artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2019. február 7-én sajtótájékoztatón ismertette Muraközi István polgármester és Kolozsvári István kulturális menedzser a napokban meghirdetett "Berettyóújfalu az én városom" című pályázat részleteit.  

Mint arról korábban hírt adtunk, Berettyóújfalu Város Önkormányzata pályázatot hirdet, melynek eredményeként a város természeti és épített, Berettyóújfalu, az én városom  pályázat 03valamint kulturális örökségét, turisztikai célpontjait, látványosságait hagyományos vagy újszerű látásmóddal, kreatívan mutathatják meg a pályázók, továbbá lehetőség nyílik a városképben is helyet kapó új műalkotás létrehozására. A pályázat elsődleges célja a városértékeinek, előnyös tulajdonságainak bemutatása és hangsúlyozása.

Muraközi István polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, mindazon személyek jelentkezését várják, aki valamilyen módon pozitív értelemben kötődnek városunkhoz, tehát pályázhat:

 • Berettyóújfaluban élő, tanuló és/vagy dolgozó magánszemély, illetve Berettyóújfaluban működő közösség
 • Más településen élő, de Berettyóújfaluban élő és/vagy dolgozó, vagy berettyóújfalui civil szervezetben tevékenységet végző magánszemély
 • Berettyóújfaluban élő, de más településen élő és/vagy dolgozó magánszemély
 • Berettyóújfaluból elszármazott magánszemély

 A pályázatokat két kategóriában lehet benyújtani:

 1. Köztéri műtárgy, térplasztika vagy élőnövény-kompozíció tervezése, amelyhez lehetséges helyszíneket is megadtak a pályázatban, de a pályázók új helyszíneket is kiválaszhatnak. Fó szempont a megvalósíthatóság, időtállóság
 2. Különböző műfajú alkotások készítése, amelyhez kapcsolódóan olyan egyedi műalkotásokat várnak, melyek témája Berettyóújfalu múltjához vagy jelenéhez, a város életének bármely területéhez (helyszínek, nevezetességek, személyek stb.) kapcsolódik. Pályázni a következő műfajokban lehet:
  • Fotó
  • Film
  • Zene
  • Képzőművészeti alkotás
  • Nép-és/vagy iparművészeti alkotás
  • Irodalmi alkotás

Berettyóújfalu, az én városom  pályázat 06

Kolozsvári István kulturális menedzsertől megtudtuk, a  pályázat egyfordulós, nevezési díj nincs. Eredményhirdetésre  2019. május 25-én a városnapi rendezvények keretében kerül majd sor. A pályázat eredménye kizárólag közönségszavazással születik meg, szavazni a többféleképpen lehet:

 • www.berettyoujfalu.hu oldalon indított szavazással
 • a Berettyóújfalu, mindannyiunk városa facebook-oldalon
 • a pályamunkákat bemutató kiállítás helyszínén elhelyezett szavazóurnában, a helyszínen átvehető szavazólapon

A menedzser kiemelte, a pályázat végeredménye és a pályázók neve a díjátadásig nem publikus. A sajtótájékoztatón elhangzott, az I. kategóriában benyújtott nyertes terv megvalósításához Berettyóújfalu Város Önkormányzata 1.400.000 Ft keretösszeget biztosít.

Az I. és a II. kategóriában egyaránt 3-3 díj kerül kiosztásra.

Első díj: 150.000,- Ft

Második díj: 100.000,- Ft

Harmadik díj: 50.000,- Ft

A pályaművek beadására  2019. február 4. és április 14. között van lehetőség Berettyóújfalu Város Önkormányzata Polgármesteri Kabinet ügyfélszolgálati irodájában, ügyfélfogadási időben.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, habár még csak néhány napja került meghirdetésre a pályázat, máris élénk érdeklődés tapasztalható. Muraközi István polgármester zárásként megjegyezte, először tettek közzé ilyen tipusú felhívást várounkban, de ha nagyszámú értékes pályamű érkezik, akkor a későbbiekben is meghirdetésre kerül majd a pályázat.

A részletes pályázati kiírás EZEN A LINKEN olvasható, további tájékoztatást nyújt Kolozsvári István kulturális menedzser, az 54/505-412-es telefonszámon, valamint a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

You have no rights to post comments