artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu Város Önkormányzata pályázatot hirdet, melynek eredményeként a város természeti és épített, valamint kulturális örökségét, turisztikai célpontjait, látványosságait hagyományos vagy újszerű látásmóddal, kreatívan mutathatják meg a pályázók, továbbá lehetőség nyílik a városképben is helyet kapó új műalkotás létrehozására. A pályázat elsődleges célja a város értékeinek, előnyös tulajdonságainak bemutatása és hangsúlyozása.

Pályázni két kategóriában lehet:

  1. Köztéri műtárgy, térplasztika vagy élőnövény-kompozíció tervezése 

Olyan megvalósítható térelemek, kompozíciók tervét várjuk, melyek a város jól látható pontjain, közterületeink valósíthatók meg. Az anyaghasználat szabadon választható, de kérjük figyelembe venni a kivitelezhetőséget és az időtállóságot. Méretbeli korlátozás szintén nincs, az adott helyszín arányaihoz való illeszkedésre kell törekedni.

Lehetséges helyszínek:

  • A 47. és 42. számú főutak kereszteződésénél lévő körforgalom középszigete
  • Szent István tér
  • Népliget
  • Bihar Termálliget előtti park
  • Lakótelepek parkjai
  • Szentmárton tér
  • A 47. számú főút berettyószentmártoni körforgalmának középszigete

Benyújtás módja:

Helyszín- és alaprajz, valamint látványterv, és lehetőség szerint makett benyújtásával.

  1. Különböző műfajú alkotások készítése

Várjuk olyan egyedi műalkotások benyújtását, melyek témája Berettyóújfalu múltjához vagy jelenéhez, a város életének bármely területéhez (helyszínek, nevezetességek, személyek stb.) kapcsolódik. Pályázni a következő műfajokban lehet:

  • Fotó
  • Film
  • Zene
  • Képzőművészeti alkotás
  • Nép-és/vagy iparművészeti alkotás
  • Irodalmi alkotás

A képi, zenei és szöveges alkotásokat elektronikus adathordozón, a képző-, ipar- és népművészeti alkotásokat eredetiben kérjük benyújtani.

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI, BEKÜLDHETŐ PÁLYAMŰVEK SZÁMA:

A pályázat egyfordulós. Nevezési díj nincs.

Pályázók köre:

  • Berettyóújfaluban élő, tanuló és/vagy dolgozó magánszemély, illetve Berettyóújfaluban működő közösség
  • Más településen élő, de Berettyóújfaluban élő és/vagy dolgozó, vagy berettyóújfalui civil szervezetben tevékenységet végző magánszemély
  • Berettyóújfaluban élő, de más településen élő és/vagy dolgozó magánszemély
  • Berettyóújfaluból elszármazott magánszemély

A pályázaton egy pályázó több kategóriában is pályázhat, kategóriánként legfeljebb 2 db pályamunkával.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy terveiket/alkotásaikat a Kiíró kiállításon is bemutassa, illetve a Berettyóújfalu város honlapján és a közösségi médiában közzétegye. A pályázat résztvevői a pályaművek beküldésével elfogadják a pályázati feltételeket, valamint hozzájárulnak, hogy a pályaműveket a Kiíró a pályázat archívumában megőrizze. A díjazottak hozzájárulnak, hogy a Kiíró kiállításon, valamint a bemutatott helyszínekkel, a pályázattal, illetőleg az általa készített kiadványokban, online és nyomtatott publikációkban, illetve az ezt népszerűsítő reklámkampány során – a készítő(k) nevének minden esetben való feltüntetésével egyidejűleg – ám térítésmentesen, korlátozás nélkül felhasználják.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adataikat a kiírók a pályázat időtartama alatt, valamint azt követő 1 évig kezeljék. A személyes adatok kezelése célhoz kötött, azok harmadik személyek számára át nem adhatók, valamint kezelésük megfelel a vonatkozó jogszabályoknak.

A pályázó a pályázat benyújtásával kijelenti, elismeri és szavatolja, hogy az általa beküldött pályamunka kizárólag a saját, egyéni/közössége eredeti alkotása, semmilyen szerzői jogot, védjegyet, erkölcsi jogot, magán/kiadói vagy egyéb szellemi jogot nem sért bármely szervezet vagy személy kapcsán, valamint, hogy harmadik félnek nincs jogi követelése a pályamű vonatkozásában.

A pályázó a pályázaton való részvétellel vállalja, hogy - a pályázat anonimitásának érdekében - a közönségszavazás lezárásáig a pályaműveit semmilyen formában nem hozza nyilvánosságra. Ezzel ellenkező magatartás a pályázatból történő azonnali, automatikus kizárást von maga után.

Pályázat benyújtásának helye:

A pályázatokat ügyfélfogadási időben, Berettyóújfalu Város Önkormányzatához, a Polgármesteri Kabinet ügyfélszolgálati irodájában lehet benyújtani.

A pályázatokkal kapcsolatban további tájékoztatást nyújt:

Kolozsvári István kulturális menedzser, az 54/505-412-es telefonszámon, valamint a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen

A PÁLYÁZATBÓL VALÓ KIZÁRÁS:

A kiíró kizárja mindazokat, akik a pályázati feltételeknek nem tesznek eleget, a formai követelményeket nem teljesítő pályaműveket nyújtanak be.

Nem nevezhetők a más személyek világnézeti, vallási meggyőződését vagy személyét, illetve a közízlést sértő, obszcén pályaművek.

A PÁLYÁZAT ÜTEMEZÉSE:

Meghirdetés, nevezés kezdete: 2019. február 4. (hétfő) 8.00 óra

Pályaművek beadásának határideje: 2019. április 14. (vasárnap) 24.00 óra

Az érvényes pályamunkák feldolgozás utáni közzététele, illetve azokból kiállítás megnyitása: 2019. április 19. (péntek) 16.00

A közönség szavazás lezárása: 2019. május 19.00 (vasárnap) 24.00 óra

Eredményhirdetés, díjátadó, 2019. május 25. (szombat) 17.00 óra, a városnapi rendezvények keretében, a Szent István téren

A PÁLYÁZAT BÍRÁLATA:

A pályázat eredménye kizárólag közönségszavazással születik meg. Szavazni a következő módokon lehet:

  • a www.berettyoujfalu.hu oldalon indított szavazással
  • a Berettyóújfalu, mindannyiunk városa facebook-oldalon
  • a pályamunkákat bemutató kiállítás helyszínén elhelyezett szavazóurnában, a helyszínen átvehető szavazólapon.

A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA:

Az I. és a II. kategóriában egyaránt 3-3 díjat osztunk ki.

Első díj: 150.000,- Ft

Második díj: 100.000,- Ft

Harmadik díj: 50.000,- Ft

Az I. kategóriában benyújtott nyertes terv megvalósításához Berettyóújfalu Város Önkormányzata 1.400.000 Ft keretösszeget biztosít.

A pályázat végeredménye és a pályázók neve a díjátadásig nem publikus.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata

You have no rights to post comments