artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Turisztikai és Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület tagjait látta vendégül a Bihar Termálliget 2024. szeptember 25-én. A szakmai nap egyik célja az volt, hogy ezáltal még szélesebb körben ismertté váljon Magyarország legfiatalabb gyógyfürdője, másrészt a térségből és az ország távolabbi pontjaiból érkező turisztikai szakemberek megismerkedhettek fürdőnk adottságaival, lehetőségeivel, szakmai munkájával, illetve azokkal a műszaki újdonságokkal, melyek a beruházás során megvalósultak. KÉPGALÉRIA

szakmai nap a bihar termalligetben22 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Zámbori Péter, a Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében röviden ismertette az önkormányzati tulajdonú társaság szerteágazó tevékenységi területét, amely a fürdő-kemping üzemeltetésén túl a távhőszolgáltatást, az önkormányzati lakások felügyeletét, a vállalkozók háza és a piac-vásárcsarnok működtetését is magában foglalja. Az ügyvezetőtől azt is megtudtuk, a Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő régebbi múltra tekint vissza mint a hajdúszoboszlói gyógyfürdő, története a Levente medence megnyitásával indult 1927-ben. Az intézmény fejlesztése több ütemben zajlott; először a magyar állam támogatásával összesen közel 3,5 milliárd forintos forrásból megújult a korábbi uszoda és strandfürdő, majd egy újabb pályázat keretében gyógyászati eszközök beszerzését biztosította az önkormányzat, így a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campusa által üzemeltetett kórház szakmai hátterére épülő gyógyászati részleg idén márciusban megkezdhette működését.

szakmai nap a bihar termalligetben34 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A fürdőkomplexumunk így vált teljessé, a korszerű gyógyászati központban súlyfürdővel, iszappakolással, tangentoros kádakkal, wellnesskádakkal, szén-dioxidos kezelésekkel, fizikoterápiás kezelésekkel, illetve gyógytornateremmel, gyógymasszázs-helyiségekkel várják a gyógyulni vágyókat. Ez utóbbi fejlesztéssel pedig végre idén május 21-én megkaphattuk a gyógyfürdő státuszt is.

A Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő fedett részlegén jelenleg úszómedence, tanmedence és gyógyvizes medence található szaunavilággal, valamint az emeleten az előbb említett gyógyászati centrummal. A strandfürdőnkben két gyógyvizes medence egész évben, egy termálvizes medence, egy gyermekmedence, egy élménymedence és egy jakuzzi pedig a strandszezonban várja vendégeinket. A szolgáltatások kiegészülnek még szaunaprogramokkal, wellnessmasszázzsal, vendéglátással, mezítlábas ösvénnyel, strandröplabdapályával, szabadtéri kondiparkkal és játszótérrel is. Büszkén mutatjuk be az intézmény gépházát is, amely a mai kornak megfelelő modern berendezésekkel, innovatív módon szolgálja a fürdő energiaellátását.

szakmai nap a bihar termalligetben23 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Végül, de nem utolsó sorban idén májustól saját forrásból - közel 25 millió forint összegből - megvalósult a 3 csillagos minősítéssel rendelkező, 28 lakókocsis – mindegyik parcella víz-és áram szolgáltatással ellátott – Bihar Termálliget Kempinggel várjuk az idelátogatókat - zárta mondandóját az ügyvezető. 

Zámbori Péter néhány szóban bemutatta városunk turisztikai attrakcióit is és beszélt azokról a fejlesztési lehetőségekről, melyek segíítségével népszerű turisztikai desztinációvá válhat Berettyóújfalu és a bihari régió az elkövetkezendő években.

szakmai nap a bihar termalligetben01 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

"A mai nap célja, hogy jógyakorlatokat lássunk és tapasztaljunk" - kezdte köszöntőjét Katona Ilona, a Turisztikai és Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület elnöke, aki néhány szóban bemutatta a szervezetet. Mint megtudtuk, a klaszter tulajdonképpen a versenytársak szövetsége, fő profiljuk a termál-, gyógy- és wellnessturizmus, legfőbb céljuk pedig, hogy minél szélesebb körben fogják össze a turisztikai szektor szerplőit, ezáltal eredményesebbek lehessenek a turisztikai piacon. A 19 évvel ezelőtt alulról induló szerveződés jelenleg 38 tagot tudhat magáénak, melyek között megtalálhatóak kisebb és nagyobb fürdők, szállodák, ingatlanfejlesztők, beszállítók, oktatási intézmények, önkormányzatok és olyan turisztikai szolgáltatók is, mint például a szolnoki Reptár.

Elnök asszony elmondta, a szervezet tagjai szívesen látogatnak belföldi és külföldi turisztikai létesítményeket, hogy ezáltal jógyakorlatokat gyűjtsenek, amelyet azután mindenki hasznosítani tud a saját területén. Így esett a választásuk a beretttyóújfalui fürdőre is, amely hatalmas fejlődésen esett át az elmúlt esztendőkben, ezért kíváncsian várják a bejárást, hogy megismerhessék mit tud nyújtani Magyarország legfiatalabb gyógyfürdője.

szakmai nap a bihar termalligetben15 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

You have no rights to post comments