artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ezzel a címmel tartottak január 22-én ünnepi műsort a margittai Horváth János Elméleti Líceum diákjai az iskola dísztermében, a  Magyar Kultúra Napja alkalmából.

 

 

 

Az előadás célja a magyar kultúra sokszínűségének bemutatása volt. A felkészítő tanárok úgy alakították a programot, hogy abban helyt kapott a magyar néptánc, a népdal, a mesemondás és a magyar nyelv játékosságát bemutató színdarab is.

Az eseményt Nagy Gabriella igazgatónő nyitotta meg, majd Barabás János, Magyarország kolozsvári konzulátusának vezető konzulja, Cseke Attila az RMDSZ parlamenti képviselője, Muraközi István Berettyóújfalu és Pocsaly Zoltán Margitta polgármestere szólt a diákokhoz és a jelenlévőkhöz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az iskola aulájában a meghívott vendégek, az iskola valamennyi diákjával közösen elénekelték a Himnuszt, majd amatőr képzőművész tanárok műveiből nyílt kiállítást lehetett megtekinteni, illetve az 5. és 12. osztályok plakátkiállítását az iskola folyosóján, valamennyi egy-egy magyar történelmi, irodalmi illetve magyar híresség tematikát dolgozott fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az esemény zárásaként átadásra került a tanintézmény új iskolabusza, amely nagy piros szalaggal átkötve gördült be az iskola udvarára a diákok üdvrivalgása közepette. A jármű a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. illetve a helyi önkormányzat közös hozzájárulásával kerülhetett megvásárlásra.

You have no rights to post comments