artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten igazán érdekes témát kezdtünk el.

Az ember nagyszerűségét igazoló tények közül, a leges-legelejéről indultunk el, igaz, egy kissé meghökkentő gondolatmenettel. Azt írtam, győztesek vagyunk, hiszen életünk legnagyobb versenyén, már születésünk előtt átestünk. Ha nem győzelemre születtünk volna, meg se születtünk volna. Erről mindig eszembe jut, mennyi embernek segít a munkám során az, amikor felelevenítjük, milyenek voltunk gyermekként. Persze erre nem emlékszünk már, de felnőttként meg tudjuk figyelni a kisgyerekeket, és akinek olyan szerencséje van, hogy még élnek a szülei, történeteket is hallgathat gyermekkori önmagáról.

Érdemes lenne elővenni a fényképalbumokat is, és jól szemügyre venni, azt a csillogó szemű, nyugodt, boldog gyermeket, aki egykor mi voltunk.

Az a saját tapasztalatom, hogy miután gyermekeink születtek, felértékelődött nálam, az a gyermek is, aki egykor én voltam. Látva a hasonlóságokat a gyermekkori önmagam, és a gyermekeink között, sokkal könnyebb volt értékesnek, szépnek látni magam is, hiszen a gyermekeink nagyszerűségével sosem tudtam betelni.

Micsoda pazar lehetőségek vannak egy gyermekben. Mekkora potenciál születik meg vele. Nincs benne bizalmatlanság, kétség, félelem, kishitűség, önbírálat, és motiválatlanság. Az a legtermészetesebb dolog a számára, hogy gondoskodnak róla, és szeretik pont olyannak, amilyen. Eszébe sincs megváltoztatni magát, vagy ellenállni annak, ami van. Mivel elfogad mindenkit, és mindent, így rengeteg energiája jut arra, hogy folyamatosan tevékenykedjen, tanuljon, és egyre többé váljon. (Már, ha lehet egyáltalán több annál, mint ami.) Ismerkedik a világgal, fejlesztgeti a kis izmait, felismer arcokat, megtanulja, hogyan jelezze, ha szüksége van mások támogatására. Boldoggá teszi, amikor kiad egy hangot, vagy hasra fordul, esetleg, valami színeset lát, érdekeset hall, megszerez valamit.

boiannacoachHova lesz belőlünk ez a sok velünk született képesség, és készség? Azt szoktam mondani az ügyfeleimnek, és a képzéseinken is azt tanítom, hogy a boldogság, bizalom, békesség velünk született, alapvető tulajdonságunk. Ráadásul ez csak három abból a tetemes listából, amivel megérkeztünk. Ezért nem kell megszerezni a jó dolgokat, csak vissza kell rá emlékezni. Mivel mindannyian voltunk gyerekek, mindannyian így kezdtük. A boldogtalanság, bizalmatlanság, békétlenség – megint csak hármat említve a sorból -, tanult viselkedés, ami azért jó hír, mert amit tanulással sajátítottunk el, azt odafigyeléssel el tudjuk engedni, vagy át tudjuk írni. 

Olyan jó úgy élni az embernek az életét, hogy él a benne rejlő lehetőségekkel, de aki a saját nagyszerűségére sem tud rácsodálkozni, attól tartok nem él vele.

Mert épp az élet adta lehetőségeink a mi nagyszerűségeink.

Innen folytatjuk legközelebb.

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240-0007-es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a www.boianna.hu weboldalamon vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

Fotó: pixabay.com

You have no rights to post comments