precizbanner

19osz

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. szeptember 18. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tarhonyaleves

Csirkemell sajtos-mustáros pácban, zöldséges rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tojásleves

Zúzapörkölt galuskával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

Színvonalas műsort ajándékozott 2019. augusztus 17-én Székelylengyelfalva Berettyóújfalunak a magyar államalapítás ünnepe alkalmából. A meleg baráti hangulatú este során vendégeink népzenével, néptánccal, anekdotákkal, kórusénekkel szórakoztatták az érdeklődőket a Nadányi Zoltán Művelődés Házban. KÉPGALÉRIA 

 

Ajándék Székelylengyelfalvától 05Bálint Domokos, a székelylengyelfalvi Orbán Balázs Társaság elnöke köszöntőjében elmondta, nem csak magukat hozták ide ma este, hanem egy darabot Lengyelfalvából, hogy lássuk, hol is született a legnagyobb székely. Mint megtudtuk, régi vágyuk teljesül azzal, hogy felléphetnek Berettyóújfaluban, melyet Orbán Balázs képviselt a magyar országgyűlésben 1881 és 1890 között. Ezen odaadó tevékenységével megalapozta a jelenleg is tartó jó kapcsolatot Székelylengyelfalva és Berettyóújfalu között.

Az alig 300 lelket számláló, jobbára katolikus vallásúak lakta település és Berettyóújfalu több szálon is kötődik egymáshoz. A Székelylengyelfalván megrendezésre kerülő Orbán Balázs emléknapon Berettyóújfalu küldöttsége is rendszeresen részt vesz, illetve a Bihari Népfőiskola és munkatársai civilek bevonásával már több mint 10 éve teszi még szebbé a székelylengyelfalvi gyerekek karácsonyát ajándékcsomagok készítésével és a személyes átadással.

A jó kapcsolatnak köszönhetően 2016-ban egy hetet töltöttek városunkban  a székelylengyelfalvi gyerekek az önkormányzat meghívására, amikor megismerkedhettek Berettyóújfalu és a környező vidék földrajzi, történelmi és kultúrális adottságaival illetve a szórakozási lehetőségekkel.

Ajándék Székelylengyelfalvától 20Ajándék Székelylengyelfalvától 24

 

Szóljon hozzá!