artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az elmúlt hétvégén Biharfélegyházán tartotta éves vezetőképzését a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) tag-, illetve partnerszervezeteinek vezetői számára. Az ifjúsági központban megrendezett találkozó szombat reggel vette kezdetét, s vasárnap délben ért véget, tíz Bihar megyei település közel harminc fiatalja vett részt rajta.

A szombati program ismerkedős játékokkal kezdődött, majd a nap folyamán több előadást is meghallgathattak a fiatalok. Elsőként Bántó Norbert VIDIFISZ elnök arról beszélt, hogy milyen különbségek vannak az ifjúsági szervezetek és más intézmények, vállalkozások között, majd részletesen kitért a főnök és a vezető közötti különbségekre.

Ezt követően Szabó Ödön az RMDSZ parlamenti képviselője tartott interaktív előadást az ifjúsági szervezetek fontosságáról, működéséről illetve az ebben rejlő lehetőségekről. A képviselő több személyes élményét is megosztotta a fiatalokkal abból az időszakból mikor még a Nagyváradi Magyar Diákszövetségben (NMD) volt vezető, majd válaszolt a résztvevők kérdéseire, melyek többnyire a különböző konfliktushelyzetek kezelésére vonatkoztak. Az ebédszünet után ismét Bántó Norbert tartott előadást, ezúttal a szervezeti-, és humánerőforrás menedzsment témakörben. Előadásában bemutatta, hogyan és mitől működhet jól egy ifjúsági szervezet, illetve kihangsúlyozta a csapatmunka, a tervezés és a célok minél konkrétabb meghatározásának fontosságát. Ezt követően minden résztvevő szervezet képviselője felvázolta a következő egy évre vonatkozó céjaikat illetve terveiket, majd azt elemezték ki, hogy ezek milyen mértékben és milyen feltételek mellett valósíthatóak meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kora este egy ötletbörzére került a sor, melynek fő célja a VIDIFISZ által második alkalommal megszervezendő, jövő évi SzabadságFeszt programjának hatékony népszerűsítése volt. A résztvevők számos kreatív ötlettel álltak elő, melyek közül többet is meg fognak valósítani a fesztivál szervezői. A szinte egész napos tanulás és munka után a fiatalok a lazításra és szórakozásra is sort kerítettek egy esti záróbulival. Vasárnap, a reggeli után egy szükebb körű beszélgetés során a VIDIFISZ vezetői a szervezet saját programjairól tárgyaltak, melyeket a közeljövőben valósítanak meg. Rövid távú terveik között szerepel az immár hagyományosnak tekinthető VIDIFISZ disznótoros mulatság, melyre december 13-án kerül sor Biharfélegyházán, illetve a jövő év februárjában esedékes nagyszabású téli tábor megszervezése Aranyosláposon, a vidéki fiatalok számára.

Az elmúlt hétvégi képzéshez szorosan fűződik a VIDIFISZ azon kezdeményezése, melynek köszönhetően még az idén kiadásra kerül egy Ifjúsági Szervezeti Kisokos. A kiadvány tartalmazni fogja az összes Bihar megyei ifjúsági szervezet elérhetőségét, valamint számos hasznos információval és tanáccsal szolgál majd nemcsak a kezdő de a haladó szervezetek számára is. A képzés a Communitas Alapítvány és Biharfélegyháza község önkormányzatának támogatásával jött létre.

VIDIFISZ sajtószolgálat

You have no rights to post comments