artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. június 23. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Corn flakes bundában sült jércemellsült burgonyával, dresszinges friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Burgonyaleves füstölt hússal

Túrós csusza

Heti "B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

babakötvény 300x250

prophibanner

 ilonatavasz2020

A Magyar Költészet Napja alkalmából a Berettyó-menti és Érmelléki Közművelődési Egyesület (BÉKE) egy irodalmi esttel tisztelgett József Attila születése és a magyar költészet ünnepe előtt Ottományban.

 

 

 

Az ottományi Komáromi-kúriában megszervezett eseményre az Érmellék és a Berettyó-mente szinte minden szegletéből, Érmihályfalvától Bihardiószegig, és Margittán át Micskéig, összesen tíz településről érkeztek érdeklődők. Elsőként Tőtős Norbert a BÉKE ügyvezető elnöke mondott köszöntőt, majd a település polgármestere, Horváth Béla szólt a jelenlévőkhöz. Az ifjú elöljáró örömét fejezte ki, hogy nemcsak a helyiek, de a távolabbról érkezők is érdeklődéssel keresik fel a kiállítóházat, és az irodalmi estek és hasonló kulturális rendezvények élettel töltik meg a több száz éves termeket, s ezáltal a kúria visszanyeri régi pompáját. Az elöljáró felajánlotta saját maga és kollégái segítségét, bármikor szívesen látják vendégül a hasonló rendezvényeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Költészet Napját 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján, akinek költészetéről és életművéről Kun Tünde irodalomtanár értekezett. A fiatal, Érbogyoszlóban élő pedagógus magas szakmaisággal kalauzolta végig a hallgatóságot József Attila költészetének rejtelmein, életének, műveiben olvasható visszahatásain. Az előadást a jelenlévő, régi motorosnak számító kollégák is elismerő szavakkal illették. Érmellék és Berettyó-mente tollforgatói saját írásaikat osztották meg a hallgatósággal. Szilágyi István érmihályfalvi író egyik saját prózai írását olvasta fel, majd a szintén érmihályfalvi Boros József költő, és Dr. Oláh József micskei poéta, a BÉKE elnöke olvastak fel saját költeményeikből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vendég-előadóként jelen volt és egy megzenésített versekből álló összeállítással mutatkozott be Kocsis Csaba verséneklő, a berettyóújfalui Körömvirág együttes tagja, aki főként erdélyi költők műveit tolmácsolta a hallgatóság felé. A gítár kísérettel előadott üzenetekre vevő volt a szépszámú hallgatóság, hiszen jó kedéllyel, mosolyogva vették át a ritmust és dúdolták az ismert, vagy az újonnan megtanult sorokat a művésszel.

Zárásként Szűgy György muzeológus, a kiállítóház vezetője Kéri Gáspár segítségével bemutatta a kúriában fellelhető tárlatot, majd Kéri Gáspár és Mados Attila jóvoltából a tájegység ízletes borai is asztalra kerültek és egy kötetlen beszélgetéssel, szerény szeretetvendégséggel ért véget az est.