artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. november 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejfölös tökleves

Sertésszelet Budapest raguval borítva, párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Vaníliakrémes palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Paradicsomleves

Tarhonyás hús

Heti "B" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

HETI MENÜ

"Iskolai újságnak indult. Egy interjúval kezdődött. Azután jött sorba a többi interjú is. És egyszer csak a tanárok mögött megláttam az "EMBERT"...

... az ifjú, álmokat szövögető diákot, a hétköznapi gondokkal küzdő felnőttet, a családanyát, családapát, a széles látókörű, művelt embert, az elkötelezett, hivatásának élő pedagógust. A beszélgetések során sokat tanultam az emberi értékekről, a kitartásról, a munkáról. Közel kerültünk egymáshoz. Egyszeriben fontosak lettek számomra ezek az írások, mert az én tanáraim gondolatait tartalmazták. Én is megyek. Sok mindent viszek, de ezt a könyvet itt hagyom emlékül. Szeretettel, egy ballagó diák: Nagy Anikó Katalin"

 

Köszöntöm a cikk olvasóit!

Nagy Anikó Katalin vagyok, volt "Aranyos" diák és jelenleg elsőéves jogászhallgató a Debreceni Egyetemen.
Az "Aranyos" Szavak című interjúkönyvet 2011-ben, a gimnáziumból való ballagásom napján ajándékoztam az iskolának. Ezzel a kötettel szerettem volna megköszönni az iskola tanárainak mindazt, amit az ott töltött 4 év alatt kaptam.

Fogadjanak szeretettel egy újabb ízelítőt a könyvből.

 

 

 

Mihucz Sándorné
közgazdásztanár-okleveles könyvvizsgáló

 

Hová járt tanárnő iskolába és mi ebből az időből a legkellemesebb emléke?

Nagykállóban, egy Nyíregyháza melletti kisvárosban éltem 23 éves koromig, itt jártam általános iskolába és a helyi Korányi Frigyes Gimnáziumban érettségiztem. Üzemmérnöki diplomámat a GATE (ma SZIE) Gyöngyösi Főiskolai karán szereztem, közgazdász tanári diplomámat pedig a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen (ma Corvinus Egyetem). Legeslegjobban gimis szerettem lenni.

Emlékszik még mi szeretett volna lenni kiskorában?

Általános iskolában matematika-fizika vagy kémia szakos tanárnak készültem, mindig jobban érdekeltek a reál-tárgyak. Kamasz koromban már érzékelve az egyes szakmák társadalmi és anyagi megbecsültségét fogorvos szerettem volna lenni (itt is fizikából és biológiából kell felvételizni), végül a szüleim példáját követve a gazdasági pályát választottam magamnak. 

Hogyan szeretett bele a közgazdaságtanba?

Mint említettem mindig is vonzott a számok világa, és a felnőtté válásom korszaka nagyjából egybeesett egy történelmileg is izgalmas korszakkal, a politikai-gazdasági rendszerváltással.

Tehát én még tanultam politikai gazdaságtant is, majd modern közgazdaságtant is.

Melyik részét szereti jobban tanárnő? Mikro vagy a makroökonómiát?

Mindkettőt nagyon szeretem, de ha csak az egyiket taníthatnám, a makroökonómiát választanám.

Akadt nehézsége egyikkel is?

Nem, mindkettő nagyon logikusan felépülő elméletekből áll.

Mióta dolgozik itt?

11. tanévemet kezdtem az idén.

Hogyan lett okleveles könyvvizsgáló?

A nagyobbik fiammal voltam otthon GYES-en, és hiányzott valami szellemi elfoglaltság és szeretek tanulni. Akkor még könyvelőként képzeltem el a jövőmet és már megvolt a mérlegképes könyvelői végzettségem és a diplomám, ezek megléte szükséges volt akkor a jelentkezéshez. Így beiratkoztam egy debreceni képzésre. Mire elvégeztem, megszületett a második fiam is.

Hogyan tetszett meg önnek ez a foglalkozás?

Tanár végül is véletlenül lettem, - bár azt hiszem véletlenek nincsenek - a GYES utolsó évében már akkor is lehetett munkát vállalni, és egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet arra, hogy óraadót keresnek az Aranyban. Így jelentkeztem, aztán itt ragadtam és eddig egyáltalán nem bántam meg.

Mire a legbüszkébb itt az iskolában és a magánéletében?

Az iskolában talán arra, hogy jól kijövök mind a kollégáimmal, mind a diákjaimmal. Viszonylag ritkán kerülök konfliktusba és igyekszem azokat minél gyorsabban és jól elrendezni. A magánéletben természetesen a két gyermekemre, de egyébként is nagyon szerencsésnek érzem magam a családomat illetően.

Kérem, mutassa be egy napját.

Öt-hat között kelek, attól függően, hogy reggel főzőm-e az ebédet, vagy már este megtettem.

A szokásos reggeli teendők után általában 7-kor indulok az iskolába és délután 3-4 óráig vagyok bent. Hazafelé menet bevásárolok, otthon pedig a szokásos házimunkák várnak, én hét közben is mosok, vasalok, takarítok folyamatosan, nem szeretek mindent hétvégére hagyni. Ez persze nem tölti ki a teljes délutánomat, tanulok vagy játszom a kisebbik fiammal (a nagy már kollégista), olvasok, „angolozok”, stb. Este TV-zek, majd 10-11 között fekszem le.

Mely képességét/tulajdonságát szereti alkalmazni a mindennapokban?

Igyekszem türelmesnek és megértőnek lenni, igyekszem nem elfelejteni a saját kamaszkori problémáimat, érzéseimet, de a sumákolást nehezen viselem.

Hol szeret pihenni?

Bárhol, ahol kevés az ember és sok a fa. Nagyon beszédes vagyok és könnyen teremtek kapcsolatot, de pihenni úgy tudok a legjobban, ha senki nem szól hozzám, és kerülöm azokat a helyeket, ahol sokan vannak.

Szeret utazni?

Nagyon szeretek, azaz szeretnék. Szeretném, ha több lehetőségem lenne erre. Mi mindig csak Magyarországon belül utazunk, nagyon sok csodálatos hely van akár a közvetlen környezetünkben is.

Kis vagy inkább a nagyvárosokat választja pihenés helyéül?

Kisvárost, vidéket.

Mi a kedvencétele? Itala? Színe? (Szerencse)Száma? Filmje? Könyve? Zenéje? Sportja? (Sportol/t-e?)

Utóbbi években kedvenc ételeim a levesek, bármelyik. Italom a víz. Színem a földszínek: zöld, barna, natúr. Szám:17, Film: nincs kedvenc, de elsősorban a magyar filmeket szeretem, a maiakat és a régieket is. Könyv: elsősorban regényeket olvasok, felnőttkori kedvencem Szabó Magda. Zene: Queen, LGT, Republik, mostanában Szekeres Adrienn

Mi a horoszkópja?

Kos.

Mi a hobbija?

Most az angol nyelv.

Van kedvenc idézete vagy mottója?

Családunkban apáról lányra, anyáról fiúra száll ez az „útra bocsátó” ige, Bibliai idézet:

„legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelídek mint a galambok” Máté 10,16.