artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Az Arany János Gimnázium Egészségügyi Szakközépiskolájában 1979-ben érettségizett, 31 fős 4.C osztály tartotta 45 éves osztálytalálkozóját a hétvégén Berettyóújfaluban. Kiss Aranka szervező beszámolóját olvashatják.

2024.Szeptember 27-én 45 éves érettségi találkozóra jöttünk össze. Először megkoszorúztuk iskolánk névadója, Arany János szobrát, majd megnéztük a felújított gimnáziumunk épületét. Megcsodáltuk a korszerű eszközökkel felszerelt demonstrációs és szakmai előadótermeket. Meghatottan álltunk meg a Dr. Muraközi Istvánnéról elnevezett teremben. Egykor tagozatvezetőnk és nagyszerű szakmai tanárunk volt az egészségügyi szakközépiskolában.

erettsegitalalkozo04

Meghívott tanáraink osztályfőnökünk, Üveges Marika néni és Gyula Ferenc tanár úr voltak. Marika néninek mi voltunk az első osztálya, de mindemellett magas szintű ápolástani ismereteket adott át nekünk és meg is követelte a szaktudást. Sok szép emléket idéztünk fel diákéveinkből ezekben a termekben. Előkerült egy 45 éve írt Szakmai gyakorlat füzet és természetesen a régi diákfotók is. Mennyi emlék jött elő, amikor még fehér köppenyes, fityulás kis nővérek voltunk a berettyóújfalui kórházban!

erettsegitalalkozo02erettsegitalalkozo06

Köszönetet szeretnénk mondani minden kedves volt tanárunknak, akiktől életre szóló nevelést és szakmai tudást kaptunk, amelyet még napjainkban is hasznosítani tudunk. Kegyelettel, egyperces néma tiszteletadással emlékeztünk azokra az osztálytársainkra és tanárainkra ,akik már sajnos nem lehettek közöttünk. Külön köszönetet szeretnék mondani Mihucz Sándorné igazgatónőnek hogy fogadott bennünket, és lehetővé tette számunkra az alma mater megtekintését. Hálásan köszönjük Tóthné Farkas Piroska szaktanár részletes tájékoztatóját a jelenlegi képzésről, a szaktantermekről.

erettsegitalalkozo03erettsegitalalkozo07

A találkozót a Móló étteremben folytattuk egy jókedélyű, hangulatos vacsora melett, majdnem teljes osztàlylétszámmal. Várjuk öt év múlva a félévszázados találkozót, addig is mindenkinek jó egészséget kívánok!

Kiss Aranka, szervező



Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek
S ha százszor tudtak bátrak lenni,
Százszor bátrak és viharvertek.

/Ady Endre: A Tűz csiholója/

erettsegitalalkozo01

You have no rights to post comments