precizbanner

mesolaser

2016tavaszbanner2

lily

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

arzuhanas2017

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. február 22. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lencseleves virslivel

Görögös csirkemell karottás rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Köménymagleves

Töltött káposzta

Heti "B" menü:

Gyümölcsleves

Natúr csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

Napi menü:

Csontleves

Rakott krumpli

veradas

koboreb

telivasar 

alkusz2 

 

A Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalu Területi Szervezete az elsősegélynyújtás világnapja alkalmából pedagógusok és érdeklődők számára szervezett módszertani és szakmai konferenciát „VELETEK AZ ÉLETÉRT” címmel 2018. szeptember 12-én a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. A rendezvény védnökei Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója voltak. KÉPGALÉRIA

Baloghné Gulyás Éva, a Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalu Területi Szervezetének vezetője köszöntötte a konferencia résztvevőit, majd Kiss Tamás, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI pedagógusa, a rendezvény moderátora elmondta, hogy a Magyar Vöröskereszt egyik fő feladata az elsősegélynyújtás népszerűsítése. Oktatják, bemutatókat és versenyeket szerveznek szakemberek bevonásával. Védőnőkkel, óvónőkkel, pedagógusokkal együtt működve dolgoznak azért, hogy minél fiatalabb korban váljon természetessé az elsősegélynyújtás.

Köztudott, hogy a magyar emberek csupán csak néhány százaléka segítene baleset vagy rosszullét esetén. Ennek egyik oka a megfelelő tudás hiánya, illetve az, hogy az emberek nem érzik a már meglévő tudásukat megfelelőnek sem elméleti, sem gyakorlati szinten.

Elsősegélynyújtás világnapja 02Elsősegélynyújtás világnapja 03

A pedagógusok, óvónők és a védőnők a jövő generációjának tudását, szemléletét tartják kezükben, ezért ezt a mai délutánt nekik szervezték. Az elsősegélynyújtás biztos tudása nemcsak a segélynyújtásra szoruló emberek, hanem szeretteink biztonságát is garantálja.

A rövid bevezetőt követően Kiss Tamás köszöntötte és bemutatta a konferencia védnökeit: Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét és Kapornai Juditot, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatóját.

Elsősegélynyújtás világnapja 11Elsősegélynyújtás világnapja 05

Továbbá köszöntötte Dr. Korcsmáros Ferencet, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatóját, Ujvárosy Andrást, az Országos Mentőszolgálat vezető mentőtisztjét, Ujvárosy Andrásnét, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei Szervezetének igazgatóját, Dr. Szénási Györgyöt, a Transzfúziós Osztály Osztályvezető főorvosát, Lisztes Évát, a Nadányi Zoltán Művelődési Központ vezetőjét, a Berettyóújfalui Mentőállomás munkatársait, valamint a Berettyóújfalu Területi szervezet minden kedves tisztségviselőit, önkénteseit, munkatársait.

Konferenciánk fő célja, hogy közösen tegyünk valamit a jövőért azzal, hogy szakmai és módszertani ismertekkel bővüljön a meglévő tudásunk. Erről az előadók gondoskodnak, akiknek köszönjük, hogy valamennyien elfogadták a meghívást.

Muraközi István polgármester úr és Kapornai Judit igazgató asszony köszöntő beszédét követően módszertani és szakmai előadásokkal folytatódott a rendezvény.

Elsősegélynyújtás világnapja 21Elsősegélynyújtás világnapja 14

Fontos az elsősegélynyújtás, életet menthet, és – úgymond’ életminőséget is, hiszen arra is kihat, hogy a betegnek milyen esélyei maradnak a teljes felépülésre. Nagyon nagy szükség van közvetítőkre, különösen az életmentés ügyének népszerűsítésekor. Dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója „Az elsősegélynyújtás fontosságáról, a sürgősségi ellátásához való kapcsolódásáról” címmel tartott előadást.

A soron következő előadás előtt Kiss Tamás elmondta: A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt ifjúsági egészségvédő, szemléletfejlesztő és oktató munkáját nem csak közvetlenül fejti ki, hanem az iskolákban vöröskeresztes tanárelnökök, védőnők segítségével. Azokat az oktatási intézmények, amelyeknél kifejezetten hatékonyan teljesülnek a mindennapokban a vöröskeresztes humanitárius eszmék és feladatok, kitüntető címre pályázhatnak a Magyar Vöröskeresztnél: bázisóvodákká vagy bázisiskolákká válhatnak. A Berettyóújfalu területi szervezet immár 2 bázisóvodával és 3 bázisiskolával büszkélkedhet.

Elsősegélynyújtás világnapja 33Elsősegélynyújtás világnapja 28

A cél, hogy a jövőben mindenki elsősegélyben részesüljön, ha rászorul. A legfőbb célcsoport tehát az ifjúság. A Magyar Vöröskereszt számtalan érdekes lehetőséget nyújt a diákoknak, hogy megszeressék és megtanulják az alapfokú elsősegélynyújtás fogásait, amelyeket a mindennapokban hasznosíthatnak.

Ujvárosy András, az Országos Mentőszolgálat vezető mentőtisztje „Elsősegélynyújtás a mindennapokban” című előadása szemléletesen rávilágított az elsősegélynyújtás fontosságára, lehetőségeire.

Elsősegélynyújtás világnapja 30Elsősegélynyújtás világnapja 36

A szünet után Dr. Korcsmáros Ferenc „Légy része” - izgalmas elsősegélynyújtás a Vöröskeresztnél című motiváló kiselőadása következett, majd válaszolt a résztvevők kérdéseire.

A legtöbb embert a tudás hiánya tartja vissza a segítségnyújtástól. A mai napon eddig az elsősegélynyújtás népszerűsítésének fontosságáról és lehetőségeiről kaptunk információkat. Az előadások után a program gyakorlati része következett, ahol megnézhettük, hogyan történik mindez a való életben. A Kárpáti Gusztáv teremben képzett ifjúsági vöröskeresztes tagok és a Berettyóújfalui Mentőszolgálat munkatársai baleseti szimulációkat mutattak be.

A Vöröskereszt szeretettel várja a visszajelzéseket, megkereséseket az elsősegélynyújtás népszerűsítésének, szervezésének ügyében, valamint a bázisiskolai, óvodai program témaköreiben.

Szóljon hozzá!