artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy 19 éves hajdú-bihari fiatal férfit hatóság félrevezetése vétségének kísérlete miatt.

Büntetővégzésében a bíróság a büntetlen előéletű vádlottal szemben 120 óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

A vádlott 2023. május 7-én 18 óra 42 perckor a segélyhívó vonalon keresztül egy SIM kártya nélküli mobiltelefonról álnéven bemutatkozva felhívta a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját, majd olyan valótlan tartalmú bejelentést tett, amely szerint Csökmőn, az egyik ház előtt öt személy fenyegeti egymást, az elkövetőknél kasza, villa és kés is van.

A bejelentést követően a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának rendőrei perceken belül a helyszínre értek, ahol megállapították, hogy az ingatlan közelében intézkedésre okot adó esemény nincs folyamatban.

Az intézkedő rendőrök adatgyűjtés keretében felvették a kapcsolatot a bejelentésben szereplő ház udvarán tartózkodókkal, akik elmondták, hogy ők nem hívták a rendőrséget, verekedést, hangoskodást nem tapasztaltak.

Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a vádlott bejelentése alkalmával állított cselekmény nem történt meg, ezért az intézkedő rendőrök a valótlan tartalmú bejelentés miatt feljelentést tettek. A vádlott bejelentése alkalmával előadott állításai alkalmasak voltak arra, hogy annak alapján csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt büntetőeljárás induljon. A nyomozóhatóságon tett vallomásában a helyi lakos elmondta, hogy aznap nem történt semmi, unatkozott, ezért szórakozott a hatósággal, majd később rájött, hogy ez hiba volt.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A büntetővégzés a napokban jogerőre emelkedett.

You have no rights to post comments