artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Kocsis Csaba fotográfus legújabb alkotásai lesznek láthatóak Berettyóújfaluban, a Bella Costa étteremben, melyet Adventtől Vízkeresztig tekinthetnek meg az érdeklődők. A kiállítás megnyitójára 2012. november 29-én 17 órakor kerül sor.

 

 

Helyszín: Bella Costa étterem, Berettyóújfalu, Dózsa György u. 28.

A kiállítást megnyitja: Dupka György költő, a kárpátaljai Intermix Kiadó vezetője.

Közreműködik: Horváth Mónika, Ködöböcz Katinka, Kulcsár Fruzsina, Veres Alexandra

A vendégeket Muraközi István Berettyóújfalu Város polgármestere köszönti.

A kiállítás fő támogatói: Pálfi István Alapítvány, Karányi Zsolt

 

Minden ezután - Kocsis Csaba képei Papp-Für János ráhangolójával

Mélyebbre vésődnek az idő hieroglifái. Csak a kódok megfejtései, csak a nyelvezet értése hoz újra életet abba, ami már eleve élő. A rögzült pillanatok fogságába esett harmónia elválaszthatatlan részünk. A fotó megállítja a mozgást, hogy aztán újra és újra lendületbe hozza.

Munkács, Tiszapéterfalva, Makkosjánosi, Bene. Kárpátaljai települések az ismeretlenség szakadékának szélére sodródva. A képek legyőzik a nyelvi akadályokat, tőlünk függetlenül is élik/élhetik életüket akár más és más égtájakon is átívelve — talán még tovább is gondolják magukat. Tovább és túl a határokon, a kijelölt magyarság lövészárkain.

Az egyszerűség, a tisztaság az, ami elvezet minket ahhoz a vegytiszta élményhez, amelyben tökéletesen otthon érezhetjük magunkat. Mindenhol passzos ránk, felveszi alakunkat, nem szűk és nem is bő ránk sehol.

Ahogy belakjuk újra a házakat. A templomkertben meztelen harangozás. Ahogy lemossa az eső a rézgálicot, és ismét virágba borulnak az almafák. Ezernyi más és különböző élet indul útra, de mind egy közös kereszteződéshez ér. És innentől már szétválaszthatatlanok vagyunk.

Forrás:

You have no rights to post comments