artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mint arról korábban már beszámoltunk, néhány éven belül az M35-ös autópályán kívül újabb gyorsforgalmi út teheti könnyebbé a bihari régió megközelíthetőségét, ezáltal jelentősen javítva Berettyóújfalu és a környező települések gazdasági potenciálját. Ennek nyomvonaláról döntött most a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlése. Az érintett települések: Gáborján, Váncsod, Bojt, Biharkeresztes, Told, Berekböszörmény, Körösszegapáti, Magyarhomorog, Körösszakál, Biharugra, Komádi, Zsadány, Okány, Sarkad, Tarhos, Gyula, Békés, Békéscsaba.

A jelenleg 2x1 sávos, Debrecent Szegeddel összekötő 47. sz. főút Debrecen-Békéscsaba közötti szakaszának 2x2 sávos kialakítását célzó tervezési folyamat már 2018-ban elkezdődött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. irányításával. A szakmai egyeztetések végére három nyomvonal került kiválasztásra. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése március 8-i ülésén a térképen pirossal jelölt, „I” számú nyomvonal támogatásáról döntött. Az indoklás szerint ezen útszakasz megvalósítása több új gazdasági és társadalmi lehetőséget nyitna meg, továbbá elmondható, hogy az I. számú nyomvonal vonatkozásában keletkezik a legkevesebb és legkisebb mértékű konfliktus élővilág-védelmi és környezetvédelmi szempontból.

déli elkerülő út nyomvonalak

Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés a Hajdú-Bihar Megye Területi és Gazdaságstratégiai Fejlesztési Tervéről szóló tájékoztatót is. A készülő dokumentum az „Észak-kelet Magyarország komplex területi és gazdaságstratégiai fejlesztési terve a határon túli területek bevonásával” címet viseli, ezen belül Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a határos külhoni területek középtávú fejlesztési tervét tartalmazza. Küldetése, hogy a térségre irányuló jelenlegi kormányzati figyelem a betelepülő nagyvállalatok és befektetések hatásait fenntartható fejlődési pályára állítsa.

dsc 0120

A testület elfogadta továbbá a megyei önkormányzat 2018. évi költségvetési rendeletének módosítását, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2019. évi üzleti tervét, valamint a PURE COSMOS („Authorities Role Enhancing Competitiveness of SMEs” – „Állami intézmények szerepe a kis- és középvállalkozások versenyképességének erősítésében”) projekt keretében kidolgozott Megyei Akciótervet is.

j1wncmre

A közgyűlés végén bemutatkozott a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium valamint a berettyóújfalui Brózik Dezső tagintézmény.

wir5ixk5

You have no rights to post comments