artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 19. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos zöldségleves

Éhes ember kedvence hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreos palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A volt BMSE pályán kialakított parkolóval kapcsolatos kérdésekre korábbi cikkünkben Demény Zsolt, a Városfejlesztési Iroda irodavezető helyettese válaszolt. Erre reagálva megkeresett minket Toncz Csaba, a Berettyó 2005 Egyesület Kispályás Labdarúgó Bajnokság Elnöke, hogy az ő szemszögükből is képet kaphassanak olvasóink, miért is nem tudják használni a korábban kispályás mérkőzéseknek helyet adó területet. Levelét az alábbiakban adjuk közre.

"Nem címezem senkinek! Mint a Berettyóújfalui Kispályás Labdarúgó Bajnokság egyik főszervezője 2004 óta, és a jelenlegi egyesület elnöke, lehet van némi rálátásom az előzményekre.

Előlegként egy kis nosztalgia: http://users.atw.hu/terembajnoksag/szabadter2006/Galeria/Gallery/index.htm, ha bárki kételkedne, hogy valóban milyen volt ez a rendezvény, a mai napig bárki megtekintheti a www.terembajnoksag.atw.hu, vagy a terembajnoksag.uw.hu címen, ahol a csapatok, sorsolások, tabellák, góllövőlista stb. is megtalálható.

2004-ben vettem át a Berettyóújfalu Kispályás Labdarúgó Bajnokság főszervezői feladatait, miután id. Törzsök János (nyugodjon békében) lemondott a szervezési feladatokról. Az elmúlt 13 évben mindig sikerült megrendezni a Városi Labdarúgó Bajnokságot! A volt “BMSE” vagy “Titász” pálya, ki hogy emlékszik rá, egy örök élményt adott, nekem és még sok más embernek és nem csak Berettyóújfaluból, hanem a környező településekről érkezőknek is.

Miért hagytuk el? Jogos a kérdés! Nem küldött el senki minket, de sajnos be kellett látnunk, hogy a pályák annyira leromlottak, hogy a testi épségünket veszélyeztette egy-egy esés a göröngyön, vagy bokaficam, mert épp egy repedésbe léptünk. A pályákat természetesen megpróbáltuk mindig karbantartani pl. a világítást, a kerítést, a felfestéseket, kapukat, a padokat, és “fedett lelátót”. Ezeket mind önerőből, focisták és családtagok, csapatok, cégek, támogatásával sikerült elérnünk. A város részéről pedig megkaptuk a pálya használatát, illetve a világítás költségének fedezését, ezt nagyon köszönjük!

Amit viszont nem tudtunk elérni, hogy találjunk anyagi forrást a pályák újra aszfaltozására, majd miután az 1-es pálya egy része magántulajdonba került, már nem is nagyon maradt lehetőségünk a felújításra. Azt mindenképp cáfolom, hogy 10 év alatt nem kerestük az Önkormányzatot, mert több egyeztetési kísérlet is volt, sőt olyan terv is felmerült, hogy a Bihar Termálliget része legyen a pálya.

Mire sikerült egyesületté alakulnunk, hogy pályázatot adjunk be egy esetleges felújításra, vagy műfüves pályára, kaptuk az infót, hogy kerékpár “tanodát” csinálnak a 2 pályán. Senki nem szólt, nem keresett, meg sem kérdeztek, elkészült. Innentől kezdve azt hiszem, teljesen le kellet mondanunk róla, hogy ott valaha még foci legyen, hiszen minden a másé lett.

Azt az állítást is szeretném cáfolni, hogy kértük volna, hogy kimondottan csak a városi sportcsarnokban játsszunk, nem volt ilyen kérés senki részéről. Röviden azt hiszem ennyi.

Természetesen bármilyen lehetőség van nyitva, hogy akár egy multifunkcionális (foci, kosár, kézi, tenisz, röpi, stb...) sportpálya legyen, szívesen vesszük a város támogatását, ezért, mint azt Szűcs Péter jelezte, keressük a Városvezetést.

Tisztelettel:

Toncz Csaba, Berettyó 2005 Egyesület Kispályás Labdarúgó Bajnokság Elnöke"

You have no rights to post comments