artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. február 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Románia vízgazdálkodási vállalata (ANAR) állt elő az ötlettel, hogy öt folyó mentén hat megyében kerékpárutakat építsenek az árvízvédelmi gátakra, amelyek vadregényes tájakra is elviszik a turistákat, és a későbbiekben a magyarországi és szerbiai bicikliutakra is rácsatlakoznának.

A Kormányinfón is téma volt, hogy tényleg utazhatnak-e a keleti vakcinával oltottak, akik felvettek egy uniós engedélyezésű oltást is. Gulyás Gergely szerint a tagállamok szuverénebbek annál, hogy egységes szabályt kövessenek a keleti vakcinák elfogadásával kapcsolatban.

Tom Cruise helyére állt az Emirates utaskísérője 828 méter magasan.

2021 nyarán mi is bemutattuk azt a videót, melyben az Emirates egy kaszkadőrnővel együttműködve a világ legmagasabb épületének tetejéről, a Burdzs Kalifáról üzent az embereknek. Ismét a világ legmagasabb épületének tetejéről üzent a légiutaskísérő – videó!

A koronavírus-világjárvány nehezen akar a múlt homályába merülni. A dél-afrikai variáns miatt, melyet omikron néven ismerhetett meg a világ, több országban is új szabályokat léptettek életbe a döntéshozók. Tekintsünk át, hogy milyen új előírásoknak kell megfelelnie azoknak, akik Ausztriát, Görögországot, Olaszországot vagy Ciprust szemelték ki következő úti céljuknak.

A brit kormány hétfőtől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát. Szintén hétfőtől teljesen beoltottnak tekintik a még nem felnőttkorú beutazókat is.

Ausztriában a szövetségi kormány és a tartományok vezetőinek „történelminek” nevezett találkozóján a kritikus járványügyi helyzetre hivatkozva – a tavaly év végihez hasonló – teljes leállásról született döntést. Bejelentették továbbá: a kormány megkezdte a jogszabályi előkészítését, hogy 2022. február 1-jétől általános oltási kötelezettség lépjen hatályba a koronavírus elleni védekezés érdekében.

November 15-én 0 órától karantén vár Ausztria oltatlan lakosságára – jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Alexander Schallenberg osztrák kancellár, miután tárgyalt az tartományok vezetőivel és járványügyi szakértőkkel. A zárlatot egyelőre 10 napra rendelték el.

Kéthetes karanténba kell vonulniuk azoknak a Magyarországról érkező utasoknak, akik nem rendelkeznek a koronavírus elleni védettséget igazoló uniós digitális igazolvánnyal – jelentette péntek délben az MTI. Késő estére azonban az RMDSZ közbenjárására módosították a határátlépés feltételeit.

A letelepedett vagy előzetesen letelepedett státusszal rendelkezők kivételével 2021. október 1-jétől csak érvényes útlevéllel lehet belépni Nagy-Britanniába.