artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

arral szemben vandorkiallitas08 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A kiállítást a tiszaújvárosi Hamvas Béla Városi Könyvtár munkatársai állították össze, az alábbi sorokban az ő ismertetőjüket olvashatják:

"2022-ben a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásából készített vándorkiállítással a hozzánk oly közel álló Tisza és az árterei élővilágába szeretnénk betekintést nyújtani. Bemutatjuk a Tisza menti élőhelyeket, élővilágot, a Tisza szabályozását, a folyó és az ember kapcsolatát. Emellett a biodiverzitás fontosságára is szeretnénk felhívni a figyelmet, kiemelve azokat a momentumokat, amiket mi emberek tehetünk ennek megóvása érdekében. Megemlítettük a helyi sajátosságokat is, úgymint a Tiszaújvárosi ártéri erdők és a Tiszaszederkényi Morotva-tó.

A tartalom összeállításánál figyelembe vettük az általános iskolás célcsoportot, így sok-sok képpel illusztráltuk a kiállítást. A tárlatvezetéshez készítettünk egy módszertani segédanyagot (tárlatvezető kártyát), mely révén a pedagógusok/könyvtárosok szakszerűen tudják bemutatni a kiállítást a gyerekeknek. A tartalom összeállításában és a lektorálásban Soós Gábor természetvédelmi mérnök volt a segítségünkre. Ez a kiállítás a Fenntarthatósági Témahéten debütált könyvtárunkban.

Az egyedi megjelenésű kiállítást interaktív elemek egészítik ki, amelyeket háztartási hulladékokból alkottunk meg. Ezzel célunk, hogy érzékenyítsük a társadalmat a környezetvédelem és az újrahasznosítás iránt."

You have no rights to post comments