artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018. július 11-én került megrendezésre a TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00016 azonosítószámú Berettyóújfalu, az egészséges zöldváros című projekt nyitórendezvénye, melyen Kövesiné Árgyelán Kata projektmenedzser és Sólya László városfejlesztési irodavezető mutatták be a beruházás részleteit.

szechenyi2020

 

 

 

 

 

 

 

A projekt gazdája, Berettyóújfalu Város Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitással a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 700 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatást kapott erre a közel 1,5 éves programra, melynek várható befejezési ideje 2019. október 31.

Jelen projekt Berettyóújfalu város életében már a III. városrehabilitációs fejlesztés, mely a TOP-2.1.2-15 azonosítójú, Zöld város kialakítása című felhívás keretében valósul meg.

zoldvaros2zöldvaros3

A projekt célja, hogy a tervezett beavatkozások megvalósulása révén a településen Berettyóújfalu lakossága, az idelátogatók és a vállalkozások számára is vonzó, ugyanakkor környezetileg fenntartható városi környezet, települési arculat jöjjön létre. Belvárosi akcióterület zöldfelületeinek, köztereinek megújítása az aktív használat ösztönzése érdekében.

zoldvaros1zoldvaros4

A fejlesztés kiemelt területe a városközpont zöldövezeteinek rekonstrukciója, találkozási pontok kialakítása és fejlesztése: tanösvény, futópálya, szabadtéri kondipark, játszóterek, illetve sétányok kialakításával. A belváros összes parkjai, köztük a lakótelepi parkok, a Népliget, a Vörösmarty tér és a Szerelempark tervezése során a projektgazda kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a beavatkozások területe alkalmas legyen a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, mindeközben a fejlesztések a környezeti fenntarthatóság követelményeit szolgálják, a városi zöld környezet megteremtéséhez, ezek gazdaságos fenntartásához járuljanak hozzá.

bajcsybessenyei

A Kabos Endre Városi Sportcsarnok, mint a település meghatározó sport-, kulturális-, és szabadidős létesítménye teljes energetikai felújításnak, valamint a sokoldalúságát segítő eszközbeszerzésnek köszönhetően újul meg. /A felújítás részleteit bemutató cikkünk ITT olvasható./

A parkok megközelítését, valamint a város élhetőbbé tételét segíti a Sportcsarnok környékén történő jelentős közúti fejlesztés.

Az elkövetkező időszakban a megkezdett munkálatok miatt kényelmetlenségekre is számíthatnak a városlakók, amelyhez kérik a lakosság türelmét és megértését.

A beruházás érintett helyszínei – melyekről korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk – az alábbiak:

  • Bajcsy-Zsilinszky akótelep park
  • Bessenyei lakótelep I. park
  • Bessenyei lakótelep II. park
  • József Attila lakótelep park
  • Népliget
  • József Attila „A” épület előtti park
  • Vörösmarty tér
  • Szerelem-park
  • Madách-Lehel utcák felújítása
  • Kabos Endre Városi Sportcsarnok épületének és környékének felújítása

 nepliget2vorosmarty

You have no rights to post comments