artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A tavasz beköszöntével tovább folytatódik Berettyóújfalu közterületeinek szebbé, modernebbé, komfortosabbá tétele. Végre sor kerül a szentmártoni városrészre is,  a munkálatok részleteiről Demény Zsoltot, a városfejlesztési iroda helyettesét kérdeztük.

Kerékpárút 11Várhatóan március 16-án elkezdődnek a TOP-3.1.1-15-HB1-2016-00011 kódszámú „Kerékpárút fejlesztése Berettyóújfaluban” című, tavalyi évben elkezdett beruházásunk utolsó szakaszának kivitelezési munkái. Ennek során felújításra kerül a Bakonszegi úttól a Berettyó-hídig terjedő szakaszán - a meglévő szélességben - a kerékpárút, ami kétoldali szegélymegtámasztással és kétrétegű aszfaltburkolattal lesz ellátva. Felújításra kerül továbbá a mellette levő korlát is.

A híd túloldalától az Irinyi utcáig tartó szakasz esetében szintén minkét oldalon szegéllyel és kétrétegű aszfaltburkolattal látjuk el a kerékpárutat. A hídtól lefele a kerékpárút melletti folyóka elbontásra kerül és helyette egy előregyártott folyókaelemből álló vízelvezető valósul meg, teljesen a Morotva utcáig. A további szakaszon a meglévő duplafenekű folyóka fogja biztosítani a vízlevezetést.

Kerékpárút 13

Nagyításhoz kattints a képre!

tervrajz47.01.A kerékpárút kivitelezésének megkezdése után egy hónappal kezdődnek a 47-es számú főút berettyószentmártoni városrész átkelési szakaszának felújítási munkái is, ami a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában fog megvalósulni. A felújítás során a szegélykő kerül kicserélésre, több szakaszon lokális pályaszerkezet csere történik meg, az aknafedlapok szintbeemelése, illetve új kétrétegű aszfaltburkolat kerül a már nagyon elhasználódott aszfaltburkolat helyére. ( Erről korábbi cikkünkben bővebben írtunk. a szerk. )

A két beruházás kivitelezésének pontos összehangolása miatt már hetek óta kooperációk zajlanak, hiszen a munkálatok alatt is biztosítani kell a közlekedést. Mivel nagyon szűk időtartam áll mindkét kivitelező rendelkezésére, ezért fontos a két kivitelezés időbeli szakaszolása. Ez egy nagyon nehéz és összetett feladat, hiszen úgy kell a munkákat elvégezni, hogy a két kivitelező ne akadályozza egymást, a már elkészült munkákon további munkavégzés ne történjen, illetve közben - ha még szakaszosan is - de biztosítani kell a közlekedést. Ezek az egyeztetések már február elején elkezdődtek, és elmondhatom, hogy már össze is állt ez az ütemterv.

A  47. sz. Debrecen - Szeged II. rendű főút 38+150 - 39+760 km szelvények (Berettyószentmártoni átkelési szakasz) közötti szakasz burkolatfelújításának út-és vízépítési helyszínrajza, kattintásra NAGYÍTHATÓ! 

tervrajz47

Mire számíthatnak azok, akik ezen a szakaszon közlekednek a kivitelezés ideje alatt?

Most kicsit félve folytatom, mert tudom, hogy ezen a városrészen lakók annyit nyeltek már a hídfelújítás kapcsán, hogy már a forgalomkorlátozás szó hallatán is felszakadhatnak múltbéli sebeik, de sajnos most ismét lesz egy bő három hónap, amikor szintén nem lesz zökkenőmentes a közlekedés.


"El kell mondani, hogy lesznek ideiglenes forgalomkorlátozások, ideiglenes útlezárások, lámpás irányítások, de amint a felújítás után végre elmennek a kivitelezők (mert ugye amennyire vártuk, hogy jöjjenek, legalább annyira fogjuk várni a végén, hogy menjenek), egy rendezett főutcát fognak maguk után hagyni."


Kerékpárút 07

Lesz még egy fejlesztés, ami a Szentmárton tér szebbé tételét fogja szolgálni, hiszen támogatást nyertünk egy kerékpáros pihenőhely kialakítására hazai forrásból. Ennek kapcsán ez a tér, ami ennek a városrésznek a központi része, végre ténylegesen be fogja tölteni a szerepét. A beruházás során új térburkolatos sétányok épülnek meg, több pihenőhellyel, padokkal, hulladéktárolókkal, kerékpártárolókkal és egy kerékpár szervízponttal. Fák, cserjék fogják még hangulatosabbá tenni ezt a teret. Épül egy új, látványos, 3-14 év közötti korosztály számára használható játszótér is, amivel sok gyerek számára fogunk örömet szerezni.

szmartonkiviteliterv

jatszovarA kivitelezés tehát március 16-án kezdődik el (az időjárástól függően) és várhatóan május végére el is készül. A főúttal kapcsolatos munkálatok április közepén indulnak és várhatóan július közepére fejeződnek be. A kerékpáros pihenőhely még előkészítés alatt áll, de várhatóan július közepén kezdődnek a munkák és az ősz elején fog elkészülni.

Reméljük, hogy ezeknek a beruházásoknak köszönhetően a szentmártoni városrész főutcája és annak környéke végre rendezetté válik.

You have no rights to post comments