artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bojton immár hagyománnyá vált ez a szép ünnepi műsorokkal összekötött, három napos ünnepség, amely 2017. október 19-én kezdődött, amikor az idős korú lakosokat, házaspárokat köszöntötték. KÉPGALÉRIA

Óvodások és iskolások szórakoztatták a szép korú vendégeiket. A második napon, október 20-án a 7. évét ünneplő tájházuknál településük nyugdíjas dolgozói között kitüntetéseket osztottak ki a községért és a közösségért végzett munkájuk miatt, majd megnyitottak a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület segítségével egy iparművészeti kiállítást, ahol a fiatalság többek között elsajátíthatta a nemezelés tudományát. Később, október 23-a alkalmából megemlékező műsor hangzott el, majd a templomkertben a műemlékük megkoszorúzásával zárult a második nap, ahol nagy örömükre megjelent Dr. Vitányi István illetve Bulcsú László is.

selyembojt kulturális napok 04selyembojt kulturális napok 07

Október 21-én, szombaton a tájháztól indulva öt tánccsoporttal indult a szüreti felvonulás, Berettyóújfalut a Rengő Néptáncegyüttes képviselte nagy-nagy sikerrel. Nem is csoda, hisz óvódásoktól kezdve, az iskolásokon át a felnőttekkel bezárva, három korcsoport táncolt együtt két koreográfiát is, ami nagyon tetszett mindenkinek. Négy gyönyörűen feldíszített helyszínen léptek fel a táncosok, majd a művelődési házban a közel 100 fellépőnek egy kis maradandó ajándékkal kedveskedtek a házigazdák, ezután isteni finom ebéddel köszönték meg fellépésüket a csapatoknak.

selyembojt kulturális napok 03selyembojt kulturális napok 17

A vendégekkel és a helyi lakosokkal ismét a tájházhoz vonultak és ott mindenki saját kezűleg süthette meg a bojtiak által már begyúrt és feltekert kürtöskalácsot. Nagyon kreatívak voltak a szervezők, de talán ez nyerte el mindenki tetszését a legjobban. Meg lehetett még ismerkedni a korongozással és a gyöngyfűzéssel, a játszóházban a különböző hagyományaikkal és végig lehetett nézni a tájház színes bemutatóját is.

selyembojt kulturális napok 14selyembojt kulturális napok 06

Pompás nap volt és még az időjárás is kedvezett a tökéletesen megszervezett Selyembojt Kulturális Napoknak. 

Hálás köszönet ennek a kis településnek, hogy ilyen nagy szívük van, és talán ezért is lesz olyan emlékezetes mindenkinek, aki részt vett ezen a gyönyörű rendezvényen! 

Külön gratuláció a szervezőknek, további sok sikert, kitartást kívánva Nekik! Jövőre ugyanott, ugyanilyen csodákkal!

Fotó és szöveg: Kucskár Éva (köszönet Szász Dórának mindenért!)

You have no rights to post comments