artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Selymesen lágy gesztenye és rumos kakaókrém puha mézeslapok között , áfonyadzsemmel megbolondítva - ez a Berettyó szelet, a Berettyóhír legújabb kreációja. Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 4 db normál tepsi méretű mézeslap
  • 1 kis üveg (kb. 300 ml) áfonyadzsem
  • 1 nagy tábla étcsokis tortabevonó
  • 2 evőkanál étolaj

a gesztenyekrémhez:

  • 2 csomag mélyfagyasztott gesztenyemassza
  • 250 ml Hulala habtejszín
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1/2 cs. Habfixáló vagy Zselatinfix

a kakaós krémhez:

  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 100 ml sütőrum vagy rumaroma
  • 10 dkg teavaj
  • 10 dkg darált dió
  • kb. 1 dl tej

Elkészítési idő: max.30 perc!

A 4 mézeslaplap közül egyet egy mély tálban összetörünk, majd hozzáadjuk a kakaóport, a darált diót (esetleg mazsolát), 2 evőkanál áfonyadzsemet és a megolvasztott vajat. A végén meglocsoljuk a rumaromával és annyi tejjel, hogy jól kenhető, de nem túl folyós masszát kapjunk. Az egyik mézeslapot lefektetjük egy  tálca aljába, majd vékonyan megkenjük a felforrósított áfonyadzsemmel és rásímítjuk a kakaós krémet.

Ezután a második lap egyik oldalát megkenjük a  forró dzsemmel,  ráborítjuk a krémre, majd a másik oldalát is bevonjuk a lekvárral.

A gesztenyekrémhez a jól behűtött tejszínben elkeverjük a vaníliáscukrot, majd hozzáadjuk a zselatinfixet és kemény habbá verjük. A gesztenyemassszát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a tejszínhabhoz keverjük. Megkenjük a lapot a krémmel, majd befedjük a megmaradt harmadik lappal, amit előtte szintén megkentünk áfonyadzsemmel.

Végül az összetört tortabevonót egy lábasban 2 evőkanál étolajon, -nagyon kicsi tűzön- állandó keverés mellett megolvasztjuk és a sütemény tetejére öntjük. A csoki dermedése után lefolpackozzuk, és jól elrejtjük, nehogy  elfogyjon még  mielőtt összepuhulna az egész :) - ez ideális esetben egy éjszaka.

Jó étvágyat kívánunk!

You have no rights to post comments