artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet.

Azt ígértem az elmúlt héten, hogy egy olyan módszert mutatok be most, ami segíthet az átváltásban annak, aki ráébred arra, ahogy éppen negatív gondolatokon jár az esze, és olyan dolgokon gondolkodik, amiket valójában nem szeretne megtapasztalni az életében.

Talán emlékeznek arról beszéltünk legutóbb, mivel általában az emberek arra figyelnek, ami van, gyakran ugyanazok az élethelyzetek ismétlődhetnek. Ha valami rossz dolog van az életünkben, gyakran még nagyobb figyelmet szentelünk neki, mert minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ezt a rossz dolgot valahogy kiküszöböljük.

Vannak azonban olyan másképp gondolkodók, akik felmérik, hogy abban a nehéz helyzetben tudnak e tenni valami érdemlegeset. Ha tudnak, akkor természetesen megteszik, de ha nem tudnak, akkor nem szentelnek semennyi figyelmet annak a rossz dolognak. Inkább átváltanak, és valami olyan dolgon kezdenek el gondolkodni, ami újra jó érzésekkel tölti meg előbb a szívüket, aztán az életüket. Erre szokták mondani az ügyfelek, „persze, könnyű ezt mondani, megcsinálni viszont sokkal nehezebb”.

Egy coachnak azonban nagyon komoly eszköztára van, amivel ezt az átváltási folyamatot segíteni tudja. Az egyik, amit én arany módszernek, vagy aranykérdésnek hívok, egy olyan kérdés, ami varázslatos erővel bír. Így hangzik: „Mit szeretnék helyette?”

Amikor a coachingon elkezdenek az ügyfelek arról beszélni, mi az a negatív dolog az életükben, amin változtatni szeretnének, hallgatom őket egy ideig. Aztán jön a varázskérdés. Mi az, amit e helyett szeretne? Beszélne nekem erről bővebben? Minél részletesebben, minél színesebben, minél több érzékszervvel érezhetően mondja el, és éli át az ügyfél azt, amit a rossz dolog helyett szeretne, annál hatékonyabb a módszer, mert máris átrepült a kilátástalanság mocsarából a lehetőségek napsütötte partjára. Ha látnák, micsoda különbség van a két állapot között! Ilyenkor az ügyfeleknek megváltozik a tartásuk, a szemük csillogása. Elkezdenek mosolyogni.

De aztán eszükbe jut, hiszen ez nem valóság, és máris szárnyaszegett madárként csúsznának vissza újra a mocsárba. Ám ott a coach is, aki ismeri és érti ezt a folyamatot. Épp elindult a kliens kifelé a gödörből, ezért nem engedi, hogy ez a jó irány megváltozzon, és a pozitív változás megszakadjon. Innen folytatjuk legközelebb, és leírok majd, egy-két technikát, módszert, amivel meg lehet akadályozni, hogy visszacsússzunk a kilátástalanság, és a negatív gondolkodás kerékvágásába. Szerintem tényleg egyszerű, mint az egyszer egy. Csak gyakorlás kérdése, ahogy az életben minden más is.

boiannacoachRemélem már ez a rövid írás is segíthet abban, hogy több legyen köztünk a kedvesség, a mosoly, és a szeretet. Csak próbálgassák ezt az egyszerű technikát, ha van negatív helyzetük, és persze a kipróbáláshoz kedvük, minél többet!

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240-0007-es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

You have no rights to post comments