artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Pénteken délután Margitta polgármesteri hivatalának konferenciatermében gyűltek össze a Berettyó-mente és az Érmellék tollforgatói és közéleti személyiségei, egy kulturális egyesület alakuló ülésére.

 

 

 

Az eseményre a kezdeményezők – Dr. Györfi András és Tőtős Norbert – azokat az írókat, költőket, helytörténészeket és közéleti személyiségeket hívták meg, akiknek az elmúlt években kötetük jelent meg, bármilyen témában.

Az alakuló ülésen jelen volt a körzet parlamenti képviselője, Cseke Attila, aki beszélt a közművelődés fontosságáról, lehetőségekről valamint gratulált az alapítók erőfeszítéseihez és támogatásáról biztosította az egyesületet. Szintén támogatását ajánlotta fel és jótanácsokkal látta el az alapítókat Bradács Alíz jogász, a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház igazgatója is. Miután valamennyi jelenlévő röviden bemutatkozott és ismertette tevékenységét megbeszélésre került az egyesület működési szabályzata.

Az alapítók célja egy olyan közművelődési egyesület létrehozása, amely kulturális és tudományos téren kíván tevékenykedni az adott tájegységen, nem csak egy településre szorítva aktivitását. Céljaik között szerepel könyvkiadások támogatása, író-olvasó találkozók, felolvasóestek, irodalmi, tudományos és kulturális előadások valamint könyvbemutatók megszervezése, a publicisztika és képzőművészet fellendítése. Elhangzott egy kistérségi néprajzi, helytörténeti gyűjtemény kialakítása, összegyűjtése is. A jelenlévők továbbá elmondták ötleteiket, véleményüket, tanácsaikat a szervezettel és a kitűzött célokkal kapcsolatban.

Az ötletbörze után következett az elnökség megválasztása. A jelöléseket és az egyhangú szavazást követően az alábbi elnökséggel indul útnak a Berettyó-menti és Érmelléki Közművelődési Egyesület elnevezésű szervezet, melynek székhelye Margitta lesz. Elnök: Dr. Oláh József micskei állatorvos, költő, ügyvezető elnök: Tőtős Norbert, parlamenti irodavezető, margittai helytörténész, alelnökök: Dr. Györfi András margittai belgyógyász, író és Boros József érmihályfalvi tanár, költő. A titkári teendőket Hodgyai Edit micskei iskolaigazgató, helytörténész látja el. A további alapító tagok névsora: Dr. Kékedi Imre (Margitta), Dr. Kéri Gáspár, Dr. Wilhelm Sándor (Székelyhíd), Zsidó Piroska, Dr. Szabó József (Bihardiószeg), Seres Erzsébet (Bályok), Gavallér Lajos, Sipos-Hodgyai Edit (Micske), Szilágyi István, Kovács Rozália, Rencz Csaba (Érmihályfalva).

A megválasztott elnökség első és legfontosabb feladata a szervezet jogi bejegyzése lesz, melyre január hónap folyamán kerül sor. Az alakuló ülés egy kötetlen beszélgetéssel ért véget, Boros József pedig egy saját versével köszöntötte az útjára induló egyesületet.

You have no rights to post comments