artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Első alkalommal Monospetriben szervezte meg a helybéli fiatalok egyesülete az IFI START NAPOT. A rendezvény, melyen számos ifjúsági szervezet képviseltette magát, nagy népszerűségnek örvendett, és a szervezők eldöntötték, mindenképp lesz folytatása.

 

 

Barcui Barna, Monospetri község polgármesterének köszönhetően a helyi kulturális központban szervezte meg a Monospetri és Apátkeresztúri Ifjusági Szervezet (MOKE) és a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) az ifi szervezetek találkozóját június 6-7. között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az IFI START NAP névre keresztelt találkozó célja az volt, hogy a vidéki fiatalok minél hatékonyabban tudjanak együtt dolgozni közösségükért. Péntek délután közel száz fiatal volt jelen a szép és modern kultúrházban, ahol a házigazdákon kívül képviseltette magát Margitta, Micske, Tóti, Érmihályfalva, Érköbölkút, Paptamási, Diószeg és Bályok is. A fiatalokat Kozák Róbert házigazda, a MOKE elnöke köszöntötte, majd Szabó Ödön parlamenti képviselő, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke tartotta meg beszédét. A képviselő elmondta, hogy ő is ifjúsági szervezetben kezdte pályafutását, ugyanakkor hangsúlyozta: fontos az, hogy a sikeres és a megyében itthon maradó, itt alkotni képes fiataloknak perspektívát és jövőképet kell biztosítani, ezért kellenek a közösségi találkozók. Az ügyvezető elnök beszéde után, dr. Bántó Norbert, a VIDIFISZ elnöke ismertette a további programokat és beszélt az ifjúsági szervezetek elindulásáról és működéséröl, illetve a szervezeti és személyes célok fontosságáról. Ezt követően Horváth Béla, Szalacs község fiatal polgármestere osztotta meg tapasztalatait és tanácsait a jelenlévő fiatalokkal. Románia második legfiatalabb polgármester arról beszélt, hogy igenis van értelme itthon maradni és a helyi közösségben álmainkat megvalósítani. Végül, de nem utolsó sorban Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke tartott közel egyórás ismertetőt az ifjúsági szervezetekről, ezek működéséről. Előadásában felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy ha azt akarják, ne mások döntsenek a jövőjükről, akkor az ifi szervezetekbe tömörülés az egyik legjobb mód arra, hogy bele tudjanak szólni a helyi, a megyei vagy akár az országos döntéshozó testületek munkájába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A beszédek után a szervezők babgulyással kedveskedtek a vendégeknek, majd a bőséges vacsora után egy jó hangulatú mulatsággal végződött az idei IFI STRAT NAP, melyet évente közösen rendez majd meg a VIDIFISZ és egyik tagszervezete.

VIDIFISZ sajtószolgálata

You have no rights to post comments