artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Az országot múlt hétvégén sújtó árvizek után kezd megnyugodni a helyzet Szlovéniában, egyes területek azonban még mindig megközelíthetetlenek. A Szlovén Turisztikai Hivatal tájékoztatása.

Románia vízgazdálkodási vállalata (ANAR) állt elő az ötlettel, hogy öt folyó mentén hat megyében kerékpárutakat építsenek az árvízvédelmi gátakra, amelyek vadregényes tájakra is elviszik a turistákat, és a későbbiekben a magyarországi és szerbiai bicikliutakra is rácsatlakoznának.

A Kormányinfón is téma volt, hogy tényleg utazhatnak-e a keleti vakcinával oltottak, akik felvettek egy uniós engedélyezésű oltást is. Gulyás Gergely szerint a tagállamok szuverénebbek annál, hogy egységes szabályt kövessenek a keleti vakcinák elfogadásával kapcsolatban.

Tom Cruise helyére állt az Emirates utaskísérője 828 méter magasan.

2021 nyarán mi is bemutattuk azt a videót, melyben az Emirates egy kaszkadőrnővel együttműködve a világ legmagasabb épületének tetejéről, a Burdzs Kalifáról üzent az embereknek. Ismét a világ legmagasabb épületének tetejéről üzent a légiutaskísérő – videó!

A koronavírus-világjárvány nehezen akar a múlt homályába merülni. A dél-afrikai variáns miatt, melyet omikron néven ismerhetett meg a világ, több országban is új szabályokat léptettek életbe a döntéshozók. Tekintsünk át, hogy milyen új előírásoknak kell megfelelnie azoknak, akik Ausztriát, Görögországot, Olaszországot vagy Ciprust szemelték ki következő úti céljuknak.

A brit kormány hétfőtől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát. Szintén hétfőtől teljesen beoltottnak tekintik a még nem felnőttkorú beutazókat is.

Ausztriában a szövetségi kormány és a tartományok vezetőinek „történelminek” nevezett találkozóján a kritikus járványügyi helyzetre hivatkozva – a tavaly év végihez hasonló – teljes leállásról született döntést. Bejelentették továbbá: a kormány megkezdte a jogszabályi előkészítését, hogy 2022. február 1-jétől általános oltási kötelezettség lépjen hatályba a koronavírus elleni védekezés érdekében.

November 15-én 0 órától karantén vár Ausztria oltatlan lakosságára – jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Alexander Schallenberg osztrák kancellár, miután tárgyalt az tartományok vezetőivel és járványügyi szakértőkkel. A zárlatot egyelőre 10 napra rendelték el.

Kéthetes karanténba kell vonulniuk azoknak a Magyarországról érkező utasoknak, akik nem rendelkeznek a koronavírus elleni védettséget igazoló uniós digitális igazolvánnyal – jelentette péntek délben az MTI. Késő estére azonban az RMDSZ közbenjárására módosították a határátlépés feltételeit.

A letelepedett vagy előzetesen letelepedett státusszal rendelkezők kivételével 2021. október 1-jétől csak érvényes útlevéllel lehet belépni Nagy-Britanniába.