artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Berettyóújfalui Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy férfit közokirat-hamisítás bűntette miatt. 

Büntetővégzésével a bíróság a korábban szintén közokirat-hamisítás miatt jogerősen elítélt 37 éves vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet lényege szerint a vádlott 2023. július 19-én 10 óra 13 perckor Berettyóújfaluban közlekedett járművével, amikor őt a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának rendőrei megállították és igazoltatták. Az ellenőrzésekor a vádlott a vezetői jogosultság igazolására átadott a rendőrnek egy a nevére kiállított és személyes adataival ellátott kártya formátumú ukrán honosságú vezetői engedélyt. A rendőrnek gyanús lett az okmány, majd az alapos vizsgálat során megállapítást nyert, hogy az ukrán vezetői engedély az eredeti okmánytól eltérő technológiával előállított hamisítvány, a szükséges biztonsági elemeket nem tartalmazza.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi a valóságban gépjárművezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, az általa bemutatott ukrán vezetői engedélyt nem az ő, hanem egy másik személy részére állították ki. A vádlottnak tudomása volt arról, hogy az általa felhasznált jogosítvány hamis.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A büntetővégzés jogerős.

You have no rights to post comments