artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 19. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos zöldségleves

Éhes ember kedvence hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreos palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A volt BMSE pályán kialakított parkolóról szóló cikkünk kapcsán több olvasónk is kifogásolta, hogy miért nem egy szabadidős, sportolásra alkalmas létesítményt alakítottak ki ott újra, hiszen korábban igen aktív sportélet folyt ezen a pályán. Volt, aki úgy vélte, 30 gépkocsi számára leaszfaltozásra került a terület, pedig ezt a felújítást a kispályás labdarúgás támogatására is lehetne fordítani. Az ügyben megkerestük Demény Zsoltot, a Városfejlesztési Iroda irodavezető helyettesét, hogy reagáljon a felvetett kérdésekre. A választ az alábbiakban adjuk közre.

Kicsit úgy érzem, hogy ez ismét egy hangulatkeltés, mivel a pályát felfestettük, nem aszfaltoztuk le, csak a bekötő útját és bármikor visszaállítható az eredeti állapotba. Így ha igény merül fel, ismét kézilabda pálya lehet belőle.

Az utóbbi közel 10 évben senki sem keresett meg bennünket azzal az igénnyel, hogy ott ismét szeretne foci rangadókat tartani. Annak idején nagy meccseket rendeztek, mára már növénnyel benőtt, leromlott része volt városunknak.

Még az előző városvezetés a mellette található épületet, illetve a focipálya közel 1/4-ét eladta egy vállalkozónak, így a pálya egy része nem is az önkormányzat tulajdonában van. Addig, amíg ezen nem változtatunk, ott focizni csak a másik tulajdonos engedélyével lehetséges. A felfestés határa egyben a telekhatár is.

A belvárosban nagyon kevés a parkolási lehetőség és a bővítésre sincs máshol hely. A parkolóra jelenleg nagy szükség van, hiszen mellette található az orvosi rendelő, valamint a gyógyszertár is, ahol nagy az ügyfélforgalom, így nagyon is indokolt volt a közelbe levő terület hasznosítása erre a célra.

Egyébként nem vagyunk a sportolás ellen, hiszen nemrég került átadásra az új kondi park, jövő tavasszal épül még több is a Bessenyei lakótelepen, illetve a ligetbe. Futópálya kerül kialakításra a csónakázó tó körül, új kerékpárút épül több helyszínen, ami mind a sportolási lehetőséget biztosítja.

Eddig is több kilométer kerékpárút épült a városban, minden iskolában van fedett tornaterem és külső focipálya, amit bárki látogathat előzetes egyeztetés után.

Összegezve: a használaton kívüli, részben idegen tulajdonban lévő focipályát jelenleg olyan célra kívántuk hasznosítani, amire szükség van a városközpontban. Aki sportolni akart, annak ez az elhagyatott hely nem volt alkalmas sportolásra, de helyette több új alternatívát is fogunk biztosítani, illetve már most is biztosítunk, hogy még több és még színvonalasabb sportolásra alkalmas hely létesüljön városunkban.

You have no rights to post comments