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Berettyóújfalui telephelyén szakmai napot rendeztünk, a korai fejlesztés és tanácsadás feladatellátás időben történő és eredményes megszervezése céljával. Szakmaközi egyeztetésre és közös gondolkodásra hívtuk a gyermekorvosokat, védőnőket, a járási pedagógiai szakszolgálatot, a képviselő testület humánpolitikai bizottságának tagját.

A Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum a megye 3. legjobb technikuma lett az Innovatív Képzéstámogató Központ által közölt 2023-as ranglistán!

A TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát. Az országos rangsorban a 44. helyet foglalja el az Arany, ami szép eredmény tekintve, hogy az 100-as listán szinte csak megyeszékhelyen vagy ipari nagyvárosban működő intézmények találhatóak.

ajg tavasz 4 (1)ajg tavasz 2

Büszkék vagyunk erre az eredményre, ami azt is igazolja, hogy a technikum ma már igazi, versenyképes alternatíva a továbbtanulás előtt álló fiatalok számára.

Forrás: ikk.hu

Jelentős módosítások lépnek életbe a felsőoktatási felvételi szabályozásában 2023-ban és 2024-ben - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkára a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumban hétfőn.

Hankó Balázs a végzős diákok számára tartott pályaorientációs órán elmondta: az idei felvételin már nem központi előírás az emelt szintű érettségi, ennek megköveteléséről az egyetemek, főiskolák saját hatáskörben döntenek. Nem lesznek központilag meghatározott minimumpontszámok sem, újdonság továbbá, hogy a felvételi eljárás teljes egészében elektronikus formában zajlik, a jelentkezés akár mobiltelefonról is elvégezhető.

Ismerd meg képzési kínálatunkat, látogass el honlapunkra: www.ajg.hu

Cím: 4100 Berettyóújfalu, Kossuth L. u. 35. Telefon: 54/402-250
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

OM: 203030/034 - Feladatellátási hely: 034

Igazgató: Mihucz Sándorné Tel: 06-30-176-6467

KERESS MINKET KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

Facebook

Instagram

TicToc

TARTOZZ KÖZÉNK!

aranygimi kepzesek

Kedves Olvasóink!

Az Igazgyöngy Alapítvány tanulói az adventi időszakban szeretnék naponta egy-egy kedves alkotásukkal segíteni az ünnepre hangolódást. Az igazgyöngyöcskék rajzait december 31-ig megtalálhatják főoldalunkon, a jobb oldali bannersávban.

lesi agota 9 evesgut benedek viktor 11 evesballa laszlo 8 eves

Útjára indult hatodik természettudományos tehetséggondozó projektünk, amely a „Fenntartható egészség 2.0” elnevezést kapta.

A fesztiválok rendszeresen ismétlődő, mozgalmas, nagy horderejű, sok résztvevőt vonzó ünnepi alkalmak, amelyek szórakoztató, kulináris vagy kulturális céllal kerülnek megrendezésre. A szeptember 23-i Arany Péntek is megfelel ezeknek a jellemzőknek. – Szűcsné Csontos Katalin igazgatóhelyettes beszámolója KÉPGALÉRIA

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a hagyományt folytatva az első osztályosok iskolakezdéséhez idén is egy jelképes, de praktikus ajándékkal, egy feltöltött tolltartóval járult hozzá, melyet 2022. augusztus 31-én sajtótájékoztató keretében adtak át valamennyi oktatási intézmény igazgatója részére, így a diákok a padokon találták azokat az első tanítási napon. 

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Eötvös József Szakképző Iskola érettségit adó képzést és ingyenes felnőtt szakmai oktatást indít a következő tanévben.

A kormány egy új, egyszerűbb, rugalmasabb felvételi rendszer alapját fogadta el, amely alkalmazkodik a diákok és az egyetemek igényeihez – fogalmazott közösségi oldalán Csák János kulturális és innovációs miniszter.

Június 8-án az NTP-INNOV-21-0045 azonosítójú, elsősorban a természeti tehetségterületet felölelő 60 órás foglalkozássorozat fejeződött be a BSZC Arany János Gimnázium és Technikumban. A Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség jóvoltából a középiskola 2,325 millió forintot fordíthatott a „Mentsük meg a Földet!” névre keresztelt projekt megvalósítására.