artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2014 április 12-én, szombaton, Somogyi Lajos polgármesternek és Katona János lelkipásztornak köszönhetően, a hegyközpályi református egyház imatermében szervezte meg a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ), ifjúsági vezetők számára az immár rendszeresnek mondható tavaszi képzését.

 

A VIDIFISZ, szórakoztató programjai mellett időközönként képzéseket, előadásokat szervez, a struktúrájában tevékenykedő ifjúsági szervezetek vezetői és tagjai számára. A képzések célja, hogy a vidéken működő szervezetek minnél hatékonyabban tudjanak dolgozni a helyi fiatalokért, a közösségért. A pályázat író képzések, rendezvény szervezési előadások mellett az elmúlt héten helyet kapott egy olyan téma is, amely közel negyven fiatalt  vonzott a megye több településéről.

A civil szervezetek vezetői sokszor szembesülnek olyan problémákkal, amelyek idő hiányában megoldhatatlanná válnak. A megyei szervezet vezetői is szembesülnek olykor ezzel a jelenséggel, éppen ezért esett a választás egy olyan képzésre, amely segítséget nyújthat a rendelkezésre álló idő hasznos beosztására. Az időmenedzsment képzést a VIDIFISZ vezetői profi előadóra bízták. A Kolozsvárról érkezett Filer Loránd előadó, a PRISMA egyesület oktatói csoport tagja, aki egy lendületes előadással hívta fel az ott levők figyelmét arra, hogy milyen apró praktikákkal lehet, az amúgy mindenki számára egyenlő időforrást, hatékonybban kihasználni.

A holnap a hét legsűrűbb napja” – Filer Loránd egyik legmegragadóbb kijelentése volt, amely szöget ütött több jelenlevő fejében, hiszen az idő hiánya, s a rosszul koordinált napok során hajlamosak fontos teendőket másnapra halasztani, s ez nagyban befolyásolja egy szervezet illetve annak vezetőjének sikerességét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A délelőtt folyamán megtartott előadás nagyon hasznos volt minden megjelent fiatal számára. A meganult elméletek és praktikák remélhetőleg nagyban hozzá járulnak a képviselt szervezetek további sikeréhez, amelyhez a megyei VIDIFISZ  a továbbiakban is minden segítséget megad.

A nap második felében Bántó Norbert, a szervezet elnöke tájékoztatta a jelenlevőket a 2014 április 11-i VIDIFISZ vezetőségi gyűlésen hozott döntésekről. A találkozó során, amelyen mellesleg teljes létszámban részt vett a megyei szervezet vezetősége, egy olyan szabályzatot dolgoztak ki, amely a megalakult vidéki szervezetek belső működését szabályozza. A szombat délutáni tájékoztató rávilágított néhány olyan problémás helyzetre, amely világos útmutatót ad minden ifjúsági vezetőnek. A tagkizárást, a tagfelvételt, és más egyéb belső szervezeti működést szabályozó program nem nélkülözi a felelőtlen és káros megnyilvánulási formák szankcióit sem.

A program további részében, mint megannyi más alkalommal az utóbbi időben, napi rendi pont volt, a július 10-e és 13-a között, immár második alkalommal Margittán megszervezésre kerülő Szabadság Feszt. A fiatalok körében egyre nagyobb érdeklődéssel bíró fesztivál néhány újdonsága került napvilágra. A rendezvény teljes programja még most sem nyílvános, egy dolgot viszont tudni kell. A programot a fesztivál előtt Margitta utcáin kamionról hírdetik a környék lemezlovasai, felvonulva a forgalmasabb utcákon, s még az sem kizárt hogy Margitta vonzáskörzetébe tartozó településeket is felkeresnek a fesztiválon fellépő dj-k, akik majd a felvonuló kamionról keverik a hangulatkeltő zenét.

A Szabadság Feszt programjainak részleteseivel, hamarosan jelentkezünk!

A VIDIFISZ sajtószolgálata

You have no rights to post comments