artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Július első hetében a Bihari Népművészeti Egyesület ismét megtartotta hagyományos alkotó táborát 6-14 éves gyerekeknek. Ez alkalommal azonban Berettyóújfalu olasz testvérvárosából, Porciából is érkeztek gyerekek, hogy részt vegyenek az egy hetes táborban.

 

 

Először két évvel ezelőtt, 2011-ben jött 6 olasz kisdiák a kézműves táborba, majd tavaly 6 magyar gyereket töltött egy hetet Porciában a Pro Porcia egyesület szervezésében.

A cserekapcsolat újabb állomásaként ismét mi voltunk a vendéglátói a hat 13-14 éves vendégnek és három kísérőjének.

Délelőttönként a Tavasz körúti alkotóházban munkálkodtak a résztvevők, az olasz és magyar gyerekek közösen készítettek különböző tárgyakat, játékokat a népművészeti egyesület tagjainak irányításával. Az elkészült rongybabákat, szövött tarsolyokat, gyertyákat, agyagedénykéket, kosarat, nemez és gyöngy karkötőt, mézes tésztát, gyékény figurákat, ugrókötelet, batikolt táskát mindenki elvihette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy egész napos kirándulás volt Sárrétudvariban, a Pegazus lovardában, ahol lovagoltak, és szekeres körúton ismerkedtek a faluval és a környékkel. A közös szekerezés során a táborban részt vevő 25 ember, felnőtt és gyerek együtt énekelte a mindenki által ismert dalokat, ki-ki saját anyanyelvén. Itt már kezdett „összerázódni” a társaság.

Délutánonként a vendégek különböző programokon vettek részt. Megismerték városunk nevezetességeit és ellátogattak Debrecenbe is.

Osztatlan sikert aratott a fürdő, ahol az utolsó napon a magyar gyerekekkel együtt élvezték a fürdőzés örömeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közös programok során a magyar és olasz gyerekek feloldódtak, áthidalták a nyelvi nehézségeket, kölcsönösen tanulták és tanították a szavakat egymásnak. Az elutazás előtti délutánon jó volt látni, ahogy önfeledten pancsoltak a medencében és címeket, telefonszámokat cseréltek.

Elmondhatjuk, hogy azok a gyerekek, akik részt vettek az alkotótáborban, ismét gazdagabbak lettek. Ez alkalommal nem csak az általuk elkészített tárgyakkal, az alkotás örömével, de új barátságokkal is.

A táborról készült fotók megtekinthetők az .

Nagy Andrea
táborvezető

You have no rights to post comments