Selymesen lágy gesztenye és rumos kakaókrém puha mézeslapok között , áfonyadzsemmel megbolondítva - ez a Berettyó szelet, a Berettyóhír legújabb kreációja. Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 4 db normál tepsi méretű mézeslap
- 1 kis üveg (kb. 300 ml) áfonyadzsem
- 1 nagy tábla étcsokis tortabevonó
- 2 evőkanál étolaj
a gesztenyekrémhez:
- 2 csomag mélyfagyasztott gesztenyemassza
- 250 ml Hulala habtejszín
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1/2 cs. Habfixáló vagy Zselatinfix
a kakaós krémhez:
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 100 ml sütőrum vagy rumaroma
- 10 dkg teavaj
- 10 dkg darált dió
- kb. 1 dl tej
Elkészítési idő: max.30 perc!
A 4 mézeslaplap közül egyet egy mély tálban összetörünk, majd hozzáadjuk a kakaóport, a darált diót (esetleg mazsolát), 2 evőkanál áfonyadzsemet és a megolvasztott vajat. A végén meglocsoljuk a rumaromával és annyi tejjel, hogy jól kenhető, de nem túl folyós masszát kapjunk. Az egyik mézeslapot lefektetjük egy tálca aljába, majd vékonyan megkenjük a felforrósított áfonyadzsemmel és rásímítjuk a kakaós krémet.
Ezután a második lap egyik oldalát megkenjük a forró dzsemmel, ráborítjuk a krémre, majd a másik oldalát is bevonjuk a lekvárral.
A gesztenyekrémhez a jól behűtött tejszínben elkeverjük a vaníliáscukrot, majd hozzáadjuk a zselatinfixet és kemény habbá verjük. A gesztenyemassszát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a tejszínhabhoz keverjük. Megkenjük a lapot a krémmel, majd befedjük a megmaradt harmadik lappal, amit előtte szintén megkentünk áfonyadzsemmel.
Végül az összetört tortabevonót egy lábasban 2 evőkanál étolajon, -nagyon kicsi tűzön- állandó keverés mellett megolvasztjuk és a sütemény tetejére öntjük. A csoki dermedése után lefolpackozzuk, és jól elrejtjük, nehogy elfogyjon még mielőtt összepuhulna az egész :) - ez ideális esetben egy éjszaka.
Jó étvágyat kívánunk!