artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Megtartotta első vezetőségi gyűlését a margittai RMDSZ új választmánya. A néhány héttel korábban megejtett tisztújításon a margittai RMDSZ elnöki tisztségére a közgyűlés egyhangúlag újraválasztotta Árkosi Antalt, a szervezet addigi elnökét, aki egyedüli jelölt volt a tisztségre.

 

A Margittához tartozó Magyarkécen az addigi elnök, Ördögh Sándor elfoglaltsága miatt nem vállalta tovább az elnöki tisztséget, utódjának Borsi Ernőt választották meg. A Margittát és Magyarkécet tömörítő körzeti szervezet élére szintén egyedüli jelölt volt a korábbi elnök, Bradács Alíz, aki szintén a küldöttgyűlés egyhangú szavazatával nyerte el újra a körzeti elnöki tisztséget.

A szerdai választmányi gyűlésen, a vezetőségi tagok az alelnökök és a titkár személyéről kellett döntsenek. A mindenkori elnöknek jogában áll nevesíteni azokat akikkel együtt szeretne dolgozni, s ezt meg kell szavazza a választmány.

Árkosi Antal három helyi alelnököt nevesített, mégpedig Nagy Ákost ügyvezető alelnöknek, Horváth Sándor rangidős önkormányzati képviselőt politikai alelnöknek, illetve Demián Zsoltot, a Margittai Ifjak Körének (MIK) elnökét pedig ifjúságért felelős alelnöknek. Bradács Alíz körzeti RMDSZ-elnök, mivel a körzeti szervezetnek több munkája van, négy körzeti alelnökre tett javaslatot. Almási István önkormányzati képviselőt ügyvezető alelnöknek, Nagy Gabriella iskolaigazgatót kultúráért és oktatásért felelős alelnöknek, Pocsaly Zoltán polgármestert sportért felelős alelnöknek, míg Tőtős Norbertet, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) regionális alelnökét pedig ifjúságért felelős alelnöknek nevezte meg. A helyi és körzeti szervezetnek egy titkára lesz az elkövetkezendőkben, Szatmári Annamária személyében. A választmány tagjai egyhangúlag szavazták meg az elnökök által nevesített személyeket.

Bradács Alíz és Árkosi Antal javaslatára egy új titulust is megszavaztak a vezetőség tagjai. Eddig nem volt, mostmár lesz tiszteletbeli elnök is, amelyre  Moka Bélát, a mindenki Béla bácsiját választották meg, aki fogalomnak számít a margittai magyarság és az RMDSZ életében.

A tanácskozás végén az érdekvédelmi szervezet vezetői megtárgyalták a várost érintő problémákat, szóba kerültek az elkövetkezendő programok, rendezvények is.

A margittai RMDSZ sajtószolgálata

You have no rights to post comments