precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 12. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Magyaros zöldborsóleves nokedlivel

Sertésszelet stroganoff raguval, burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Tejfölös szelet tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

  viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

Elkezdődött a városközpont rehabilitáció harmadik üteme, amely városunk jelenleg is futó uniós projektjei közül a legnagyobb összegű és talán a legnagyobb volumenű is. A projekt indulásáról és annak részleteiről korábbi cikkünkben már beszámoltunk, most a munkálatok jelenlegi állásáról kérdeztük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu polgármesterét. KÉPGALÉRIA

 - Ha visszemlékszünk, az első két ütemben valósult meg a Makk Kálmán Mozi, a Szent István tér, a Kossuth utcai sétány, a Kossuth u. 6. szám alatti volt Megyeháza, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház és a református templom tetőszerkezetének a felújítása, valamint a piac sátorral történő lefedése. De hogy ne érhessen bennünket az a vád, hogy csak betonban és térkőben látjuk a fejlődés lehetőségét, ezzel a beruházással kimondottan a város zöld felületeit céloztuk meg. A "Berettyóújfalu az egészséges zöldváros" elnevezésű projekt összesen 10 beavatkozási helyszínen zajlik, ebből 8 városközponti zöld parkban valósul meg. Jelenleg a Népligetben és a József Attila lakótelep parkjában folynak munkálatok, ez utóbbiban növénypótlással, füvesítéssel tesszük komfortosabbá a nemrég felújított játszótér környékét.

Szépül városunk 01Szépül városunk 04

Talán a legjelentősebbnek mondható a Népliget és a csónakázó tó környékének felújítása, ahol egy többfunkciós teret igyekszünk kialakítani. Egyrészt rekreációs és pihenési lehetőséget szeretnénk biztosítani egy futópálya, egy tanösvény, egy kondipark és egy kosárlabdapálya létrehozásával - mindemellett figyelmbe vettük az itt elhaladó kerékpárutat, így kerékpárpihenő - tárolóval, ivókúttal - is helyet kap a létesítményben. Másrészt rendezvényhelyszínként is funkcionál majd a terület, ezért az ehhez szükséges elemek, például egy színpad is kiépítésre kerül. 

A terület legfontosabb pontjai, a csónakázó tó és a sziget is meg fog újulni, új hidak épülnek a Szillér csatorna felett és a Köztársaság utca felől is. A tó szivárgásának helyét megtalálták, így ez a probléma elhárításra került, de a szakemberek úgy látják, egy kút fúrására lenne szükség annak érdekében, hogy a nyári melegben is állandó legyen a tóban lévő víz szintje. A sziget vízáteresztő burkolatot kap, padokkal, hulladéktárolókkal, napozóstéggel várja majd a pihenni vágyókat. A futópálya 300 méter hosszú, másfél méter széles lesz és nagyon jó minőségű gumiburkolattal látjuk el. Nagy gondot fordítunk a biztonságra, így kandelláberek és térfigyelő kamerák kerülnek telepítésre a Népliget több pontján. 

Szépül városunk 09Szépül városunk 07

A teljes zöldfelület helyreállítására sor kerül, fákat, cserjéket ültetünk, modern és esztétikus szabadtéri bútorok kerülnek kihelyezésre. A két fent említett helyszínen előreláthatólag november 30-án befejeződnek a munkálatok, bízunk benne, hogy a városlalók örömüket lelik majd a létesítményben, megelégedéssel és felelősséggel használják majd.

 Szépül városunk 14

Szóljon hozzá!