precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

ZÁRVA

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740
 

veradas

koboreb

viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

2018. július 11-én került megrendezésre a TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00016 azonosítószámú Berettyóújfalu, az egészséges zöldváros című projekt nyitórendezvénye, melyen Kövesiné Árgyelán Kata projektmenedzser és Sólya László városfejlesztési irodavezető mutatták be a beruházás részleteit.

szechenyi2020

 

 

 

 

 

 

 

A projekt gazdája, Berettyóújfalu Város Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitással a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 700 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatást kapott erre a közel 1,5 éves programra, melynek várható befejezési ideje 2019. október 31.

Jelen projekt Berettyóújfalu város életében már a III. városrehabilitációs fejlesztés, mely a TOP-2.1.2-15 azonosítójú, Zöld város kialakítása című felhívás keretében valósul meg.

zoldvaros2zöldvaros3

A projekt célja, hogy a tervezett beavatkozások megvalósulása révén a településen Berettyóújfalu lakossága, az idelátogatók és a vállalkozások számára is vonzó, ugyanakkor környezetileg fenntartható városi környezet, települési arculat jöjjön létre. Belvárosi akcióterület zöldfelületeinek, köztereinek megújítása az aktív használat ösztönzése érdekében.

zoldvaros1zoldvaros4

A fejlesztés kiemelt területe a városközpont zöldövezeteinek rekonstrukciója, találkozási pontok kialakítása és fejlesztése: tanösvény, futópálya, szabadtéri kondipark, játszóterek, illetve sétányok kialakításával. A belváros összes parkjai, köztük a lakótelepi parkok, a Népliget, a Vörösmarty tér és a Szerelempark tervezése során a projektgazda kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a beavatkozások területe alkalmas legyen a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, mindeközben a fejlesztések a környezeti fenntarthatóság követelményeit szolgálják, a városi zöld környezet megteremtéséhez, ezek gazdaságos fenntartásához járuljanak hozzá.

bajcsybessenyei

A Kabos Endre Városi Sportcsarnok, mint a település meghatározó sport-, kulturális-, és szabadidős létesítménye teljes energetikai felújításnak, valamint a sokoldalúságát segítő eszközbeszerzésnek köszönhetően újul meg. /A felújítás részleteit bemutató cikkünk ITT olvasható./

A parkok megközelítését, valamint a város élhetőbbé tételét segíti a Sportcsarnok környékén történő jelentős közúti fejlesztés.

Az elkövetkező időszakban a megkezdett munkálatok miatt kényelmetlenségekre is számíthatnak a városlakók, amelyhez kérik a lakosság türelmét és megértését.

A beruházás érintett helyszínei – melyekről korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk – az alábbiak:

  • Bajcsy-Zsilinszky akótelep park
  • Bessenyei lakótelep I. park
  • Bessenyei lakótelep II. park
  • József Attila lakótelep park
  • Népliget
  • József Attila „A” épület előtti park
  • Vörösmarty tér
  • Szerelem-park
  • Madách-Lehel utcák felújítása
  • Kabos Endre Városi Sportcsarnok épületének és környékének felújítása

 nepliget2vorosmarty

Szóljon hozzá!