artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Püspökladányi Járásbíróság 2023. november 16-án hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki tanárként egy kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt.

A bíróság a férfit tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ítélet lényege szerint a vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolában tanított, ahol 2022 januárjának elején egy internetes üzenetküldő szolgáltatáson keresztül, mint az iskolában tanító tanár vette fel a kapcsolatot a sértettel. A köztük váltott üzenetek eredményként viszonyuk bizalmas lett és egyre bensőségesebbé vált.

A vádlott és a sértett 2022 februárjától 2022 március végéig többször találkoztak, amely során köztük intim, testi kapcsolat is kialakult. A vádlott, mint a sértett iskolájában tanító tanár, fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel.

Az ügyben a bíróság tanúkat, köztük zárt tárgyaláson a sértettet is kihallgatta, valamint meghallgatta az eljárás során kirendelt szakértőt. A bizonyítási eljárás eredményeképpen a bíróság megállapította a vádlott bűnösségét, aki azonban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

A bíróság a büntetőeljárás során súlyosító körülményt nem tárt fel, ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű és két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre. A döntést az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

You have no rights to post comments