artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. február 28. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Betyárborda rántva, burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék Büntető Kollégiumának Katonai Tanácsa 2023. augusztus 28-án előkészítő ülést tartott annak a börtönőrnek az ügyében, akivel szemben azért emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, mert szolgálat közben megütött egy fogvatartottat a berettyóújfalui rabkórházban.

Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot, majd mértékes indítványt tett a büntetés kiszabására, valamint megjelölte a bizonyítékait. 

A vádlott az előkészítő ülésen tagadta a bűncselekmény elkövetését, a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, ezért a katonai bíró az ügyet azonnal tárgyalásra utalta.

A bíróság egy kivételével – akit korábban jogerősen az ország területéről kiutasítottak, a tartózkodási helyét pedig nem lehetett megállapítani – kihallgatta az összes tanút és megvizsgálta a rendelkezésre álló bizonyítékokat. 

Ezek alapján a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettében, ezért őt 2 évi börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztett.

Az ítélet szerint a vádlott 2023. február 26-án 6 óra 30 perctől 19 óráig Berettyóújfaluban, a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában körletfelügyelői szolgálatba volt vezényelve. Az intézményben két büntetés-végrehajtási őrmester szakápoló 10 óra 40 perctől az ágyneműk cseréjét végezte, amely során kinyitották a vádban szereplő kórterem ajtaját és megálltak előtte. Nem sokkal korábban érkeztek oda vissza a fogvatartottak, akik előtte a szabad levegőn tartózkodtak, maszkjaikat pedig a kórteremben levették. A vádlott, valamint egy másik körletfelügyelő észlelték, hogy a kórteremben egy ír, egy moldáv, valamint két magyar fogvatartott nem viselnek maszkot. A börtönőrök felszólították a fogvatartottakat a maszkviselésre, eközben a vádlott és az ír férfi között vita alakult ki, amely során az őrmester egyszer nyitott tenyérrel tarkótájékon megütötte a fogvatartottat.

A bíróság ítélete nem emelkedett jogerőre. A döntés ellen az ügyész súlyosítás miatt jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

You have no rights to post comments