artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A napokban német küldöttség érkezett a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórházba. A Joseph Schmitt által vezetett delegáció nem érkezett üres kézzel, egy kamionnyi adományt hoztak a Berettyó-parti város egészségügyi intézményének.

 

 

Bradács Aliz kórházmenedzser és Dr. Szabó József neonatológus főorvos, a német kapcsolatok fenntartója vették át jelképesen az adományokat, amelyek elmondásuk szerint nagy hasznára lesz a kórháznak. Olyan értékes használati tárgyakhoz jutott hozzá így a kórház, mint ultrahang és EKG – gépek, valamint nőgyógyászati vizsgálóágyak. Emellett több doboznyi babaholmi is érkezett, amelyet a gyermekgyógyászati osztályon fognak hasznosítani. Joseph Schmitt mellett a német küldöttség tagja volt Richard Nikolai, Michael Nagel, Armin Menges és Volker Mayer is.

Bradács Aliz kórházigazgató elmondása szerint az adományoknak igen nagy hasznát veszik, hiszen ilyen drága gépeket nem tudnának önerőből megvásárolni, mivel nagyon kevés pénz jut orvosi felszerelésre. A kórház vezetősége ezúton szeretné kifejezni köszönetét a német adományozóknak, valamint Füzesi Laurának, aki vállalta a tolmács szerepét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments