artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Az országos veszélyhelyzettel kapcsolatos korlátozások értelmében nyilvános önkormányzati rendezvények szervezésére továbbra sincs lehetőség, viszont a város napja alkalmából Berettyóújfalu Város Önkormányzata mindenképp szerette volna, hogy a város közössége szempontjából jelentős események és eredmények kellő nyilvánosságot kapjanak. Ennek érdekében az alábbi programok – kizárólag az érintettek, illetve a Képviselő-testület tagjai részvételével – kerültek megrendezésre. KÉPGALÉRIA

2020. május 22-én, pénteken 20:30 órai kezdettel, a Kabos Endre Városi Sportcsarnok előtti téren került sor Berettyóújfalu korszerűsített közvilágosítási rendszerének átadására.

Az eseményen köszöntőt mondott Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, valamint Mezei József, a kivitelező MEZEI-VILL Kft. igazgatója. Közreműködött Kocsis Csaba énekmondó.

Mint arról már korábbi cikkünkben is beszámoltunk, Berettyóújfaluban utoljára 2000-es évek elején került felújításra a közvilágítás, aminek élettartama kb. 15 év, tehát már túlhaladta a korát és szükségessé vált a modernizálása. Berettyóújfalu közvilágításának LED-es felújítására kiírt meghívásos közbeszerzési eljárás nyertese a MEZEI VILL International Kft. lett.

Befejeződött a közvilágítás korszerűsítése04Befejeződött a közvilágítás korszerűsítése06

A MEZEI-VILL Kft. közel 10 éve kezdett el fejleszteni saját LED-es lámpatesteket és mára már a városunkban található gyárukból kerül ki a MEZEI-VILL LIGHTING márkanéven forgalmazott LED technológiával működő lámpatestcsalád, amelyet Magyarországon kívül külföldön is (pl. Románia, Németország, Horvátország, Ukrajna) sok helyen sikeresen alkalmaznak.

A meghibásodási arány elenyésző, mindössze 0,5%. Az eddigi 80 településen gyakorlatilag évek óta hibamentesen üzemel a LED Strike és Barracuda lámpatestekkel kiépített közvilágítás.

Így 50-60 %-os energia megtakarítást lehet elérni, magasabb fényerő, káprázásmentes, foltmentes világítás, kevesebb karbantartás mellett. Erre 10 évnél hosszabb garanciát vállal a MEZEI-VILL Kft.

Széles spektrumú, Strike Barracuda lámpatestcsaláddal építik ki Berettyóújfalu új közvilágítását. A jelenlegi 36W Kompakt helyett LED 16W , a 70 W Na helyett LED 50W, a 100W Na helyett LED 60W, a 150W Na helyett LED 94 W-os LED lámpatestek kerültek/kerülnek beszerelésre, valamint a 47-es főút belterületi szakaszán is növelték a megvilágítási szintet.

A projekt nem csupán lámpatestcserét jelent, hanem szükség esetén lámpakar cserét is, illetve azokon a városrészeken, ahol eddig nem volt, vagy nem kielégítő a közvilágítás, ez ott is bővítésre került/kerül.

Befejeződött a közvilágítás korszerűsítése14Befejeződött a közvilágítás korszerűsítése17

A gyakorlatban látva nagyon jól teljesítő közvilágítás valósulhatott meg Berettyóújfaluban, ráadásul ennek költségét bérletkonstrukció keretében, az így előállt megtakarításból tudja fedezni a város, egyéb plusz ráfordítás nélkül, és a futamidő letelte után az önkormányzat tulajdonába kerülnek a berendezések.

2020. május 23-án, szombaton 9 órától életfát ültettek az elmúlt évben született gyermekek tiszteletére a József Attila lakótelep parkjában. Köszöntőt mondott Bónácz János alpolgármester, közreműködött Rácz Anikó mesemondó. Az eseményre az érintett családok is meghívást kaptak.

Életfa ültetés a város napján 21Életfa ültetés a város napján 29

A népszerűnek bizonyult kezdeményezést 2019-ben, hagyományteremtő szándékkal indította el Berettyóújfalu Város Önkormányzata.

"Az ültetés szimbóluma egy új élet születésének.

Ahogyan a fa gyökeret ereszt és a földbe kapaszkodik, reméljük a gyermekek is úgy kötődnek majd a szülővárosukhoz.

Álmaik pedig, mint a fa ágai, az égig érnek majd."

A faültetést követően az önkormányzat nevében Muraközi István polgármester és Bónácz János alpolgármester elhelyezték az emlékezés koszorúját Báthory Gábor szobránál.

Koszorúzás a város napján 02Koszorúzás a város napján 03

You have no rights to post comments