artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Örömmel fogadtuk a hírt Sijo Bagoly Tibortól - a világ egyetlen nem ázsiai Wah Ngai Wing Tsun nagymesterétől -, miszerint mestervizsgát tart városunkban, amelyre szerkesztőségünk is meghívást kapott.

Sijo Bagoly Tibor a világszövetség vezetőjének, Leung Kwok Wah nagymesternek a legmagasabb fokozattal rendelkező első személyes tanitványa. A helyszín - a központi kung fu terem - ahová invitálást nyertünk, az európai központ is egyben. Mint azt Sijotol megtudtuk, - mivel a jelenlegi vírushelyzet miatt a kiutazás még nem megoldott - ebből a teremből online képzéseket is tart Argentinában, Braziliában, Mexicóban, Paraguaiban, Uruguayban és Chilében élő tanítványainak. 

Kung Fu teremKung Fu vizsga04

A két frissen vizsgázott mesternek, Szűcs Lászlónak és Szilágyi Norbertnek feltettünk néhány kérdést:

Kung Fu vizsga02 - Mit jelent neked a mesterré válás?

SZ.N.: Mesterré nem egyik napról a másikra válik az ember. Ez is egy folyamat. Elértem egy bizonyos technikai és elméleti tudást, amit át tudok adni akár más tanulók számára is. Mesternek lenni úgy érzem, hogy megkövetel tőlem egy fajta magatartást aminek igyekszem eleget tenni, legyen szó az edzőteremről vagy azon kívülről.

 - Hogyan formálta át az életed a Wah Ngai Wing Chun Kuen?

SZ.N.: A Wah Ngai Wing Chun Kuenre jellemző tulajdonságok, úgy mint pl; a rugalmasság gyorsaság, ésszerűség, egyenesség hatékonyság, letisztultság nem csak a harcra, hanem az élet más területeire is jótékony hatással lesznek egy bizonyos tudás és idő után; legyen szó munkáról vagy magánéletről egyaránt.

 - Miért ajánlanád mások számára is?

SZ.N.: Mert amellett, hogy a Wah Ngai Wing Chun Kuen egy nagyon erős önvédelmi és harci tudást ad, mindenki megtalálja benne a saját érdeklődésének megfelelő dolgot: a közösséget, a kikapcsolódást, a harci technikákat, a Kínai kultúrát, és a teljes figyelmet igénybe vevő edzéseknek köszönhetően segít elszakadni a szürke hétköznapoktól...

 - További tervek az előrehaladásban?

SZ.N.: Szeretném tökéletesíteni az eddig tanultakat és szeretnék újabb fokozatokat elérni, ezáltal tudást és tapasztalatot szerezni Mesterem segítségével az elkövetkező időszakban.

 Kung Fu vizsga03- A jövőjet tekintve melyek a további tervei a kung fuval kapcsolatban?

SZ.L.: Szeretem a kung fut, ezért továbbra is szeretnék minél többet megtanulni és minél magasabb szintre emelni a tudásom elméletben és gyakorlatban egyaránt !

- Szeretne a mestere nyomdokaiba lépve, oktatni?

SZ.L.: A mester engedélyével és a megfelelő tudással majd igen!

 - Hogyan formálja a hétköznapjait a Wah Ngai Wing Chun?

SZ.L.: Rendszerezi a napjaimat! Úgy érzem nagyon jó hatással van rám mind szellemileg mind fizikailag! Jól fejleszti az állóképeségem és segít az összpontosításban is, és ezek a dolgok észrevehetők a mindennapjaimban. Hálás vagyok a Mesteremnek, hogy segített eljutni idáig! Köszönöm, hogy mindig támogatott és vezetett minket az idáig vezető úton! Bízom benne, hogy sokáig így is marad!

Legközelebb a tanuló fokozat vizsgázóival készült beszélgetésünket tesszük közzé.

You have no rights to post comments