artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2024. március 4-én reggel 8 órakor nyit a Bihar Termálliget Strand-és Termálfürdő gyógyászati részlege, hétköznaponként 8 és 15 óra között várja majd a gyógyulni vágyókat. Erről tartott sajtótájékoztatót ma reggel Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Zámbori Péter, a Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője. KÉPGALÉRIA

Muraközi István polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: Berettyóújfalu legnagyobb beruházásának részeként március 4-én, reggel 8 órakor megnyitja kapuit a Bihar Termálliget Strand-és Termálfürdő gyógyászati részlege, amely jelentős mérföldkő városunk életében. A szükséges engedélyezési eljárások és a kapcsolódó szerződések aláírása a Gróf Tisza István Campus új fenntartójával, a Debreceni Egyetem Klinikai Központtal megtörtént.

2018-ban született az első 1 milliárd forintos kormányhatározat, amely a Bihar Termálliget fejlesztését célozta meg. Végül egy 3,5 milliárd forint összértékű beruházás valósulhatott meg, amelyhez a Magyar Állam közel 3 milliárd forintos támogatást nyújtott és ezt egészítette ki egy INTERREG-es pályázat, amelyből a gyógyászati részleg eszközbeszerzései lettek finanszírozva. További 200 millió forint önkormányzati önerő is a fejlesztés rendelkezésére állt.

Az új gyógyászati részleg a Gróf Tisza István Campus külső telephelye lesz. A szolgáltatások minden biztosított és egészségügyi szolgáltatás igénybevételére jogosult magánszemély számára elérhetőek lesznek, naptári évenként 2 alkalommal teljesen ingyenesen. A kezeléseket vagy a Campus járóbeteg szakrendelésein, vagy a helyszínen minden hétköznap 9 és 11 óra között lehet igényelni, melyhez háziorvosi beutaló szükséges! Szolgáltatásonként maximum 15 alkalmas kezelések igénybevételére van lehetőség.

gyogyaszati reszleg atadas 20 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepnggyogyaszati reszleg atadas 09 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Muraközi István kiemelte, az intézmény európai színvonalú eszközparkja, az 1997 óta gyógyvíz minősítésű herpályi gyógyvíz, illetve a Gróf Tisza István Campus orvosai és egészségügyi szakszemélyzete garancia arra, hogy a berettyóújfalui és a bihari emberek egészségét méltó módon tudja szolgálni.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a benyújtott új költségvetésében jelentős támogatást kíván nyújtani az itt élőknek a fürdő igénybevételére. A szociális rendelet módosításával új lehetőségek nyílnak meg. A Berettyóújfaluban élő 65 év felettiek Berettyó Kártyáján egy 10 alkalmas fürdőbelépő ára kerül aktiválásra, amit a naptári évben lehet felhasználni. Továbbá minden 16 évet be nem töltött gyermeket nevelő szülő részére gyermekenként 10.000 Ft utalása lesz biztosítva a Berettyó Kártyára, amit szintén naptári éven belül lehet felhasználni.

gyogyaszati reszleg atadas 07 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepnggyogyaszati reszleg atadas 02 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Zámbori Péter ügyvezető kiemelte: Kelet-Magyarország legmodernebb gyógyászati létesítményével rendelkezünk. Az, hogy egy kórházi háttér áll egy kisvárosi fürdő mögött, szintén nagy előnyt jelent. A gyógyászati rész elsősorban a helyieknek és a környékbelieknek létesült, de már a határ túloldaláról is sokan érdeklődnek, hogyan tudnák ők is igénybe venni a szolgáltatásokat.

Zámbori Pétertől megtudtuk azt is, hogy a szálláshelyek kapacitásbővítése is tervben van. A kemping önminősítése már megtörtént, a napokban a hivatalos tanúsító szervezet felé is továbbítva lesz. Ezek után egy 30 lakóállásos kemping létesülhet a fürdő szomszédságában. A Herpály Vagyonkezelő Kft. pályázatot írt ki egy megvalósíthatósági tanulmány készítésére, amely a fürdőhöz kapcsolódó szállodai beruházásra fog vonatkozni. Ezekkel a lépésekkel egy komplex egészségturizmus valósulhat meg Berettyóújfaluban.

gyogyaszati reszleg atadas 14 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepnggyogyaszati reszleg atadas 17 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A NEAK a rendelet alapján 11 gyógyászati kezelést finanszíroz, ebből ezentúl 10 a rendelkezésünkre áll Berettyóújfaluban (a mofetta kivételével). Ilyenek pl. az iszapkezelés, súlyfürdő, csoportos vízalatti gyógytorna, masszázs, tangentor kád, 4 rekeszes galvánkád.

A gyógykezelések igénybevételéhez a fürdőbelépőt természetesen nem kell megvásárolni.

Az ügyvezető beszámolt arról is, hogy a református egyházzal és a tankerülettel együttműködve sikeresen elindult a tanulók úszásoktatása. Közös cél, hogy a helyi iskolákba járó minden gyermek tanuljon meg úszni.

A sajtótájékoztatót követően lehetőség nyílt a gyógyászati részleg megtekintésére is.


Mint arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, az Bihar Termálliget emeleti szintjén kialakított gyógyászati részleg hasznos alapterülete 688 m2, ahol járóbeteg szakellátás keretében fizioterápiás kezelések, mágnesterápia, gyógytorna (egyéni és csoportos), gyógymasszázs, balneoterápiás, hidroterápiás kezelések: tangentor, rekeszes galván, szénsavas kádfürdő, iszapkezelések, víz alatti torna, súlyfürdő, nappali szanatóriumi ellátás valósul meg.

 

You have no rights to post comments