artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Karácsonyra készülve a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórházban ünnepi programot szerveztek. A program első felében a helyi iskolások mutatták be ünnepi műsorukat, majd ezt követően a kórházban hagyott két árva kislány keresztelőjére került sor.

 

 

A szervezést ezúttal is, akárcsak a tavalyi év húsvétján tartott keresztelő lebonyolítását Dr. Szabó József neonatológus főorvos vállalta fel.

Az elmúlt pénteken, a kórház konferenciatermében gyűltek össze a helyi Horváth János Elméleti Líceum valamint az Octavian Goga Főgimnázium kórusai, hogy előadják karácsonyi műsorukat a kórház dolgozóinak. A diákokat Puskás Miklós zeneteanár, illetve Bordás Mária és Pop Bogdan hitoktatók készítették fel.

Bradács Alíz kórházmenedzser megköszönte a diákoknak az ünnepi műsort, majd átadta a teret a vallási szertartásnak. Szűcs Lenke szociális munkás röviden bemutatta a két gyermek történetét. Elsőként a Şugar Ioan ortodox lelkipásztor által celebrált szertartáson kereszteltek meg egy másfél esztendős árva kislányt, aki az Anasztázia nevet kapta. A második gyermek szintén kislány, hat hetes, az Árvácska nevet kapta, s református szertartás szerint keresztelte meg Szűcs Zoltán kórházlelkész.

A két kislány esete igencsak elgondolkodtató és megrázó. A Tóti községhez tartozó Bozsalyról származó Anasztázia születésekor egy kis daganat képződött az orrán, ami miatt a szülők úgy gondolták, hogy nincs szükségük a gyermekre. A kislányt azóta többször szállították Kolozsvárra, ahol két alkalommal meg is műtötték. Állapota javul, a szülőket azonban nem érdekli a gyermek sorsa. Mindezt leszámítva a kislány egészséges, szépen fejlődik, nagyon barátságos mindenkivel és igen játékos.

 

 

 

 

 

 

 

 

Árvácska Érkörtvélyesről került a margittai kórházba. Roma édesanyja otthon szülte meg, egyedül, s a ház sarkában, a csupasz földön hagyta magára gyermekét. A szomszédok találtak rá, s már majdnem teljesen kihűlve került a margittai újszülött osztályra, ahol Szabó József neonatológusnak köszönhetően él és szépen fejlődik.

Karácsony nemhiába a szeretet ünnepe. Jó, hogy van aki gondoskosik az ilyen körülmények között élő gyermekekről is. Legyen az gyermekorvos, kórházigazgató vagy szociális munkás. Ha már a szülők felelőtlenek.

You have no rights to post comments