precizbanner

epervasa15

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. június 2. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldségkrémleves

Cigánypecsenye sült burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Feketeerdő szelet 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Brokkoli krémleves

Paprikás csirke tésztával

"B" menü:

Paradicsomleves

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

Nemrég látott napvilágot az az információ, amely szerint néhány éven belül az M35-ös autópályán kívül újabb gyorsforgalmi út teheti könnyebbé a bihari régió megközelíthetőségét, ezáltal jelentősen javítva Berettyóújfalu és a környező települések gazdasági potenciálját. A részletekről Demény Zsoltot, a Városfejlesztési Iroda vezető főtanácsosát kérdeztük.

 - Már az M35-ös autópálya tervezésnél felmerült, hogy annak folytatásaként épülni fog egy déli elkerülő gyorsforgalmi út, amit M47-es gyorsforgalmi útként jeleztek a terveken, most úgy tűnik egyre nagyobb a valószínűsége, hogy pár éven belül meg is fog épülni. A gyorsforgalmi út Berettyóújfalu-Békéscsaba-Szeged között gyorsítaná meg a közlekedést, ami körülbelül felére csökkentené a mostani utazási időt.

m35.02

Fontos ez azért is, mert amióta kiderült, hogy a BMW Debrecenben kíván új gyárat építeni, több Békés- és Hajdú-Bihar megyei cég is tervezi, hogy beszállítóként részt venne a gyártásban, és ebben az esetben nagyon fontos a gyors elérési út megléte. A tanulmányterv készítésére két tervező céget bízott meg a NIF Zrt., akik több útvonalat jelőltek meg lehetséges nyomvonalként. Ezekből végül három nyomvonal kidolgozására kaptak megbízást. Kettő az M35-ös autópálya folytatásaként kerülne megépítésre, míg egy az M4-es autópályából ágazna le. Berettyóújfalu szempontjából mindhárom nyomvonal elfogadható lenne, de mivel bennünket a bihari régió központjaként tartanak számon, így mindenképpen a hozzánk szorosan kötődő települések véleményét is figyelembe vesszük amikor dönteni fogunk arról, hogy melyik nyomvonalat támogatjuk.

Jelenlegi információnk szerint jövő év áprilisára kell elkészülnie a tervező cégnek a három nyomvonal tanulmánytervével, ezután várhatóan 2021-re kell elkészíteni a végleges nyomvonal engedélyezési szintű tervét. Az, hogy pontosan mikor indulhat a kivitelezés attól is függ, hogy mennyire tudják ütemezni a beruházást, mert ilyen nagyságrendű kivitelezésnél több szakaszra kell bontani az építést, és ha ez jól ütemezhető, akkor nagyobb esélye van annak, hogy ez ténylegesen meg is épüljön.

Mi abban bízunk, hogy mivel az M35-ös, illetve az M4-es autópálya Berettyóújfaluhoz van közel, így onnan fogják kezdeni a gyorsforgalmi út építését, így 5-6 éven belül még egy gyorsforgalmi út fogja érinteni Berettyóújfalu határát. Tudva, hogy leghamarabb a le- és felhajtók közelében települnek le a gazdasági egységek, így jó esélye van annak, hogy hamarosan több cég fog telephelyet építeni Berettyóújfaluban és a város közelében.

Déli elkerülő út nyomvonalak

Szóljon hozzá!